Exerciții spirituale pentru preoții Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş

În perioada 29.05. –  1.06.2017 la Mănăstirea Carmelitanilor Desculți din localitatea Ciofliceni, jud. Ilfov, s-au desfășurat exercițiile spirituale pentru o serie din preoții Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

De menționat, ambianța locului, întâmpinarea plină de ospitalitate a gazdelor noastre. Acestea ne-au oferit cadrul perfect pentru desfășurarea unor exerciții spirituale rodnice.

Părintele Stefano Conotter OCD, a fost gazda noastră primitoare și atentă în cele mai mici detalii, în sensul ca ne-a prezentat ansamblul mănăstirii, îndeosebi Biserica, o capodoperă și bijuterie arhitecturală, Pr.Marko Ivan Rupnik fiind unul din cei care și-a lăsat amprenta de maestru desăvârșit în arta mozaicului.

Pr. Stefano a fost cel care a reușit ca prin meditațiile sale să capaciteze atenția tuturor, prin modul de expunere și prin disponibilitatea sa de a intra în dialog cu preoții participanți. Preacucernicia Sa, prin temele evanghelice alese, a reușit să atingă  subiecte interesante, profunde și de interes comun. Discuțiile  au fost deschise, sincere și au antrenat o bună parte din preoții prezenți. Au fost dezbătute  probleme de actualitate, ridicate de colegii preoți, probleme de pastorație, spirituale, toate acestea contribuind la rodnicia și reușita acestei întâlniri.

Atmosfera de frățietate, bucuria întâlnirii și prieteniile statornice au condus la desfășurarea unor zile fumoase și pline de confort spiritual, astfel că toți colegii participanți au avut parte de mulțumire sufletească și  edificare spre o mai bună și rodnică pastorație în mijlocul credincioșilor.

 

Pr. Viorel Comșa,

Paroh de Lunca Târnavei,

Consilier Mitropolitan

Foto: Pr. Gheorghe Pioaru

ComentariiExprimaţi-vă opinia