11 februarie 2017: Sărbătorirea Zilei Mondiale a Bolnavului la Lugoj

Eparhia de Lugoj

Ziua Mondială a Bolnavului a fost sărbătorită cu solemnitate şi în acest an la catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj. Alături de credincioşii veniţi în număr mare, au fost prezenţi şi oameni în vârstă care datorită diferitelor probleme de sănătate şi de vârstă nu pot participa în mod regulat la serviciile religioase de la Catedrală.

Programul a început la orele 16.45 cu rugăciunea Sfântului Rozar. Înainte de începerea Sfintei Liturghii, pr. prot. on. Ioan Pop, parohul catedralei a ţinut o meditaţie despre însemnătatea Zilei Mondiale a Bolnavului şi despre apariţiile Prea Curatei Fecioare Maria la Lourdes.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. prot.on. Ioan Pop, parohul catedralei Au concelebrat: pr. Cristian Chişvasi, paroh la Vărădia, pr. Olariu Cristian, paroh la Balinţ, pr. Alin Glosik, paroh la Visag şi pr. Ovidiu Neiconi, paroh la Ohaba-Forgaci. Răspunsurile au fost date de corul catedralei condus de d-na prof. Olimpia Drăgan. Pr. Teodor Baba, Protopop de Lugoj, a stat la dispoziția credincioşilor pentru administrarea sacramentului spovezii.

Cristian Chişvasi, a dat citire Mesajului Sfântului Părinte Papa Francisc pentru cea de-a XXV-a Zi Mondială a Bolnavului. Programul a continuat cu rugăciuni în cinstea Sfintei Fecioare Maria.

În încheierea programului a avut loc o procesiune solemnă în jurul Catedralei cu Sfântul Sacrament şi cu Statuia Sfintei Fecioare Maria.

La final s-a distribuit anafura, iar credincioşii au fost stropiţi cu apă sfinţită şi au primit câte o iconiţă cu Prea Curata Fecioară Maria şi câte o „medalie miraculoasă a Maicii Domnului”

Reamintim că Ziua Mondială a Bolnavului celebrată în Biserica Catolică din întreaga lume a fost instituită de către Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea în anul 1992 şi se leagă de sărbătoarea liturgică a Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes (după calendarul latin).

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii se găsesc AICI.

ComentariiExprimaţi-vă opinia