Ca în fiecare an, preoții ordinariatului greco-catolic din Austria s-au reunit la Viena. Întâlnirea marchează două aspecte: comuniunea dintre preoți și ierarh și faptul că Biserica Greco-Catolică din Austria este o prezență activă, la ea acasă. După-amiaza zilei de sâmbătă, 9 decembrie, a debutat cu rugăciunea orei a VI-a. După rugăciune, Cardinalul Schönborn, împreună cu Vicarul general Yuriy Kolasa și cu preoții au discutat diferite aspecte legate de viața liturgică a comunităților greco-catolice.

Comunitățile românești, în număr de șapte, au realizat o prezentare pe calculator, exemplificând munca depusă prin poze reprezentative. Cardinalul a oferit și decretele de numire preoților români: pr. dr. Gigi Dobrică, la Linz, pe o perioadă de cinci ani; pr. Răzvan Sergiu Dejeu, vicar parohial la Viena, Kagran; pr. Traian Tamas, la Krems an der Donau și pentru toată Dieceza de St. Pölten. Cei care au aniversat jubileul au fost felicitați de Cardinal. Pr. Ioan Iulian Hotico a primit o diplomă cu ocazia aniversării a 10 ani de la hirotonire, iar pr. Alexandru Suciu a fost felicitat cu ocazia obținerii titlului de doctor în Teologie.

La ora 18.00 a început Sfânta Liturghie, oficiată de Cardinalul Schönborn, alături de preoți și credincioși. Anul acesta la altar au fost membrii consiliului preoțesc, dintre preoții români fiind și pr. Dr. Gigi Dobrică, membru ales. Tenorii români Radu Boscu și Bogdan Gabriel Popescu au cântat pricesne și colinzi la momentul împărtășaniei. După Sfânta Liturghie, preoții și familiile lor au participat la recepția oferită de Cardinalul Schönborn. A fost și o lansare de carte, părintele doctor Gigi Dobrică vorbind despre lucrarea sa de doctorat care a fost editată și oferită cadou celor prezenți.

Ad maiorem Dei gloriam!

text: pr. Ioan Iulian Hotico
foto: © kathbild.at / Franz Josef Rupprecht

Byzantinische Liturgie; Kardinal Christoph Schönborn & al.

Byzantinische Liturgie; Kardinal Christoph Schönborn & al.

Byzantinische Liturgie; Kardinal Christoph Schönborn & al.

Byzantinische Liturgie; Kardinal Christoph Schönborn & al.