Prin terminarea mandatului responsabilului ei, pr. Aetius Pop, la sfârșitul lunii iunie 2017, comunitatea greco-catolică de la Padova este în așteptarea unui nou păstor. Între timp, de la începutul lunii octombrie, se bucură de prezența pr. Cristian Sabău, care celebrează Sfânta Liturghie pentru o perioadă de timp scurtă, dar prețioasă. Revederea cu el a fost emoționantă și încununată cu un dar special pe care părintele ni l-a făcut tuturora și pentru care îi mulțumim: cartea „Fecioara din Fatima”, scrisă de Episcopul martir Ioan Suciu, ediție completată cu note, adăugiri și un bogat „Studiu final”, semnat chiar de dânsul.

Duminica, 15 octombrie 2017, comunitatea noastră a avut parte de prezența și de concelebrarea la Sfânta Liturghie a unui oaspete de excepție: părintele Eduard Patrașcu. Preot romano-catolic din Dieceza de Iași, paroh și profesor de biblic la Facultatea de Teologie de acolo, pr. Eduard se numără printre traducătorii celebrei Biblii de la Iași. Devenit – prin studiile pe care le-a făcut – specialist în limbile vechi în care a fost scrisă Biblia, pr. Patrașcu este în măsură să entuziasmeze oamenii, oferindu-le cunoștințe temeinice despre Cuvântul lui Dumnezeu. În timpul predicii, vorbindu-ne pe marginea Evangheliei Bunului Semănător, dânsul ne-a dăruit un cuvânt de învățătură și de creștere în credință: ne-a amintit că Domnul seamănă cu generozitate în viețile noastre. Puțini sau mulți, putem să primim darul lui Dumnezeu. Prin mărturia sa ne-a făcut să apreciem încă o dată că avem posibilitatea de a ne întâlni duminica în numele lui Cristos, în comunitatea noastră mică dar inimoasă.

Ne-am strâns apoi în jurul mesei de prânz, pentru a ne bucura la maxim de timpul pe care aveam ocazia de a-l petrece împreună.
Laura Raita
via BRU-Italia.eu

imagine

imagine

imagine