Pelerinajul Anual la Chiheru de Jos în sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş

Sute de pelerini s-au adunat din nou la Chiheru de Jos pe Drumul Crucii după perioada Paraclisului Maicii Domnului, cu zile de post şi rugăciune pentru a participa la Pelerinajul  anual la Mănăstire.

Procesiunea Calea Crucii de la ora 9 a fost urmată la ora 10 de Sfânta Liturghie concelebrată de 8 preoti din parohiile învecinate – Teleac,  Habic, Petelea, Apalina, Reghin, Breaza, Santu, Gurghiu, Hodac, Urisiu şi Chiheru. Au participat  credincioși și din satele comunei  Beica  de Jos şi din Braşov, Bistriţa, Sovata şi Tg-Mureş.

Curăţirea sufletelor de păcate şi primirea hranei spirituale prin împartaşire a fost asigurată prin intermediul preoţilor prezenţi. În acest an predica a fost ţinută de tânarul preot din Reghin  Rus Aurel, un  adevărat curs teologic  de Mariologie axat pe lupta Mariei cu ispititorul omenirii. În încheiere Parintele Fărcaş Zaharie a ţinut un cuvânt de mulţumire şi îndemn la înţelegere şi pace între fraţii creştini  învrăjbiţi de ură fratricidă în anul centenar. Îndemnul la rugăciune şi credinţă a fost făcut către cea mai puternică Femeie din Univers, Fecioara Maria, Regina Cerului şi a Pamântului alături de Domnul  Isus Cristos, prin care creştinul dobândeşte puterea de a călca peste şerpi şi peste scorpii şi peste toată puterea potrivnică a celui rău în această viaţă pământească supranumită Vale a Plângerii în călătoria sufletelor către viaţa veșnică şi Fericită în Domnul care este în Toate în Eternitate.

După Sfânta Liturghie Dorin Pintea şi Pop Carolina au cântat pricesne şi totul s-a încheiat cu o agapă frăţească. A fost o zi frumoasă şi binecuvântată ce a umplut de bucurie şi mulţumire pe toţi pelerinii.

Pr. Farcaş Zaharie

ComentariiO opinie la “Pelerinajul Anual la Chiheru de Jos în sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului”

  1. Pop Marius la 18 august 2018 2:36 am

    Îl rog pe Bunul Dumnezeu sa primeasca rugaciunile noastre, sa ne ierte pacatele noastre, sa ne mintuiasca de cel rau!!!
    Felicitari organizatorilor si participantilor!! Doamne ajuta-ne!!

Exprimaţi-vă opinia