Duminică, 15 iunie 2008, odată cu celebrarea sărbătorii Rusaliilor, un grup de opt copii din parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu-Mureş, păstorită de Părintele Ioan Fărcaş, au primit cea dintâi Sfântă Împărtăşanie.

Cuminecarea lor cu Sfântul Trup şi Preacuratul Sânge al Domnului a umplut de bucurie întreaga comunitate, prezentă ca de obicei în număr mare la Sfânta Liturghie. Copilaşii, de mână cu părinţii lor, s-au îndreptat spre altar spre a-L primi împreună pe Isus. Astfel, bucuria familiilor lor a fost deplină. A fost un moment atât de înălţător şi plin de emoţie care parcă ne-a făcut inimile să se oprească în loc pentru câteva momente!

Primirea celei dintâi Cuminecări marchează un moment deosebit în viaţa fiecărei persoane deoarece o introduce în viaţa de comuniune completă cu Dumnezeu. Fiind precedată de prima spovedanie, această Taină ajută la orientarea pe drumul cel sigur pe urmele lui Cristos, asigurând fundamentul spiritual care ne susţine şi ne întăreşte.

Acest prim pas pe care l-au făcut aceste firave vlăstare ale comunităţii noastre este unul foarte important pentru drumul spiritual ce li se deschide astfel pentru întreaga viaţă, sub îndrumarea şi ocrotirea Bisericii. De aceea, orele de cateheză nu au luat sfârşit, dar dacă până acum au fost orientate mai ales spre această mare clipă, de acum încolo învăţătura noastră se va orienta spre întărirea principiilor de viaţă creştină catolică şi educarea copiilor pentru a putea duce o viaţă demnă şi frumoasă, plăcută lui Dumnezeu.

Adriana Moldovan