O nouă serie dintre preoții Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș au petrecut timp de calitate în perioada 18 – 21 septembrie 2017 cu prilejul exercițiilor spirituale, gazde primitoare fiind călugării Mănăstirii Carmelitanilor Desculți de la Ciofliceni.

Încă din seara zilei de 18 septembrie, cuvântul de bun venit al părintelui Marco Secchi ne-a făcut să ne simțim nu numai bine veniți, dar și binecuvântați să fi ajuns într-un loc în care, sub privirea lui Dumnezeu, să experimentăm conceptul exercițiilor spirituale.

Privirea lui Dumnezeu, privirea Tatălui, tematica abordată de către Pr. Marco, așezată temeinic pe studiul biblic, au făcut posibilă regăsirea în Dumnezeu, prin regăsirea aproapelui.

Bucuria întâlnirii cu ceilalți preoți a fost împlinită și de aniversarea a doi dintre confrați: 18 ani de preoție ai părintelui Daniel Roman și de 41 ani de viață ai părintelui Moga Călin Gheorghe. În dragostea celebrării ne-am cuprins în rugăciune unii pe alții.

Momentele de împărtășire a vieții monahale, prezentarea făcută cu multă grație de părintele predicator, a bisericii, a obiceiurilor din mănăstire precum și a tradițiilor ordinului din care face parte, au făcut posibilă apropierea dintre noi, participanții la această serie de exerciții spirituale precum și dorința de a dărui din harurile spirituale primite din belșug zilele acestea.

Cu siguranță ne întoarcem în parohiile noastre îmbogățiți și parcă mai frumoși sufletește după o asemenea experiență.

 

Pr. Ioan Ștefan Crișan