Foto: Exerciții spirituale pentru preoții Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş

Prin grija părintească a celui ce este Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice, Cardinalul Lucian, un număr de 35 de preoți s-au unit sub cupola Bisericii Carmelitane din localitatea Ciofliceni, în perioada 25-28 septembrie a.c.

Aici „pe o gură de rai, pe un picior de plai”, frunzele toamnei au început să coboare spre pământ, în timp ce preoțimea Blajului cu sufletul plin de învățătura Vechiului și neînvechitului Testament, urcă spre izvorul nesecat Dumnezeu, obârșia celor ce fac umbră pământului din mila sfântului.

Cuvintele predicatorului ne-au sensibilizat sufletele urcându-ne cu toată ființa spre înțelegerea tainelor Dumnezeiești, precum frumos zice gânditorul din Lancrăm:

„La obârșie, la izvor nici o apă nu se-ntoarce, decât în chip de nor.

La obârșie, la izvor nici un drum nu se întoarce, decât în chip de dor”

Într-adevăr, într-o caldă înlăcrimare și într-o felie de dor ne-am întâlnit la Ciofliceni și în aceeași atmosferă ne-am despărțit de exercițiile spirituale atât de binefăcătoare pentru fiecare preot participant în această ultimă grupă.

„Cei din urmă vor fi primii”, mulțumindu-i celui ce conduce destinele Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică din „Jilțul Blăjan”, Cardinalul Lucian, pentru toate binefacerile aduse fiilor spirituali!

 

Pr. Protopop Nicolae POPA

Foto: Pr. Paul MICAN

ComentariiExprimaţi-vă opinia