Circulară: colectă sinistraţi

 Iubiţi credincioşi,

 Anul trecut, când calamităţi naturale s-au abătut şi asupra ţării noastre, în partea de Vest, unde zone extinse din dieceza Timişoara au fost afectate de inundaţii grave aţi venit în ajutorul acelor oameni şi, de aceea, vă mulţumesc. 

 Iată că, la un an de la inundaţiile din Vestul ţării, în luna aprilie 2006 multe zone din sudul România au fost afectate de inundaţii grave provocate de debite foarte mare pe Dunăre. Mai multe sate din judeţele Dolj, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea au fost inundate, aproape 15.000 de persoane au fost evacuate şi au găsit un adăpost în taberele de corturi, şcoli, spitale şi la rude în alte sate. Sute de case au fost distruse şi culturile agricole au fost compromise pe zeci de mii de hectare. 

 De aceea, pentru a veni în ajutorul celor care în această regiune au rămas fără nimic, săraci lipiţi pământului, dispunem, în data de 21 mai 2006, organizarea unei colete în bisericile din Eparhia de Oradea pentru a ajuta sinistraţii. Tasul din această duminică va fi predat la Directorul Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, Părintele Todorean Olimpiu, până în 25 mai 2006. Caritas va dezvolta programe de reabilitare pentru a sprijinii familiile cele mai afectate de apele neiertătoare ale Dunării. 

 Vă îndemn cu toată dragostea ca fiecare să contribuie cu cât poate, pentru ca prin ajutorul nostru să uşurăm într-o mică măsură suferinţa celor care au fost atât de încercaţi de Domnul. 

 Vă mulţumesc pentru generozitatea şi dărnicia Dumneavoastră, bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze iar Maica Sfântă să vă ocrotească, 

 + Virgil Bercea
Episcop
 
 
 
 

Scrisoarea circulară se va citi în toate parohiile din Eparhia de Oradea în data de 14 mai 2006

ComentariiNu se pot exprima aici opinii.