Foto: Ziua Naţională celebrată la Cluj

Eparhia de Cluj-Gherla

Ziua Nationala a Romaniei - 90 de ani de la Marea Unire (31 fotografii)
1 decembrie 2008, Cluj-Napoca
Luni, 1 decembrie 2008 - Sărbătoarea Naţională a României, de la ora 9.00, la Catedrala Episcopală "Schimbarea la Faţă" din Cluj-Napoca, s-a celebrat Sfânta Liturghie Arhierească, după care a fost ascultată înregistrarea vocii Cardinalului Iuliu Hossu, cel care a citit Rezoluţiunea Adunării Naţionale de la Alba-Iulia. În continuare, în Catedrală a avut loc o slujbă de pomenire a Episcopului Iuliu Hossu şi a episcopilor, preoţilor şi laicilor, care au contribuit la înfătuirea Marii Uniri, celebrată de Episcopul Eparhial Florentin Crihălmeanu şi un sobor de preoţi. De la ora 12.00, PS Florentin, preoţii şi credincioşii greco-catolici, au participat împreună cu toţi clujenii, la programul oficial organizat de Primăria Cluj-Napoca în faţa monumentului lui Avram Iancu: intonarea Imnului Naţional, depuneri de jerbe de flori şi defilarea Gărzii de onoare.

  
Pagini: 1 2

Notă: Pentru a vedea albumul Picasa original, click aici

ComentariiO opinie la “Foto: Ziua Naţională celebrată la Cluj”

  1. aurel cornea la 2 decembrie 2008 5:25 pm

    Coincidenta sau nu, in aceasi zi ne aducem aminte de doua evenimente din istoria contemporana a statului unitar crestin roman, unul la care am participat direct, astfel cuviindu-se a-i aduce lauda Domnului pentru inaintasii nostri in speta pentru cardinalul de pie memorie Iuliu Hossu, acel brav arhiereu care a citit in fata natiunii romane, unite la Alba Iulia, declaratia de unire a Transilvaniei cu Patria Mama, realizanduse astfel unirea vorbitorilor de grai latinesc din vechea si sfanta zona a Daciei, intr-un singur neam sub semnul sfintei Fecioare Maria si a Domnului nostru Isus Cristos, Regele universului.
    Dar, cum aminteam mai sus, in zi sfanta de 1 decembrie de 1948, se va intampla un moment tragic, pentru o Biserica mereu prigonita, dar sfintita de sangele multor martiri, cu care am fost binecuvantati de Bunul Pastor de-a lungul veacurilor. Zi in care forta atee comunista introduce teroarea in sanul unei sfinte, si o va prigoni timp de 42 de ani, pentru ca mai apoi sa aduca libertatea si spiritul religios in locul sau de bastina, pe meleaguri de dor romanesti.

Exprimaţi-vă opinia