Albume foto

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Sfinţirea pietrei de temelie a bisericii din Uivar (82 fotografii)
23 martie 2014, Uivar

În Duminica a treia din Post (a Sfintei Cruci), la 23 martie 2014 Prea Sfinţia Sa Episcop Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Uivar (Protopopiatul de Sânicolau Mare), cu ocazia sfinţirii pietrei de temelie a noului lăcaş de cult cu hramul „Sfântul Iosif”. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj. Ultima vizită pastorală a avut loc la 30 septembrie 2012. Foto: Raimondo-Mario Rupp şi Orest Nichita (Radio Maria).

„Marş pentru viață” 2014 la Timişoara (83 fotografii)
22 martie 2014, Timisoara

Sâmbătă, 22 martie, a avut loc a patra ediţie naţională a „Marşului pentru Viaţă”, eveniment organizat de asociaţii şi fundaţii civice din numeroase oraşe ale României. În Timişoara locul de întâlnire a fost Parcul "Carmen Sylva", în faţa bisericii “Sfânta Maria Regina Păcii” (str. Gh. Doja nr.25A). Înainte de Marş s-a celebrat Sfânta Liturghie arhierească de către P.S. Alexandru la ora 10.00, în biserica “Sfânta Maria Regina Păcii; La orele 11.30, au avut loc în faţa bisericii discursurile, iar la orele 12.00 s-a pornit Marşul prin oraş. Scopul acestui marş este afirmarea dreptului la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei, a dreptului femeii la sprijin şi pentru susținerea familiei, ca temelie a unei societăți prospere. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Instalarea noului protopop de Reşiţa (34 fotografii)
16 martie 2014, Resita

În duminica a II a din Postul Paştelui a avut loc în parohia Reşita II, cu hramul „Sfânta Fecioară Maria de la Fatima”, instalarea noului Protopop greco-catolic al Resitei în persoana rvs. pr. Tutas Nicolae. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Mons. Angelo Narcis Pop, având alături pe pr. Alexandru Plostinaru - Vicar Judecătoresc al Episcopiei de Lugoj şi paroh la Peciu Nou, pr. Tutas Nicolae - noul protopop, pr. Timiş Gavrilă - paroh Vermeş, pr. Costinar Viorel - paroh Târnova, pr. Chindris Vasile - paroh Ramna, pr. Bendariu Aurel - paroh Doman, pr. Laurenţiu Corneliu - preot pensionar, pr. Cosma Aurel - preot pensionar. Din partea Bisericii Romano-Catolice a participat pr. Arhidiacon Pal Iosif Csaba - Paroh la biserica „Maria Zăpezii”. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Sfinţirea pietrei de temelie a bisericii din Scăiuş (56 fotografii)
9 martie 2014, Scaius

În Duminica I din Post, la 9 martie, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, s-a aflat în parohia Scăiuş cu ocazia sfinţirii pietrei de temelie cu ocazia sfinţirii pietrei de temelie a noului lăcaş de cult cu hramul "Apărătoarea Noastră". Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Sfinţirea unei noi biserici la Silvaşu de Jos (68 fotografii)
2 martie 2014, Silvasu de Jos

În Duminica lăsatului sec de brânză, la 2 martie 2014, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj a efectuat o vizită pastorală în parohia Silvaşu de Jos (protopopiatul de Haţeg), cu ocazia sfinţirii noii biserici ce poartă hramul „Învierea Domnului”. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj. Ultima vizită pastorală a avut loc la 31 martie 2013 când s-a sfinţit piatra de temelie a acestei biserici. Prea Sfinţitul Alexandru a oferit parohiei, un tablou cu copia Icoanei Maicii Domnului de la Scăiuş care a lăcrimat în urmă cu 80 de ani. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Hirotonire de preot în catedrala Lugojului (76 fotografii)
16 februarie 2014, Lugoj

În Duminica a XXXIV-a după Rusalii, (a Fiului risipitor), în cadrul Sfintei Liturghii celebrate în catedrala „Coborârea Spiritului Sfânt” din Lugoj, la 16 februarie, Prea Sfinţitul Episcop Alexandru Mesian a hirotonit un nou lucrător în via Domnului, pe diaconul Horia Nicolae Bursaş-Grad. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Bolnavului 2014 la Lugoj (44 fotografii)
11 februarie 2014, Lugoj

Ca și în alți ani, și anul acesta Ziua Mondială a Bolnavului a fost sărbătorită în mod cu totul special la catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj. Această sărbătoare celebrată în Biserica Catolică din întreaga lume a fost instituită de către Fericitul Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1992 şi se leagă de sărbătoarea liturgică a Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes (după calendarul latin). Această sărbătoare a devenit o tradiţie pentru lugojenii greco-catolici. Alături de credincioşii veniţi şi anul acesta în număr mare, au fost prezenţi şi oameni în vârstă care datorită diferitelor probleme de sănătate şi de vârstă nu pot participa în mod regulat la serviciile religioase de la Catedrală. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Vizită pastorală a Prea Sfinţitului Alexandru în parohia Surducu Mare (45 fotografii)
9 februarie 2014, Surducu MAre

În Duminica a 33-a după Rusalii, (a Vameşului şi a Fariseului), la 9 februarie 2014, Prea Sfinţia Sa Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Surducu Mare, jud. Caraş-Severin, Protopopiatul Oraviţa, la invitaţia Părintelui Leon Posteucă, parohul locului. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj. La sosire P.S. Alexandru a fost întâmpinat cu Sfânta Cruce şi Sfânta Evanghelie de pr. paroh Leon. Sfânta Liturghie arhierească a fost pontificată de P.S. Alexandru Mesian. Alături de Prea Sfinţia Sa au concelebrat: Mons. Angelo Narcis-Pop, Vicar general, pr. Ovidiu Cozmuţa, Protopop de Oraviţa şi pr. Leon Posteucă. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Sfânta Liturghie în limba italiană la Timişoara (16 fotografii)
26 ianuarie 2014, Timisoara

Cu ocazia Octavei de Rugăciune pentru unitatea creştinilor, la biserica "Millenium" (parohia romano-catolică Timişoara II Fabric) a avut loc în seara zilei de 26 ianuarie de la ora 18, o Sfântă Liturghie în rit bizantin în limba italiană. Au celebrat: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General al Eparhiei de Lugoj, pr. Janos Kapor, paroh biserica Millenium, pr. Răzvan Oprişa, paroh Timişoara VI şi pr. Viorel Codrea, paroh la Cugir şi Asistent Spiritual ASTRU eparhial Lugoj. Ipodiacon a fost Lucian Mîrza. Răspunsurile liturgice au fost date în limba română de corul parohiei greco-catolice Timişoara II "Sfântul Iosif". Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Aniversare zi de naştere PS Alexandru (37 fotografii)
19 ianuarie 2014, Lugoj

În seara zilei de 18 ianuarie a.c. la reşedinţa Episcopiei de Lugoj a avut loc o recepţie oferită de P.S. Alexandru la care au participat: corul „Reînvierea” al catedralei, dirijat de d-na prof. Olimpia Drăgan, Surorile de Caritate din Congregaţia Sfintei Ioana Antida şi Surorile din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare. Momentele de sărbătorire au continuat a doua zi, duminică, 19 ianuarie, în catedrala „Coborârea Sfântului Spirit”. La sfârşitul Sfintei Liturghii, Mons. Angelo Pop i-a adresat ierarhului lugojean urări din partea clerului şi a persoanelor consacrate din Eparhia de Lugoj, a credincioşilor şi a colaboratorilor Prea Sfinţiei Sale. Prea Sfinţia Sa a primit mai multe buchete de flori atât din partea corului, cât şi a credincioşilor. Pr. Atanasie, stareţul mănăstirii "Preasfânta Treime" din Giroc a venit însoţit de un grup de credincioşi timişoreni, printre aceştia fiind d-na ec. Terezia Pintea, preşedinta eparhială a Reuniunii Mariane. Foto: Raimondo-Mario Rupp.