Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Sfinţirea pietrei de temelie a bisericii din Orţişoara (37 fotografii)
18 noiembrie 2012, Lugoj

În Duminica a 26-a după Rusalii, la 18 noiembrie 2012, Prea Sfinţia Sa Episcop Alexandru Mesian, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Orţişoara (Protopopiatul de Timişoara), cu ocazia sfințirii pietrei de temelie a noului lăcaş de cult cu hramul „Preasfânta Treime”. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj. Vom reveni cu mai multe detalii. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Concert extraordinar la Biserica din Periam (28 fotografii)
18 noiembrie 2012, Periam

Pe data de 18 noiembrie 2012 a avut loc la Biserica Greco-Catolică Periam un concert extraordinar de muzică sacră și colinde. Este al doilea concert iar acesta a fost mai reușit și datorită faptului că orga din biserică a fost adaptată la un compresor și astfel sunetele fiind mai omogene. Au participat credincioși de toate confesiunile. La început pr. Paroh Ardelean Gheorghe Traian a prezentat un scurt istoric al Bisericii, remarcându-se faptul că Biserica are peste 150 de ani, este închinată Sfintei Fecioare Maria având hramul „Adormirea Maicii Domnului” și că acest lăcaş de cult este monument istoric, cupola pe rezistență de lemn este a doua ca mărime după Ateneul Român, prezentând atât interes local cât și național. Au fost prezenți și Părintele protopop de Sânnicolau Mare Marius Pârvu și Pr. Crișan Dumitru. Părintele protopop a ținut și un cuvânt de învățătură despre muzica bisericească și sacră și rolul ei în Biserică și Mântuirea omului. Foto: Cristi Mirea.

Hirotonirea întru preoţie a tânărului Cosmin Betea (41 fotografii)
11 noiembrie 2012, Lugoj

În Duminica a XXV-a după Rusalii, (a Samariteanului milostiv), în cadrul Sfintei Liturghii celebrate în catedrala „Coborârea Spiritului Sfânt” din Lugoj, la 11 noiembrie, Prea Sfinţitul Episcop Alexandru Mesian a hirotonit un nou lucrător în via Domnului, pe diaconul Cosmin Ciprian Betea. Este cel de-al 98-lea preot hirotonit de Prea Sfinția Sa în cei 18 ani de păstorire a Eparhiei Lugojului. Tânărul nou hirotonit a absolvit cursurile facultății de Teologie din Oradea, obţinând licenţa în anul 2005. A urmat un master în Teologie Dogmatică la Universitatea Pontificală „Santa Croce” din Roma pe care l-a absolvit în anul 2008. Este înscris la doctorat; a urmat cursurile şcolii doctorale la Universitatea „Urbaniana” între anii 2008-2010. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Concert la Deva (15 fotografii)
11 noiembrie 2012, Deva

Lansare la Timişoara a colecţiei de biografii Episcopilor Greco-Catolici martiri (22 fotografii)
3 noiembrie 2012, Timisoara, Cafe Text, Bastion Theresia

Lansarea colecţiei de biografii a celorşapte episcopi greco-catolici martiri, lucrări apărute la Editura Galaxia Gutenberg din Târgu Lăpuș, a avut loc vineri, 2 noiembrie, de la orele 14.00, la „Café Text”, (Bastionul Theresia, corp A. – Timişoara) Despre personalităţile celor şapte episcopi au prezentat câteva gânduri: d-l Tudor Creţu, Directorul Bibliotecii Judeţene Timiş, d-na Pia Brînzeu Prorector al Universităţii de Vest Timişoara, monseniorul Angelo-Narcis Pop, Vicar general al Eparhiei de Lugoj şi prof. Ciprian Cipu, directorul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş. Foto: Raimondo-Mario Rupp

Încheierea Zilelor Acţiunii Catolice 2012 la Lugoj (13 fotografii)
28 octombrie 2012, Lugoj

Încheierea Zilelor Acţiunii Catolice (28 octombrie) la Lugoj s-a marcat la catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” şi în parohia Lugoj III din cartierul „Mondial”. La catedrală, la Sfânta Liturghie Arhierească au fost pomenite toate asociaţiile şi grupurile laicale care s-au implicat în această săptămână. La masa altarului alături de P.S. Episcop Alexandru Mesian au concelebrat: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General al Eparhiei de Lugoj, pr. cons. Teodor Baba, Protopopul Lugojului şi pr. Cristian Chişvasi. După-amiaza, tinerii din ASTRU Lugoj şi tinerii voluntari din asociaţia „Alternatived” au participat la Centrul Socio-Educativ Sanitar „Sfânta Ioana Antida” din cartierul „Mondial” Lugoj, în parohia Lugoj III. Programul a început cu Sfânta Liturghie celebrată de Mons. Angelo-Narcis Pop. După Sfânta Liturghie, a avut loc „mini-olimpiada copiilor” în care tinerii împreună cu copiii din acest cartier, s-au bucurat de mai multe jocuri.

Dupămasă spirituală cu meditaţie şi rugăciune la Lugoj (19 fotografii)
26 octombrie 2012, Lugoj

Vineri, 26 octombrie cu ocazia „Zilelor Acţiunii Catolice”, în capela Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului" din Lugoj, Terţiarii Bazilieni au propus pentru toţi credincioşii, o dupămasă spirituală cu meditaţie şi rugăciune. Programul a început la orele 16.30 cu Slujba Vecerniei, condusă de către Pr. Robert Trubiansky. În continuare, pr. Cristian Chişvasi a ţinut o meditaţie despre “Zilele Acţiunii Catolice şi Anul Credinţei”. A urmat apoi Sfântul Rozar, rostit de fiecare credincios. Programul s-a încheiat cu o mică agapă în curtea mănăstirii. Fotografii: Raimondo-Mario Rupp şi pr. Robert Trubiansky.

Sfinţirea pietrei de temelie a bisericii din localitatea Ineu (7 fotografii)
21 octombrie 2012, Ineu

În dupămasa zilei de 21 octombrie, după vizita de la Bocsig, Prea Sfinţitul Alexandru însoţit de Mons. Angelo Pop, mai mulţi preoţi şi credincioşi, au vizitat parohia Ineu cu ocazia sfinţirii pietrei de temelie a bisericii greco-catolice cu hramul Sfântul Dumitru, izvorâtorul de mir.În localitatea Ineu a existat comunitate greco-catolică si înainte de anul 1948. Serviciile religioase s-au ţinut într-o casă care a devenit capela parohiei. După 1990 au fost credincioşi care au declarat că aparţin Bisericii Române Unite. Simţindu-se tot mau mult necesitatea construirii unei biserici pentru nevoile spirituale ale acestei comunităţi, primăria din Ineu a acordat un teren pentru construirea noului lăcaş de cult. Ceremonia a început la orele 15.30 cu oficiul sfinţirii apei, urmat de sfinţirea locului de biserică, a credincioşilor şi a pietrei de temelie a noii biserici şi implantarea crucii. Foto: Raimondo-Mario Rupp

Pelerinaj la Bocsig 2012 (90 fotografii)
21 octombrie 2012, Bocsig

În duminica a XXIII-a după Rusalii, la 21 octombrie 2012 Prea Sfinţitul Alexandru Mesian însoţit de mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj, s-a aflat în vizită pastorală în localitatea Bocsig, protopopiatul de Chișineu-Criș (Jud. Arad). Este a şasea vizită pastorală pe care Prea Sfinţitul o face în această localitate. Parohia Bocsig este cunoscută în ţară şi străinătate datorită figurii Rafilei Găluț (1910-1939), fecioară stigmatizată care a purtat Rănile Domnului între anii 1931-1939. Motivele principale ale acestei vizite pastorale au fost: Sfânta Liturghie, reînființarea Reuniunii Mariane, întâlnirea grupurilor şi a asociaţiilor laicale din Eparhia de Lugoj cu ocazia „Zilelor Acţiunii Catolice 2012” şi pelerinajul la mormântul Rafilei Găluţ Au participat pe lângă membrii asociaţiilor laice, credincioşi din Şimand, Beriu, Lugoj, Arad, Cugir, Timişoara, etc Foto: Alexandru Quintus şi Raimondo-Mario Rupp.

Deschiderea Anului Credinţei la Lugoj. Hirotonire de preoţi (63 fotografii)
14 octombrie 2012, Lugoj

În prima Duminică din Anul Credinţei (a 21-a după Rusalii), la 14 octombrie, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate în Catedrala „Coborârea Spiritului Sfânt” din Lugoj, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian a hirotonit doi lucrători în via Domnului pe diaconii: Gabriel Cristian Ceauş şi Gheorghe Cristian Chişvasi. Tot în această zi, atât la catedrala din Lugoj cât şi în alte parohii din Eparhia de Lugoj, a avut loc deschiderea Anului Credinţei. Foto: Raimondo-Mario Rupp.