În după amiaza zilei de 12 noiembrie 2016, porțile Colegiului Pontifical Pio Romeno s-au deschis larg pentru a primi un grup de binefăcători ai asociației L’Œuvre d’Orient din Franța. Asociația sărbătorește 160 de ani de la înființare printr-un pelerinaj la Roma, bucurându-se de harurile Jubileului Milostivirii care se va încheia pe 20 noiembrie cu celebrarea Sfântului Părinte.

În timpul petrecut la Colegiu, președintele asociației, Mons. Pascal Gollnisch, a salutat prezența benefică a acestei instituții românești de prestigiu, iar părintele rector al Colegiului Pio Romeno, pr. Gabriel Buboi, a prezentat binefăcătorilor Biserica Greco-Catolică Unită cu Roma din România, colegiul și provocările pe care acesta le întâlnește. A urmat celebrarea Acatistului Maicii Domnului, unindu-i în rugăciune pe toți cei prezenți.

Mulțumim pe această cale Asociației L’Œuvre d’Orient pentru tot ceea ce fac pentru Bisericile Răsăritene și îi încredințăm de rugăciunile noastre, totodată felicitându-i pentru cei 160 de ani de activitate.

text: Ioan-Ștefan Dumitraș
foto: Antoniu Suciu
via PioRomeno.com

imagine

imagine

imagine