Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Hirotonire de diaconi în catedrala din Lugoj (24 fotografii)
3 octombrie 2012, Lugoj

La 3 octombrie, de ziua Sf. ep. Dionisie Areopagitul, în catedrala "Coborârea Sfântului Spirit" din Lugoj în cadrul celebrării Sfintei Liturghii, Prea Sfintia Sa Episcop Alexandru a săvârşit hirotonirea întru sfânta diaconie a subdiaconilor: Cristian Chișvasi și Gabriel Cristian Ceauș. Hirotonirea întru preoţie a celor doi candidați va avea loc în duminica a XXI-a după Rusalii, la 14 octombrie, în catedrala din Lugoj.

Vizită pastorală a Prea Sfinţitului Alexandru în parohia Uivar (40 fotografii)
30 septembrie 2012, Uivar

În Duminica a XIX-a după Rusalii, la 30 septembrie 2012 Prea Sfinţia Sa Episcop Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Uivar (Protopopiatul de Sânicolau Mare), cu ocazia instalării noului preot paroh. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj. Ultima vizită pastorală a avut loc în anul 2007 când părintelui Mihai Vereş i s-a conferit titlul pontifical de capelan al Sfântului Părinte, la propunerea Prea Sfinţitului Alexandru, pentru activitatea deosebită pe care a desfăşurat-o în cei 20 de ani în parohia Uivar. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Pelerinajul anual de toamnă la Scăiuş (2012) (48 fotografii)
29 septembrie 2012, Scaius

Tradiţionalul pelerinaj de toamnă de la Scăiuş în cinstea Maicii Domnului, a avut loc în acest an în ziua de 29 septembrie. Au venit credincioşi şi preoţi atât din oraşul Lugoj cât şi din alte zone ale Eparhiei de Lugoj (judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Arad). După întâmpinarea P.S. Alexandru a urmat procesiunea scoaterii Icoanei din biserică şi aşezarea ei în apropierea altarului special amenajat pentru celebrări în aer liber. Înainte de începerea sf. Liturghii a avut loc sfinţirea noii clopotniţe. Apoi s-a rostit de către toţi cei prezenţi, Rozariul Misterelor de bucurie. A urmat Sfânta Liturghie Arhierească celebrată în aer liber la altarul special ridicat în urmă cu şase ani. Alături de Prea Sfinţitul Alexandru au concelebrat: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General şi un sobor de 15 preoţi. Răspunsurile au fost date de Corul "Reînvierea" al catedralei din Lugoj, dirijat de d-na Prof. Olimpia Drăgan. Foto: Raimondo-Mario Rupp, Alexandru Quintus şi pr. Inocenţiu Lung.

Pelerinaj pentru tineri la Scăiuş (27 fotografii)
28 septembrie 2012, Scaius

Centrul pentru pastoraţia tineretului din Eparhia de Lugoj, a organizat vineri 28 septembrie, o seară spirituală în parohia Scăiuş la Icoana Maicii Sfinte care a lăcrimat în anul 1934. Au participat circa 35 de tineri de la catedrala din Lugoj, parohia Ohaba-Forgaci şi parohia Timişoara II, însoţiţi de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj, pr. Ovidiu Neiconi, responsabil eparhial cu pastoraţia tineretului şi pr. Robert Trubiansky, paroh la Păru. Programul a început la ora 19.00 cu Paraclisul Maicii Domnului după care a urmat o meditaţie ţinută de pr. Robert Trubiansky. Pr. Iulian Hasciar, parohul locului le-a prezentat tinerilor un scurt istoric al icoanei mariane. Seara s-a încheiat cu o agapă în curtea bisericii. Este de dorit ca această seară spirituală de la Scăiuş - premergătoare pelerinajului de toamnă - să devină o tradiţie anuală pentru tineri. Foto: Mihai Pop şi Raimondo-Mario Rupp.

Hunedoara: aniversarea a cinci ani de activitate în noua biserică (28 fotografii)
23 septembrie 2012, Hunedoara

Parohia “Sfânta Treime” din Hunedoara, a aniversat în ziua de 23 septembrie a.c., cinci ani de când a fost sfinţit noul lăcaş de cult cu accesul activităţilor liturgice la subsolul bisericii. În acest an, la acest mic jubileu, a participat şi Asociaţia „Darul Vieţii” din Timişoara, prin prezentarea Icoanei Maicii Sfinte de la Guadelupe. Icoana a fost însoţită şi prezentată într-un mod intuitiv de către pr. Ioan Chişărău. Prezentarea s-a transformat într-o autentică lecţie pentru apărarea vieţii. Au participat numeroşi credincioşi de diferite confesiuni. Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. prot. on. Eugen Damian, parohul locului împreună cu pr. Ioan Chişărău paroh la Timişoara IV. La crearea unei autentice atmosfere de înaltă ţinută spirituală a contribuit corul Bisericii "Sfânta Treime" dirijat de profesoara Adrian Cheţe, care pe lângă răspunsurile liturgice a însoţit întreaga activitate cu pricesne închinate Maicii Sfinte.

Deschiderea anului catehetic 2012 - 2013 la Lugoj (26 fotografii)
22 septembrie 2012, Lugoj

Sâmbătă, 22 septembrie 2012, în Catedrala “Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj, a avut loc Deschiderea Anului Catehetic, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne concelebrată de PSS. Episcop Alexandru Mesian împreună cu Mons. Angelo Pop – Vicar General, Pr. Ioan Pop – Parohul Catedralei, Pr. Daniel Solomon din parohia Tuştea şi Ipodiaconul Cristian. Sfânta Liturghie s-a început cu o procesiune de la uşa sacristiei a preoţilor şi a elevilor care au adus în faţa Sfântului Altar, pe o masă, cărţile de şcoală şi de religie pentru a fi binecuvântate. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de tinerii prezenţi, de elevi şi surori. După Sfânta Liturghie PSS. Alexandru împreună cu Mons. Vicar Angelo,le-a împărţit la elevi iconiţe şi medalii miraculoase. Fotografii: Andrei Mureşan şi Mihai Pop.

Aniversare a şase ani de Adoraţie Euharistică perpetuă la Timişoara (23 fotografii)
15 septembrie 2012, Timisoara

Sâmbătă, 15 septembrie 2012, a avut loc festivitatea aniversării a şase ani de la inaugurarea capelei de adoraţie euharistică perpetuă în Timişoara, la Biserica Sf. Maria Regina Păcii din Timişoara. Cu această ocazie comunitatea adoratorilor timişoreni a avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfinţitul Alexandru Mesian care a celebrat împreună cu un sobor de preoţi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, aducând mulţumiri Bunului Dumnezeu, în numele şi împreună cu credincioşii, pentru marele har şi semn de îndurare primit de oraşul Timişoara prin intermediul programului de Adoraţie Euharistică Perpetuă. Foto: Anca-Maria Jurcuţa şi Raimondo-Mario Rupp.

Vizită pastorală a Prea Sfinţitului Alexandru în parohia Peregu Mare (68 fotografii)
10 septembrie 2012, Peregu Mare

În Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci, la 9 septembrie Prea Sfințitul Episcop Alexandru Mesian, s-a aflat în vizită pastorală în parohia „Acoperământul Maicii Domnului”, Peregu-Mare din Protopopiatul Aradului. P.S. Alexandru a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj. Este a treia vizită pe care Prea Sfinţia Sa o efectuează în această parohie. Cu ocazia acestei vizite s-a sfințit biserica parohială în urma lucrărilor de restaurare în exteriorul bisericii. Foto: Raimondo-Mario Rupp

Sfinţirea unei noi biserici la Oţelu Roşu (63 fotografii)
8 septembrie 2012, Otelu Rosu

De sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, la 8 septembrie 2012, Prea Sfinţia Sa Episcop Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Oțelu Roșu (Protopopiatul de Sarmisegetuza), cu ocazia sfinţirii unui nou lăcaş de cult cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj. Foto: Claudiu Călin.

Serbarea Hramului Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului” din Lugoj (18 fotografii)
7 septembrie 2012, Lugoj

Surorile Ordinului Sfântului Vasile cel Mare (OSBM), Provincia „Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria”, au sărbătorit în dupămasa zilei de 7 septembrie, hramul Mănăstirii „Nașterea Prea Curatei Fecioare Maria” din Lugoj. Sfânta Liturghie şi celelalte servicii religioase s-au desfăşurat în aer liber la noul altar ridicat în toamna anului 2010 în curtea mănăstirii: o frumoasă grotă în care este aşezată statuia Sfintei Fecioare Maria de la Fatima. Foto: Raimondo-Mario Rupp.