Felicitările PF Lucian pentru PF Daniel

Preafericirii Sale
Preafericitului Părinte Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Preafericirea Voastră,

Cu bucurie am primit vestea alegerii Voastre în înalta demnitate eclezială de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Desigur, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, nu este indiferentă la cele ce se întâmplă în ţara noastră, la cele ce se întâmplă în Biserica Ortodoxă Română soră. Pentru aceasta, de când vrednicul de pomenire Patriarhul Teoctist a trecut la cele veşnice, nu am încetat să cerem de la Atotputernicul Dumnezeu să rânduiască pentru Biserica Ortodoxă Română un patriarh care să fie după voia Lui. Nu am avut în vedere nici un nume; doar ca cel ales să fie după voia lui Dumnezeu. Credem că Adunarea Naţională Bisericească a ales după cum Sfânta Providenţă a voit: Înaltpreasfinţitul Daniel, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei!

Preafericirea Voastră,

În numele clerului, al persoanelor consacrate şi al credincioşilor Bisericii Române Unite cu Roma, doresc să fiţi vrednic de o păstorire îndelungată şi rodnică, în pace şi dreptate, spre folosul turmei credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, dar şi al tuturor credincioşilor din ţara noastră întreagă.

 

Uniţi în rugăciune,

† LUCIAN
Arhiepiscop Major

ComentariiO opinie la “Felicitările PF Lucian pentru PF Daniel”

  1. Suciu Ionut la 13 octombrie 2007 5:43 pm

    Asa cum a spus si Preafericirea Sa Lucian Muresan sa dea Domnul ca Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane sa aiba o pastorire indelungata si rodnica si sa-l lumineze Dumnezeu ca si prin efortul Preafericirii sa se realizeze dorinta lui Isus: „ca toti sa fie una”.

Exprimaţi-vă opinia