Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Dublă lansare de carte la Timişoara (33 fotografii)
4 aprilie 2013, Timisoara

Joi, 4 aprilie 2013, la sala „Café Text”, (Bastionul Theresia, corp A. – Timişoara), a avut loc lansarea a două cărţi: "Ecumenismul - drumul spre unitatea creştină" scrisă de PS Alexandru Mesian, şi „Biserica Greco-Catolică în perioada regimului comunist din România, Corespondenţa Episcopului Ioan Ploscaru 1968-1975” scrisă de dr. Sergiu Soica. Fotografii: Claudiu Călin şi Raimondo-Mario Rupp.

Exerciţii Spirituale 2013 cu clerul Eparhiei de Lugoj, seria I (40 fotografii)
1 aprilie 2013, Lugoj

În după-amiaza zilei de 1 aprilie 2013, printr-o Sfântă Liturghie arhierească, concelebrată în Catedrala Lugojului, a debutat a XVI-a ediţie a exerciţiilor spirituale cu veneratul Cler al Eparhiei de Lugoj. Exerciţiile propriu-zise s-au ţinut la Centrul Pastoral Eparhial "Sfântul Vasile cel Mare" (Lugoj, str. Episcop Dr. Ioan Bălan nr. 4). Seria I a exerciţiilor a avut loc în perioada 1-3 aprilie şi au fost ţinute de rvs. pr. Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pontifical "Pio Romeno" din Roma. Fotografii: Raimondo-Mario Rupp.

Sfinţirea pietrei de temelie a noii biserici din Silvaşu de Jos (46 fotografii)
31 martie 2013, Silvasu de Jos

În Duminica a II-a din Post, la 31 martie 2013, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Silvaşu de Jos (jud. Hunedoara) cu ocazia sfinţirii pietrei de temelie a noii biserici ce va purta hramul „Învierea Domnului”. Foto: Raimondo-Mario Rupp

Sfinţirea pietrei de temelie a bisericii din Fârliug (22 fotografii)
24 martie 2013, Farliug

În Duminica I din Post, la 24 martie 2013, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj a efectuat o vizită pastorală în parohia Fârliug (jud. Caraş-Severin) cu ocazia sfinţirii pietrei de temelie a noii biserici ce va purta hramul „Buna Vestire”. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj. La sosire, P.S. Alexandru a fost întâmpinat de pr. Iulian Hasciar şi de pr. Alin Glosik, paroh la Visag. Primarul localității Fârliug, d-l Ioan Borduz şi d-l viceprimar Cornel Negariu i-au urat Înaltului Ierarh un bun venit în mijlocul comunităţii. Ceremonia a început la orele 13.30 cu oficiul sfinţirii apei, urmat de sfinţirea locului de biserică, a credincioşilor şi a pietrei de temelie a noii biserici şi implantarea crucii. Foto: Raimondo-Mario Rupp

„Marş pentru viață” la Timişoara (56 fotografii)
23 martie 2013, Timisoara

Sâmbătă, 23 martie, a avut loc a treia ediţie naţională a „Marşului pentru Viaţă”, eveniment organizat de asociaţii şi fundaţii civice din numeroase oraşe ale României. În Timişoara locul de întâlnire a fost Parcul "Carmen Sylva", în faţa bisericii “Sfânta Maria Regina Păcii” (str. Gh. Doja nr.25A). Înainte de Marş s-a celebrat Sfânta Liturghie arhierească de către P.S. Alexandru la ora 10.00, în biserica “Sfânta Maria Regina Păcii; La orele 11.30, au avut loc în faţa bisericii, discursurile, iar la orele 12.00 s-a pornit Marşul spre Piaţa Unirii. Scopul acestui marş este afirmarea dreptului la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei, a dreptului femeii la sprijin şi pentru susținerea familiei, ca temelie a unei societăți prospere.

Lansare de carte la Reşiţa (44 fotografii)
19 martie 2013, Reşita

În data de 19.03.2013 a avut loc la Biblioteca Germană din Reşita, lansarea cărţii „Ecumenismul – drumul către unitatea creştină” a Prea Sfinţitului Alexandru. Primirea Prea Sfinţitului Alexandru s-a făcut la parohia Reşita 2, unde a fost întâmpinat cu flori şi a primit cadou o poză a bustului Episcopului Martir Dr. Valeriu Traian Frenţiu înrămată. După câteva momente de rugăciune ne-am deplasat la Biblioteca Germană din Lunca Pomostului, unde PSS Alexandru a fost întâmpinat de Prof. Erwin Tigla. Prezentarea cărţii a fost precedată de o rugăciune. Prof. Erwin Tigla a început expunerea acestui moment. Pe rând au vorbit Pr. Marian Ștefănescu – Protopop de Reşita, Mons. Angelo Narcis Pop, Vicar General Pr. Arhidiacon Pall Iosif Csaba, D-l Raimondo-Mario Rupp, Pr. Aurel Bendariu – Paroh greco-catolic de Doman, Pr. Petru Berbentia – Protopop Ortodox Reşita. La final a vorbit despre carte PSS Alexandru Mesian, care ne-a prezentat-o ca fiind scrisă dintr-un ecumenism autentic.

Doctorat Istoria Bisericii - Sergiu Soica (9 fotografii)
13 februarie 2013, Cluj-Napoca

Eparhia de Lugoj are un nou doctor în istorie. Teologul Sergiu Soica a susţinut vineri, 8 februarie a.c., la Institutul de Istorie „George Bariţiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca, teza de doctorat cu titlul: „Biserica Greco-Catolică din Banat. 1945-1965”. La susţinerea tezei, Biroul Prezidiului a fost format din: prof. Nicolae Edroiu, membru corespondent al Academiei Române-preşedintele comisiei; dr. Lucian Nastasă-Kovács, (conducătorul ştiinţific al tezei); prof. Cornel Sigmirean, prof. Marcela Sălăgean, prof. Rudolf Gräf (refernţi). Din partea Eparhiei de Lugoj a participat un grup de apropiaţi în frunte cu Monseniorul Angelo-Narcis Pop, Vicar General al Eparhiei de Lugoj. După derularea procedurală a susţinerii publice a tezei, comisia de doctorat a decis acordarea titlului de doctor în istorie d-lui Sergiu Soica cu calificativul „Summa cum laude”.

Ziua Bolnavului la Catedrala din Lugoj (37 fotografii)
11 februarie 2013, Lugoj

În ziua de 11 februarie, în catedrala din Lugoj a avut loc sărbătorirea Zilei Mondiale a Bolnavului. Programul a început la orele 16.45 cu rugăciunea Sfântului Rozar. Înainte de începerea Sfintei Liturghii Pr. Prot. On. Ioan Pop, Parohul Catedralei a ţinut un cuvânt de învăţătură. Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Ioan Pop. După terminarea Sfintei Liturghii, pr. Glosik Alin a dat citire Mesajului pentru cea de-a XX-a Zi Mondială a Bolnavului al Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea. A urmat Binecuvântarea Euharistică. S-au rostit rugăciuni pentru bolnavi. Programul s-a încheiat cu o procesiune solemnă în jurul Catedralei (cu Sf. Sacrament şi cu Statuia Sfintei Fecioare Maria), după care a urmat binecuvântarea credincioşilor cu apă sfinţită. La final a avut loc o agapă fraternă oferită de Pr. Paroh, celor care s-au implicat în buna desfăşurare a sărbătorii.

Ziua Vietii Consacrate 2013 la Lugoj (13 fotografii)
2 februarie 2013, Lugoj

Şi în acest an la catedrala din Lugoj, Surorile din ordinul "Sfântului Vasile cel Mare" împreună cu Surorile de Caritate ale ordinului "Sfânta Ioana Antida" au participat la Sfânta Liturghie de la orele 9. Astfel, înainte de începerea Sfintei Liturghii, surorile au pornit în procesiune spre altar, aducând: Biblia - ca mulţumire pentru Cuvântul dătător de viaţă şi de lumină; Regula călugărească, oferită ca şi răspuns la chemarea lui Dumnezeu şi normă de viaţă pentru a a-L urma; Flori - ca rod al creaţiei Sale; Lumânarea – ca simbol al Luminii celei adevărate care “luminează pe tot omul care vine în lume”; Icoana sărbătorii – asemenea prezentării lui Isus la Templu, surorile oferă Domnului vieţile lor, pentru a se conforma voinţei Sale divine. De la orele 10.30 la Sfânta Liturghie Arhierească au luat parte şi grupele de copii de la cateheză coordonaţi de Sr. Valeria. Foto: Sr. Valeria şi Raimondo-Mario Rupp.

Ieșire invernală cugireană astristă la Sinaia (23 fotografii)
27 ianuarie 2013, Sinaia

În perioada 26-27 ianuarie, un grup de tineri astriști aparținând parohiei ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Cugir, împreună cu cei doi oaspeți din Germania, Heinrich Brinker și Kai Sparenberg, însoțiți fiind de părintele paroh Viorel Codrea împreună cu familia acestuia, au petrecut două zile minunate la stațiunea montană Sinaia unde au avut ocazia să practice sporturile specifice iernii, să se bucure de zăpadă și să petreacă momente frumoase împreună. "Această ieșire a fost benefică pentru întreg grupul de tineri, unificându-i și întărind legăturile dintre ei, făcându-i să fie mai înțelegători și să se accepte unii pe alții. A fost și o experiență de viață creștină trăită concret de tineri și între tineri" se arată în articol. O relatare completă precum şi multe fotografii se găsesc pe pagina de internet www.parohiacugir.ro