Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Scăiuş: pelerinajul anual de toamnă (46 fotografii)
1 octombrie 2011, Scaius

Tradiţionalul pelerinaj de toamnă de la Scăiuş în cinstea Maicii Domnului, a avut loc în acest an în ziua de 1 octombrie. Au venit credincioşi şi preoţi atât din oraşul Lugoj cât şi din alte zone ale Eparhiei de Lugoj (judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Arad). După întâmpinarea PS Alexandru Mesian a urmat procesiunea scoaterii Icoanei din biserică şi aşezarea ei în apropierea altarului special amenajat pentru celebrări în aer liber. Înainte de începerea sf.Liturghii s-a rostit de către toţi cei prezenţi Rozariul Misterelor de bucurie. Predica a fost rostită de către Pr. Angelo Pop, Vicarul general al Episcopiei de Lugoj. La finalul Liturghiei PSS Alexandru a rostit un cuvânt pastoral legat de importanţa Pelerinajului de la Scăiuş. Pr. Iulian Hasciar a rostit un cuvânt de mulţumire lui Dumnezeu, Preacuratei, PS Alexandru Mesian, preoţilor, credincioşilor şi autorităţilor locale. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Concert extraordinar de orgă şi nai la Periam (39 fotografii)
30 septembrie 2011, Periam

Biserica din Periam, a fost gazda unui un concert extraordinar de orgă şi nai care a avut loc în dupămasa zilei de 30 septembrie 2011. La eveniment au participat credincioşi de mai multe confesiuni. Înainte de începerea recitalului pr. paroh Gheorghe Traian Ardelean a prezentat un scurt istoric al parohiei şi al bisericii. Printre altele părintele Gheorghe a menţionat că lăcaşul de cult este un monument istoric precizând că dimensiunea cupolei este - după cea a Ateneului Român din Bucureşti - a doua ca mărime din ţară. Prof. univ. Paşca i-a prezentat pe solişti: Viorel Ciutin (orgă) şi Mădălin Luca (nai) care dealtfel au mai susţinut astfel de concerte şi la alte biserici din ţară. Aducem mulţumiri bunului Dumnezeu pentru posibilitea organizării acestui concert. Nu în ultimul rând le mulţumim şi celor care au concertat auditoriului şi celor care s-au implicat în acest eveniment. (A consemnat: Pr. Gheorghe-Traian Ardelean; foto: Cristi Mirea)

Scrapbook Photos (2 fotografii)
19 septembrie 2011

Album for scrapbook photos

Profile Photos (1 fotografii)
19 septembrie 2011

Album for profile photos

Moastele Sf. Rita de Cascia la Parohia Cugir (25 fotografii)
17 septembrie 2011, Cugir

Sâmbătă, 17 septembrie 2011, s-au aflat la Cugir moaștele Sf. Rita de Cascia. Acestea se află deja de câteva săptămâni într-un pelerinaj prin România. Inițiativa și organizarea acestui pelerinaj aparține părintelui Marian Stoicănescu, paroh în Râmnicu Vâlcea. La capătul acestui pelerinaj al moaștelor Sf. Rita prin România s-a aflat și Parohia Română Unită din Cugir. Mulțumim Bunului Dumnezeu și Sfintei Rita pentru acest dublu dar: al vizitei și al credinței! Părintele paroh Viorel Codrea, împreună cu Consiliul Parohial și cu credincioșii din Cugir aduc mulțumiri profunde și călduroase organizatorilor acestui pelerinaj, care nu au refuzat invitația de a veni și la Cugir, în mijlocul unei comunități care cinstește printre sfinții Bisericii și pe Sf. Rita de Cascia.

Pelerinajul credincioşilor din Orăştie la Zlantna-Cib (60 fotografii)
10 septembrie 2011, Zlatna (RO)

Credincioşii parohiei “Sf. Ilie Tezviteanul” din Orăştie, s-au întâlnit pentru a cincea oară în sâmbăta dinaintea sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, dimineața devreme, pentru a pleca la drum. Un drum ce a devenit obicei în Protopopiatul Greco-Catolic din Orăștie: pelerinajul de la Zlatna. Traseul a fost şi de această dată (10 septembrie 2011) cel pe care credincioşii îl fac în fiece an. Anul acesta au fost în jur de 60 de pelerini și cinci preoți anume: Pr. Pop Angelo Narcis Vicar General al Episcopiei Greco-Catolice Lugoj, Pr. Prot. Silviu Lucian Bindea, Pr. Mihai Marcel Enyedi, Pr. Aurel Rafiliu, Pr. Ioan Stănculeț.

Hramul Mănăstirii Surorilor OSBM de la Lugoj (50 fotografii)
9 septembrie 2011, Lugoj

Ca în fiecare an, Surorile Ordinului Sfântului Vasile cel Mare (OSBM), Provincia „Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria”, au sărbătorit la 7 septembrie, hramul Mănăstirii „Nașterea Prea Curatei Fecioare Maria” din Lugoj. După Rugăciunea Rozarului de la catedrală, s-a plecat în procesiune spre mănăstirea Surorilor. La orele 18:45 în curtea mănăstirii a început Vecernia Sărbătorii. Credincioșii au avut plăcuta surpriză de a admira noul altar ridicat în toamna anului trecut în curtea mănăstirii: o frumoasă grotă în care este aşezată statuia Sfintei Fecioare Maria de la Fatima. După rânduiala Vecerniei, a urmat Sfânta Liturghie pontificată de Prea Sfinţia Sa Episcop Alexandru Mesian. Răspunsurile au fost date de corul catedralei „Reînvierea” dirijat de D-na Prof. Olimpia Drăgan. După Sfânta Liturghie a urmat Ora de Adoraţie şi Binecuvântarea Euharistică. La sfârşitul programului de rugăciune tinerii Catedralei au susţinut un mic concert cu cântece mariane. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Concert coral de muzică sacră la Lugoj (39 fotografii)
5 septembrie 2011, Lugoj

Credincioşii greco-catolici lugojeni, dar şi cei care îndrăgesc cântul coral, s-au putut bucura de un concert de muzică sacră susţinut de corul „Ion Vidu”, în dupămasa zilei de 4 septembrie în Catedrala Greco-Catolică "Coborârea Sfântului Spirit" din Lugoj. La eveniment, alături de Prea Sfinţia Sa Episcop Alexandru Mesian, Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General al Eparhiei de Lugoj, pr. Teodor Baba, Protopopul Lugojului şi pr. Prot. On. Ioan Pop, Parohul Catedralei, au luat parte Dl. Ing. Marius Martinescu, fost primar al Mun. Lugoj, P. On. pr. prot. Ioan Cerbu Protopopul Ortodox al Lugojului și Dl. Ivan Bloch, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Lugoj. Concertul susţinut in memoriam Marin Constantin, a fost structurat pe trei părţi: 1. Naşterea, 2. Patimile şi 3. Învierea Mântuitorului. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Relicvele Sfintei Rita la Orăștie (52 fotografii)
30 august 2011, Orastie

Pentru o zi relicvele celei ce este supranumită patroana cauzelor imposibile, Sfânta Rita de Cascia, s-au oprit din pelerinaj în Biserica Greco-Catolică cu hramul „Sfântul Ilie Tezviteanul” din Orăștie. Programul a fost următorul: ora 17 - Sosirea Relicvei; ora 18 - Sfânta Liturghie; ora 20 - Adorație Euharistică; ora 21 - Maslu de obște; ora 23 - Venerarea Relicvei; ora 24 - Sfânta Liturghie și binecuvântarea trandafirilor; ora 02 – Canon de Rugăciune; ora 08 – Utrenia; ora 09 – Rugăciunea Rozarului; ora 10 - Sfânta Liturghie și binecuvântarea trandafirilor; ora 12 – Venerarea Relicvei până la plecare.

Moaştele Sf. Rita în pelerinaj la Catedrala din Lugoj (35 fotografii)
28 august 2011, Lugoj

Timp de două zile, (27-28 august), relicvele Sfintei Rita de Cascia s-au aflat și la Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj. Sâmbătă, 27 august, ora 17, relicvariul cu moaştele Sfintei Rita a fost întâmpinat în faţa Catedralei din Lugoj de PS Alexandru Mesian, de Mons. Angelo Narcis Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj, de pr. prot. Teodor Baba, Protopopul Lugojului de pr. prot. on. Ioan Pop, parohul Catedralei împreună cu preoţii şi credincioşii veniţi pentru a cere mijlocirea Sfintei Rita. Relicvariul a fost preluat de P.S. Alexandru şi dus în procesiune în catedrală unde a fost aşezat în locul central special amenajat, pentru a putea fi venerată în bune condiţii de către credincioşi. Foto: Ramona Băluţescu.