Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Cursuri de vară 2013 pentru Clerul Eparhiei de Lugoj, seria a II-a (10 fotografii)
21 iunie 2013, Lugoj

Acest album conţine fotografii cu preoţii din seria a II-a care au participat la Cursurile de vară pentru perfecţionarea Clerului Eparhiei de Lugoj, ţinute la Centrul pastoral eparhial "Sfântul Vasile cel Mare" din Lugoj în perioada 17-21 iunie 2013. Foto: Raimondo-Mario Rupp

Prima împărtășanie solemnă (2013) (67 fotografii)
16 iunie 2013, Lugoj

Acest album conţine imagini de la prima împărtăşanie solemnă, eveniment ce a avut loc în catedrala din Lugoj în Duminica a 7-a după Paşti (16 iunie). Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Prima împărtăşanie la Deva (13 fotografii)
16 iunie 2013, Deva

În duminica de după Înălţarea Domnului, (a Sfinţilor Părinţi de la Niceea), la 16 iunie, în parohia "Imaculata" din Deva, patru copii au primit pentru prima data pe Cristos sub chipul pâinii şi al vinului, în Sfânta Euharistie. A fost o mare bucurie pentru întreaga comunitate, pentru familiile tinerilor, dar şi pentru credincioşi, sa audă mărturisirea crezului rostită de către aceşti copii. Fie dar ca această bucurie să se transforme în fericire, în dorinţa de a fi mai buni cu noi înşine şi cu cei din jur, iar atunci când vom pleca din lumea aceasta să rămânem tot aşa cum am fost la prima noastră Împărtăşanie. (Sabo Ioan Sorin: preot, paroh)

Vizită pastorală a Prea Sfinţitului Alexandru în parohia Chișineu Criş (41 fotografii)
13 iunie 2013, Chisneu Cris

De sărbătoarea Înălţării Domnului, la 13 iunie 2013, PS Alexandru Mesian, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Chişineu Criş. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj şi de părintele Cristian Chişvasi.Programul a început cu Sfântul Rozar după care a urmat Sfânta Liturghie Arhierească. Alături de Prea Sfințitul Alexandru au concelebrat: Mons. Angelo Narcis-Pop, Vicar general al Eparhiei de Lugoj, pr. Cristian Chişvasi, Pr. Dănuţ Ciuban, protopop de Chişineu-Criş, pr. Augustin Budău O.F.M.Conv. parohul locului, pr. Florin Orza O.F.M.Conv (Chişineu Criş), pr. Gheorghe Tomoiagă, paroh de Bocsig şi pr. Roman Dubeştean, paroh de Şimand. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohiei şi de un grup de tineri şi surori de la Oradea. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Sărbătoarea Sfântului Anton 2013 la Catedrala din Lugoj (27 fotografii)
13 iunie 2013, Lugoj

Acest album conţine imagini de la Sărbătoarea Sfântului Anton de Padova din Catedrala "Coborârea Sfântului Spirit", Lugoj (după amiaza zilei de 13 iunie). Fotografii: Gabi Tioc

Sfinţirea noii biserici din Ineu (58 fotografii)
9 iunie 2013, Ineu

În Duminica a şasea după Paşti, la 9 iunie 2013, PS Alexandru Mesian, a efectuat o pastorală în parohia Ineu cu ocazia sfinţirii noii biserici ce poartă hramul „Sfântul Dumitru”. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj. La sosire P.S. Alexandru a fost întâmpinat cu Sfânta Cruce şi Sfânta Evanghelie de către pr. Lazie Mirel Lucian, parohul locului. Sfânta Liturghie arhierească a fost pontificată de P.S. Alexandru Mesian. Alături de Prea Sfinţia Sa au concelebrat: Mons. Angelo Narcis-Pop, Vicar general al Eparhiei de Lugoj, pr. Dănuţ Ciuban, protopop de Chişineu-Criş, pr. Augustin Budău O.F.M.Conv. paroh de Chişineu Criş, pr. Cristian Capătă (Cluj), pr. Roman Dubeştean, paroh de Şimand, pr. Cosmin Farcaș, paroh de Beliu, pr. Gheorghe Tomoioagă, paroh la Bocsig şi pr. Lazie Mirel Lucian, parohul locului. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul parohiei din Bocsig. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Prima împărtăşanie în parohia Timişoara – Sf. Iosif (8 fotografii)
9 iunie 2013, Timisoara

Duminică, 9 iunie, în parohia „Sf. Iosif” din Timișoara, 9 copilaşi au trăit bucuria primei comuniuni. Părintele paroh Daniel Muntean, i-a pregătit în cateheză. În cuvântul de învăţătură, părintele s-a adresat credincioşilor dar mai ales copiilor. „În această duminică a vindecării orbului din naştere”,a spus părintele Daniel, „Isus a întins mâna şi a uns ochii celui care a cerşit, dar acum a cerut să vadă, apoi l-a trimis la scăldătoarea Siloanului. Isus Cristos ne vindecă pe toţi cei care suntem în suferinţă; Suferinţa înalţă. Padre Pio a spus că prin ştiinţă îl căutăm pe Dumnezeu dar prin meditaţie îl cunoaştem. Apoi părintele s-a adresat copiilor: „azi primiți trupul şi sângele lui Cristos. Azi sunteţi îmbrăcaţi în alb aşa ca şi la Sfântul botez, în haina curăţeniei a purităţii. Să ne păstrăm chipurile frumoase şi cum a spus Sfântul părinte papa Francisc: «Nu lăsaţi speranţa voastră să fie goală, speranţa voastră să fie Cristos»”. (Nicolina Lupu, Președinta AGRU Sf. Iosif TM)

Cursuri de vară 2013 pentru Clerul Eparhiei de Lugoj, seria I (13 fotografii)
7 iunie 2013, Lugoj

La Centrul pastoral eparhial “Sfântul Vasile cel Mare” din Lugoj, a debutat în ziua de 3 iunie, cea de a cincea ediţie Cursurilor de vară pentru perfecționarea Clerului Eparhiei de Lugoj. Scopul acestor cursuri este recapitularea cunoştinţelor teologice, actualizarea şi aprofundarea lor prin intermediul unor module succesive de trei ani de studiu. Cursurile se desfăşoară în colaborarea şi cu sprijinul Asociaţiei „Renovabis” din Germania şi sunt axate pe studierea documentelor Conciliului Vatican II, pe probleme pastorale, sociale, ecumenice şi asociaţii religioase. Prezenţa la cursuri a preoţilor se face în două serii: Seria întâi: 3-7 iunie 2013, iar seria a doua 17– 21 iunie 2013. Acest album conţine fotografii cu preoţii care au participat la seria I. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Întâlnirea Tinerilor din Eparhia de Lugoj. Ediţia a XIV-a (85 fotografii)
1 iunie 2013, Lugoj

Sâmbătă, 1 iunie 2013 a avut loc cea de-a XIV-a ediţie a Întâlnirii tinerilor din Eparhia de Lugoj. Prea Sfinţitul Alexandru le-a urat bun venit pelerinilor şi la ora 9,30 cu toţii au pornit în procesiune spre Catedrala episcopală. La Sfânta Liturghie arhierească alături de P.S. Alexandru, s-au aflat un sobor de 18 preoţi veniţi la Lugoj pentru această întâlnire. La terminarea Sfintei Liturghii cu toţii au revenit în procesiune la reşedinţa Episcopiei. După masa de prânz, programul a continuat cu cateheza ţinută de pr. Robert Trubiansky pe tema întâlnirii şi discuţiile pe grupuri. Grupele de copii au desfăşurat diverse jocuri. În ultima parte a întâlnirii a avut loc programul cultural-artistic unde fiecare grup parohial a prezentat câte un moment artistic. Foto: Raimondo-Mario Rupp

Pelerinajul credincioşilor din Eparhia de Lugoj la bazilica Maria-Radna 2013 (34 fotografii)
25 mai 2013, Radna

Sâmbătă 25 mai, cu binecuvântarea Preasfinţitului Episcop Alexandru Mesian a avut loc al patrulea pelerinaj eparhial la sanctuarul Maria Radna, programat pentru credincioşii greco-catolici din Eparhia de Lugoj.Au participat credincioşi din aproape toate protopopiatele Eparhiei, din judeţele: Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Alba şi Arad.Programul a început la orele 10.30 cu rugăciunea Sfântului Rozar. La orele 11.00 a urmat Sfânta Liturghie solemnă.Alături de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj au concelebrat: pr. Radu Vorindan, protopop de Arad, pr. Silviu Lucian Bindea, protopop de Orăştie şi un sobor de 17 preoţi. Mons. Angelo a transmis credincioşilor din partea Preasfinţitului Alexandru Mesian salutul şi binecuvântările arhiereşti. După Sfânta Liturghie, a avut loc Rugăciunea de Consfinţire la Inima Neprihănită a Prea Curatei Fecioare Maria.Foto: Raimondo-Mario R (excepţie poza de grup de pe trepte care e făcută de Flavius J)