Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Vizită P.S. Alexandru la Mănăstirea "Preasfânta Treime" (35 fotografii)
4 iunie 2012, Giroc

În a doua zi de Rusalii, Prea Sfinţitul Alexandru s-a aflat în vizită pastorală la mănăstirea greco-catolică „Preasfânta Treime” din Giroc-Timişoara, fiind însoţit şi în acest an de mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj. La sosire, P.S. Alexandru a fost întâmpinat cu Sfânta Cruce şi Sfânta Evanghelie de pr. pr. Nicolae Teodorescu, consilier eparhial şi protopop de Timişoara, pr. Davide Muntoni, stareţ al Mănăstirii „Preasfânta Treime” din Giroc şi pr. Eugen Jurca, paroh Timişoara IV. Programul a început la orele 9.45 cu rugăciunea Sfântului Rozar, care a fost condusă de pr. Valentin Danciu, paroh de Dragşina după care a urmat Sfânta Liturghie Arhierească. Alături de Prea Sfinţia Sa, au concelebrat: mons. Angelo Pop vicar general, pr. Nicolae Teodorescu, pr. Eugen Jurca, pr. Valentin Danciu şi pr. Davide Muntoni. Foto: Anca-Maria Jurcuța și Raimondo-Mario Rupp.

Sărbătoarea Coborârii Sfântului Spirit - Rusaliile 2012 la Lugoj (44 fotografii)
3 iunie 2012, Lugoj

În Duminica Sfintelor Rusalii, a Coborârii Sfântului Spirit, Catedrala din Lugoj şi-a sărbătorit hramul. Încă de sâmbătă seara, programul de praznic a început cu Rânduiala Vecerniei. În ziua marelui praznic, (3 iunie), la orele 10.30, a început Sfânta Liturghie arhierească pontificată de P.S. Alexandru Mesian care i-a avut alături pe: mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul general al Eparhiei de Lugoj, pr. Teodor Baba, Consilier eparhial şi Protopop de Lugoj, p.on. pr. Ioan Pop, parohul catedralei. Răspunsurile au fost date de corul catedralei „Reînvierea”, dirijat de D-na prof. Olimpia Drăgan. După Sfânta Liturghie s-a pornit în procesiune înconjurându-se Catedrala apoi a urmat sfinţirea spicelor de grâu şi a ofrandelor aduse cu ocazia acestui praznic. Fiecare credincios a primit câte un pacheţel cu această ocazie. La orele 17.45 a avut loc Rânduiala Vecerniei cu plecarea genunchilor. Programul zilei de Rusalii s-a încheiat cu Sfânta Liturghie de la orele 18.30. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Vizită pastorală a Prea Sfinţitului Alexandru în parohia Băcia (15 fotografii)
27 mai 2012, Bacia

În duminica a VII-a după Paşti, la 27 mai a.c. Prea Sfinţitul Episcop Alexandru Mesian s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Băcia, protopopiatul Deva, jud. Hunedoara. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj. La sosire, P.S. Alexandru a fost întâmpinat în faţa bisericii de pr. Micu Ceciliu, Protopopul de Deva şi de pr. paroh Oltean Decebal, iconom stavrofor. La Sfânta Liturghie Arhierească, alături de Prea Sfinţitul Alexandru s-au aflat: Mons. Angelo Pop vicar general, Micu Ceciliu şi pr. Oltean Decebal, parohul locului. În cuvântul de învăţătură, Prea Sfinţia Sa a subliniat faptul că a dorit să efectueze această vizită pastorală deoarece „e important să ne rugăm împreună, să ne cunoaştem mai îndeaproape, să vedem care sunt problemele şi dificultăţile care apar, ce s a mai realizat de-a lungul vremii în parohie”. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Întâlnirea Tinerilor din Eparhia de Lugoj. Ediţia a XIII-a (66 fotografii)
26 mai 2012, Orastie

Cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Alexandru Mesian, Centrul pentru Pastoraţia Tineretului al Eparhiei de Lugoj în colaborare cu parohia gazdă „Sf. Ilie Tezviteanul” Orăştie, cu ASTRU eparhial Lugoj şi cu parohia „Imaculata” Deva, a organizat sâmbătă 26 mai 2012, cea de-a XIII-a ediţie a Întâlnirii Eparhiale a tineretului greco-catolic din Eparhia de Lugoj. La ediţia din acest an, au participat aproximativ 500 de tineri şi copii de pe întreg cuprinsul Eparhiei de Lugoj (Jud. Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Alba), însoţiţi de cateheţi, responsabili cu tineretul, preoţi parohi şi călugăriţe. Tema ediţiei de anul acesta a fost motto-ul sugerat de Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea pentru cea de-a XXVII-a ediţie a Zilei Mondiale a Tineretului: „Bucuraţi-vă mereu în Domnul” (Fil. 4,4). Foto: Mihai Pop, Mons. Angelo-Narcis Pop, pr. Ionel Maier, Costel Borhan, Lupșa Gabriel, Bogdan Bursaș, Alexandru Quintus și Raimondo-Mario Rupp.

Vizită pastorală a PS Alexandru în parohia Sfânta Ioana Antida, Lugoj III (27 fotografii)
25 mai 2012, Lugoj

Dupămasa zilei de 25 mai a.c. a fost prilej de sărbătoare pentru comunitatea de credincioşi ai parohiei Lugoj III, (cartierul „Mondial-Lugoj”). P.S. Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj s-a aflat în vizită pastorală în această parohie cu ocazia sărbătoririi hramului, „Sf. Ioana Antida”. La Sfânta Liturghie alături de P.S. Alexandru şi de Mons. Angelo Pop, s-a aflat: pr. prot. on. Ioan Pop, parohul catedralei din Lugoj, Pr. Olariu Cristian paroh la Balinţ şi Pr. Ovidiu Neiconi, paroh la Ohaba-Forgaci. Răspunsurile au fost date de credincioşii parohiei, şi de zecile de copii prezenţi. Prea Sfinţia Sa i-a mulţumit monseniorului Angelo şi l-a felicitat pentru activitatea din această parohie. De-asemenea P.S. Alexandru le-a felicitat pe Surorile de Caritate care deja la Lugoj desfăşoară activităţi de douăzeci de ani. Mons. Angelo a multumit bunului Dumnezeu, Prea Sfinţitului Alexandru, preoților invitaţi şi nu în ultimul rând Surorilor de Caritate. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Comemorarea eroilor neamului la Sintea Mare (16 fotografii)
24 mai 2012, Sintea Mare

Cu ocazia celebrării Înălţării Domnului, locuitorii comunei Sintea Mare, indiferent de confesiune, s-au adunat la monumentul eroilor, unde, alături de preoţii greco-catolici Dănuţ Ciuban, paroh de Sintea şi protopop de Chişineu-Criş şi de Sorin Seviciu, paroh de Arad-Sega, protopop onorar, în prezenţa autorităţilor locale şi a primarului Valentin Erdös, au celebrat o slujbă de comemorare pentru fiii comunei căzuţi în cele două războaie mondiale. Cei doi preoţi, au amintit celor prezenţi înălţătorul avânt al celor care, într-un eroic şi generos elan, n-au precupeţit nici o picătură de sânge, luptând până la sacrificiul suprem pentru Patrie, dându-şi viaţa pentru ca noi, cei de azi, să avem viitorul fericit de care ei, prin jertfa lor n-au avut parte. Lista interminabilă a celor pomeniţi stă mărturie pentru tributul greu şi scump plătit de Sintea. Copiii şcolilor din Sintea au omagiat memoria eroilor prin cântece şi poezii patriotice în acordurile vibrante ale fanfarei din Gurba.

Concert la Deva (5 fotografii)
24 mai 2012

Rugăciuni în cinstea Sfintei Rita la Lugoj (27 fotografii)
22 mai 2012, Lugoj

Sfânta Rita de Cascia deşi este cinstită mai mult în ritul latin, la catedrala "Coborârea Sfântului Spirit" din Lugoj cinstirea ei a devenit populară în rândul credincioşilor greco-catolici. Marţi 22 mai a.c. după Sfânta Liturghie de seară (de la orele 18.00), celebrată de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj, s-au rostit rugăciuni în cinstea "Sfintei imposibilităţilor" cum mai este denumită. Pr. Prot. on. Ioan Pop parohul catedralei a rostit un cuvânt de învăţătură despre viaţa şi activitatea acestei mari sfinte a Bisericii Catolice. S-au împărţit trandafiri cu această ocazie. Reamintim că anul trecut în luna august (27-28), relicvele Sfintei Rita de Cascia s-au aflat şi la Lugoj cu ocazia pelerinajului naţional, organizat de pr. Marian Stoicănescu, paroh la biserica greco-catolică "Sfânta Rita" din Râmnicu Vâlcea. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Vizită pastorală a PS Alexandru în parohia Sărăcsău (25 fotografii)
21 mai 2012, Saracsau Ro

De sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena, la 21 mai 2012, PS Alexandru Mesian s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia „Bunavestire” din Sărăcsău, Protopopiatul de Orăştie, judeţul Alba, cu ocazia binecuvântării lăcaşului de cult în urma lucrărilor de restaurare atât în interior cât şi în exterior. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj. Ceremonia religioasă a început la orele 10.15 cu oficiul sfinţirii apei, după care a urmat binecuvântarea bisericii, prin ungerea zidurilor exterioare cu sfântul şi marele mir, în formă de cruce, şi prin stropire cu apă sfinţită. După ceremonia de sfinţire, a urmat Sfânta Liturghie Arhierească. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Pelerinajul Eparhiei de Lugoj 2012 la Maria-Radna (38 fotografii)
20 mai 2012, Radna

Sâmbătă, 19 mai a.c. a avut loc al treilea pelerinaj al credincioşilor greco-catolici din Eparhia de Lugoj, la sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Radna. Au participat aproximativ 450 de credincioşi din aproape toate protopopiatele Eparhiei, din judeţele: Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad.Programul a început la orele 10.30 cu rugăciunea Sfântului Rozar şi a Litaniei Lauretane. La orele 11.00 a urmat Sfânta Liturghie arhierească. Alături de P.S. Alexandru au concelebrat 30 de preoţi dintre care amintim: mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General al Eparhiei de Lugoj, pr. Radu Vorindan, protopopul Aradului, pr. Nistor-Chişbora, prelat papal şi protopop emerit, pr. Radu Farcaş, prelat papal, pr. Prot. Nicolae Teodorescu, Vicar foraneu de Timişoara şi Consilier eparhial, pr. Teodor Baba, protopop de Lugoj, pr. Silviu Lucian Bindea, Protopop de Orăştie, pr. Prot. Micu Ceciliu, protopop de Deva. Foto:Andrei, pr. Flavius, Alexandru şi Mihai.