Responsabilii cu pastorația familiilor din Eparhia Greco-Catolică de Oradea, au fost prezenți timp de o săptămână la Dublin pentru a participa la prima etapă de pregătire pentru Întâlnirea Mondială a Familiilor 2018, dar au dorit de asemenea să viziteze comunități din capitala Irlandei, pentru a cunoaște mai bine realitățile locale și pentru a trăi împreună bucuria sărbătorii Pogorârii Spiritului Sfânt.

În seara zilei de 3 iunie, pr. Mihai Tegzeș și pr. Mihai Vătămănelu OFMConv au concelebrat la Sf. Liturghie de Rusalii prezidată de Excelența sa Episcopul Pietro Fragnelli, președintele comisiei pentru familie a Conferinței Episcopilor Catolici din Italia și Episcop de Trapani, în parohia romano catolică „Sf. Familie” din Dublin. Ceilalți preoți concelebranți au fost pr. Patrick Madden și pr. Coriolan Mureșan de la parohia locală, don Paolo Gentili, directorul Oficiului pentru Familie al Conferinței Episcopale Italiene și don Enzo Bottacini de la același oficiu. Episcopul Fragnelli a salutat comunitatea și a vorbit despre importanța Întâlnirii Mondiale a Familiilor de anul viitor. Sărbătoarea Rusaliilor a fost trăită astfel cu multă bucurie de credincioșii din această parte a orașului.

În dimineața zilei de 4 iunie, responsabilii cu pastorația familiilor în Eparhia de Oradea au concelebrat la Sf. Liturghie din parohia San Michan pentru comunitatea greco-catolică din Dublin. Cei doi preoți ai fost prezentați comunității de către pr. Coriolan Mureșan, care se ocupă de pastorația greco-catolicilor ardeleni și bănățeni din Arhidieceza de Dublin. Predica a fost ținută de pr. Mihai Tegzeș, care a vorbit despre importanța sărbătorii Rusaliilor în viața noastră spirituală, subliniind darurile si roadele Spiritului Sfânt și încurajând familiile greco-catolice din Irlanda să trăiască cu entuziasm darul credinței și să fie deschiși darului Spiritului Sfânt.

Înainte de finalul Sf. Liturghii, pr. Mihai Vătămănelu OFMConv a prezentat credincioșilor proiectele legate de viitoarea Întâlnire a Familiilor, subliniind bucuria de a cunoaște viața unei comunități greco-catolice tinere precum cea din Irlanda. Preoții prezenți au rostit rugăciunea de Consfințire la Preasfânta Inimă a lui Isus, la fel ca în fiecare primă duminică din lună. Pr. Bryan Shortall OFMCap i-a salutat pe responsabilii cu pastorația familiilor din Oradea și le-a adresat urările de sărbători de Rusalii binecuvântate greco-catolicilor care celebrează în aceeași comunitate. Cu ocazia acestor zile binecuvântate la Dublin, responsabilii cu pastorația familiilor din Eparhie au vizitat și biserica „Maica Domnului de Lourdes”, unde celebrează Sf. Liturghii comunitatea romano-catolică din România, păstorită de pr. Eugen Tâmpu.

Cu siguranță viața comunităților din Dublin ne încurajează pentru Întâlnirea Mondială a Familiilor 2018.

Departamentul pentru Pastorația Familiilor Oradea
via EGCO.ro

imagine

imagine

imagine

imagine