Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Momente de comuniune spirituală și de rugăciune cu participanții la ZMT Rio de Janeiro (12 fotografii)
27 iulie 2013, Cugir

În perioada 26–28 iulie 2013, tinerii greco-catolici din Parohia Cugir, împreună cu părintele Viorel Codrea, s-au întâlnit în repetate rânduri pentru a petrece momente de comuniune și rugăciune cu tinerii care au participat la Ziua Mondială a Tineretului de la Rio de Janeiro. Vineri seara, tinerii au intrat în atmosfera de la Rio de Janeiro ascultând imnul din acest an, după care s-au retras în biserică pentru a rosti împreună câteva rugăciuni de comuniune cu tinerii de la ZMT (Ziua Mondială a Tinerilor), dar și cu tinerii de la Lugoj, care au organizat de asemenea o seară de veghe în același scop, de a ne uni în rugăciune cu tinerii din întreaga lume reuniți la ZMT, sub binecuvântarea Sfântului Părinte Papa Francisc, pentru a fi misionarii Lui Isus Cristos.

Seară de veghe şi de rugăciune la Lugoj dedicată Zilei Mondiale a Tineretului (44 fotografii)
26 iulie 2013, Lugoj

Vineri, 26 iulie în catedrala din Lugoj a avut loc o „Seară de Veghe şi de rugăciune” dedicată Zilei Mondiale ale Tineretului (ZMT) care s-a desfăşurat la Rio de Janeiro (Brazilia) în perioada 23-28 iulie a.c. Această întâlnire a urmărit faptul de a transmite din pulsul Zilelor Mondiale ale Tineretului şi tinerilor lugojeni, dar şi faptul de a fi în comuniune cu pelerinii aflaţi la Rio. Tinerii şi credincioşii lugojeni tineri au avut parte pentru câteva ore de un program spiritual ce a conţinut meditaţii, rugăciuni, oficii liturgice, dar şi vizionări de fotografii şi videoclipuri de la ZMT. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Sfinţirea bisericii din Orţişoara (52 fotografii)
14 iulie 2013, Ortisoara

În Duminica a 3-a după Rusalii, la 14 iulie 2013, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj a efectuat o vizită pastorală în parohia Orţişoara (protopopiatul de Timişoara), cu ocazia sfinţirii noii biserici ce poartă hramul „Preasfânta Treime”. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj. Ultima vizită pastorală a avut loc în toamna anului trecut, mai precis la 18 noiembrie când s-a sfinţit piatra de temelie a acestei biserici. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Reuniunea de vară cu personalul clerical şi neclerical din Eparhia de Lugoj (13 fotografii)
3 iulie 2013, Lugoj

Întreg personalul angajat al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj a fost convocat pentru ziua de miercuri, 3 iulie, la Reşedinţa Episcopiei de Lugoj pentru Reuniunea de vară 2013. Au participat pe lângă clerul eparhial, persoane consacrate (călugări şi călugăriţe) şi laicii care sunt angajaţi în cadrul Episcopiei de Lugoj, din toate cele cinci judeţe: Alba, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Vizită pastorală a P.S. Alexandru în parohia Şimand (108 fotografii)
30 iunie 2013, Simand

În prima Duminică după Rusalii (a tuturor Sfinţilor), la 30 iunie, P.S. Alexandru Mesian, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Şimand, Protopopiatul Chişineu-Criş, la invitaţia Pr. paroh Roman Dubeştean. Ultima vizită pastorală a avut loc în anul 2009. Motivele principale ale acestei vizite au fost: sfinţirea bisericii în urma lucrărilor de restaurare, Sfânta Liturghie şi sărbătoarea hramului „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. P.S. Alexandru a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Prea Sfinţitul Alexandru a vizitat mănăstirea „Preasfânta Treime” din Giroc (17 fotografii)
24 iunie 2013, Giroc

După vizita pastorală a P.S. Alexandru în parohia „Sfântul Iosif” – Timişoara II, în după masa zilei de 24 iunie, Prea Sfinţia Sa a efectuat o scurtă vizită la mănăstirea greco-catolică „Preasfânta Treime” din Giroc unde a binecuvântat prin stropire cu apă sfinţită, începutul lucrărilor ce alcătuiesc complexul viitoarei clădiri mănăstireşti. P.S. Alexandru a fost însoţit de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General. Prea Sfinţia Sa a fost întâmpinat de pr. Atanasie, stareţul mănăstirii, pr. Isaac, de fraţii novici Ieremia şi Atanasie şi de pelerinii care au luat parte la programul mănăstirii. După ce a asistat la partea de încheiere a Vecerniei, Prea Sfinţitul împeună cu grupul de credincioşi prezenţi, s-au rugat sfântul Rozar. Prea Sfinţitul Alexandru rostit un cuvânt de învăţătură despre Sfânta Treime, apoi a felicitat comunitatea monahală şi a acordat arhiereasca binecuvântare celor prezenţi. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Vizită pastorală PS Alexandru în parohia Timişoara II (88 fotografii)
24 iunie 2013, Timisoara

În a doua zi de Rusalii, PS Alexandru s-a aflat în vizită pastorală în parohia „Sfântul Iosif” din Timişoara, fiind însoţit şi în acest an de mons. Angelo Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj. De mai bine de zece ani a devenit o tradiție pentru Eparhia de Lugoj ca episcopul eparhial să efectueze vizite pastorale anuale în marile centre şi capitale de judeţe ale Eparhiei (Deva, Reşiţa, Timişoara şi Arad). S-a convenit ca în a doua zi de Rusalii Prea Sfinţitul Alexandru să facă vizitele pastorale într-una din parohiile din Timişoara. Anul acesta parohia „Sfântul Iosif” aniversează 20 de ani de la: sfinţirea bisericii, înfiinţarea corului parohial şi a filialei asociaţiei „Kolping Sf. Iosif”. Foto: Ramona Băluţescu şi Raimondo-Mario Rupp.

Hramul Parohiei „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Lugoj (15 fotografii)
24 iunie 2013, Lugoj

În dimineaţa zilei de 24 iunie a.c., cu începere de la ora 9, la parohia „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Lugoj a fost oficiată Sfânta Liturghie cu prilejul sărbătorii hramului acestei parohii. Sărbătoarea de anul acesta a coincis cu a doua zi de Rusalii – Serbarea Sfintei Treimi. La altar s-au aflat Rvs. Pr. Teodor Baba, Consilier eparhial şi Protopop greco-catolic al Lugojului şi Pr. Dr. Marius-Petru Pop, Consilier eparhial şi secretar episcopal, parohul comunităţii care îşi sărbătorea hramul. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul „Reînvierea” al Catedralei greco-catolice din Lugoj, dirijat de d-na prof. Olimpia Drăgan. În cadrul Sfintei Liturghii a avut loc un moment deosebit: primirea primei Sfinte Împărtăşanii solemne de către George-Teodor Pop, fiul părintelui paroh.

Sărbătoarea Coborârii Sfântului Spirit - Rusaliile 2013 la Lugoj (40 fotografii)
23 iunie 2013, Lugoj

În Duminica Sfintelor Rusalii, a Coborârii Sfântului Spirit, Catedrala din Lugoj şi-a sărbătorit hramul. Încă de sâmbătă seara, programul de praznic a început cu Rânduiala Vecerniei. În ziua marelui praznic (23 iunie), la orele 10.30, a început Sfânta Liturghie arhierească pontificată de P.S. Alexandru Mesian care i-a avut alături pe: mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul general al Eparhiei de Lugoj, pr. Ioan Pop, parohul catedralei şi pr. Cristian Chişvasi. Răspunsurile au fost date de corul catedralei „Reînvierea”, dirijat de D-na prof. Olimpia Drăgan. După Sfânta Liturghie s-a pornit în procesiune înconjurându-se Catedrala apoi a urmat sfinţirea spicelor de grâu şi a ofrandelor aduse cu ocazia acestui praznic. Fiecare credincios a primit câte un pacheţel cu această ocazie. La orele 17.45 a avut loc Rânduiala Vecerniei cu plecarea genunchilor. Programul zilei de Rusalii s-a încheiat cu Sfânta Liturghie de la orele 18.30. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Orăştie: întâlnirea familiilor la nivel de protopopiat (15 fotografii)
22 iunie 2013, Orastie

În Sâmbăta Rusaliilor, la 22 iunie, protopopiatul de Orăștie prin grija părintelui protopop Silviu Lucian Bindea a organizat în parohia “Sf. Ilie Tezviteanul” din Orăștie, Întâlnirea Familiilor la nivel de protopopiat. Au participat familii din parohiile Orăștie, Cugir, Romos și Rapoltul Mare. Familiile au fost însoțite de preoții parohi împreună cu soțiile. Au mai fost prezenți împreună cu soțiile și copii Pr. Enyedi Mihai și Pr. Gînța Alexandru. Programul a început cu Sfânta Liturghie celebrată împreună cu preoții prezenți, iar după Sf. Liturghie a avut loc la demisolul bisericii o meditaţie pe tema "Familia creștină în Anul Credinței", ținută de Pr. Dr. Viorel Codrea, paroh de Cugir. (Pr. protopop Silviu Lucian Bindea)