Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Moaştele Sf. Rita în pelerinaj la Timişoara (49 fotografii)
26 august 2011, Timisoara

Timp de două zile, (26-27 august), relicvele Sfintei Rita de Cascia s-au aflat și la biserica "Sfânta Maria Regina Păcii" din Timişoara. Este pentru prima dată când aceste moaşte părăsesc Italia şi, prin grija pr. Marian Stoicănescu, organizatorul pelerinajului moaştelor Sfintei Rita, prima lor călătorie are loc în România. Foto: Ramona Băluţescu.

ZMT Madrid a treia zi: cateheza majoră şi Sfânta Liturghie în limba română (37 fotografii)
19 august 2011, Madrid

Acest album conţine imagini de la de cateheza majoră şi Sfânta Liturghie solemnă, ţinute vineri 19 august la Madrid în cadrul Zilei Mondiale a Tinerilor. Sfânta Liturghie solemnă a fost celebrată în rit bizantin de Preasfinţitul Florentin Crihălmeanu Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla şi Preasfinţitul Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea, alături fiind Preasfinţitul Laszlo Bocskei, Episcop romano-catolic de Oradea şi Preasfinţitul Aurel Percă, Episcop auxiliar romano-catolic de Iaşi. La Sfânta Liturghie a participat un sobor numeros de preoţi greco-catolici şi romano-catolici, mulţi dintre ei responsabili cu pastoraţia tineretului în eparhiile şi diecezele catolice din România. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

ZMT Madrid a doua zi: cateheza majoră şi Sfânta Liturghie în limba română (25 fotografii)
18 august 2011, Madrid

Acest album conţine imagini de la de cateheza majoră şi Sfânta Liturghie solemnă ţinute joi 18 august la Madrid în cadrul Zilei Mondiale a Tinerilor. Sfânta Liturghie solemnă a fost celebrată în rit latin de Preasfinţitul Aurel Percă, Episcop auxiliar romano-catolic de Iaşi, alături fiind Preasfinţitul Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea şi Preasfinţitul Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. La Sfânta Liturghie a participat un sobor numeros de preoţi greco-catolici şi romano-catolici, mulţi dintre ei responsabili cu pastoraţia tineretului în eparhiile şi diecezele catolice din România. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

ZMT Madrid prima zi: cateheza majoră şi Sfânta Liturghie în limba română (36 fotografii)
17 august 2011, Madrid

Acest album conţine imagini de la de cateheza majoră şi Sfânta Liturghie solemnă ţinute miercuri 17 august la Madrid în cadrul Zilei Mondiale a Tinerilor. Sfânta Liturghie solemnă a fost celebrată în rit bizantin de Preasfinţitul Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea şi Preasfinţitul Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, însoţiţi de un sobor numeros de preoţi greco-catolici şi romano-catolici, mulţi dintre ei responsabili cu pastoraţia tineretului în eparhiile şi diecezele catolice din România. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Procesiune în ajunul Sărbătorii adormirii Maicii Domnului (15 fotografii)
14 august 2011, Budint-Ictar

Pe 14 august 2011 la orele 19.00, a avut loc a doua ediţie a procesiunii cu statuia Sfintei Fecioare Maria de la Fatima de-a lungul localităţii Budinţ-Ictar. Statuia a fost purtată pe umăr de 4 tineri; a fost însoţită de de un grup mare de credincioşi, alături pr. prot. on Ioan Brîndău, parohul locului, de pr. Ovidiu Rănescu, paroh la Şanoviţa şi de 3 Surori din ordinul OSBM-Lugoj (Sr. Laurenţia, Sr. Valeria şi Sr. Rafaela). Scopul procesiunii a fost de a reaminti oamenilor că avem o Mamă Cerească, de a aduce cult public Fecioarei într-o lume depărtată de Dumnezeu şi implicit cinstind-o pe Sfânta Fecioară Maria, să se aducă mărire lui Dumnezeu. (A consemnat rvs. pr. prot. on Ioan Brîndău)

Sfinţirea pietrei de temelie a bisericii din Tuştea (46 fotografii)
7 august 2011, Tustea

În Duminica a 8-a după Rusalii, în ziua de 7 august, PS Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj s-a aflat în vizită pastorală în parohia Tuştea (din prot de Haţeg), cu ocazia sfinţirii pietrei de temelie a bisericii ce va purta hramul „Coborârea Sfântului Spirit”. Este a treia vizită pastorală pe care Prea Sfinţia Sa o face în această localitate. Prima vizită a avut loc la 27 noiembrie 1994 când a celebrat în biserica greco-catolică. S-a mai celebrat serviciul alternativ timp de un an, după care nu ni s-a mai permis acest serviciu alternativ în biserică. A doua vizită a avut loc în anul 2002, la un an după ce s-a cumpărat o casă pentru locuinţa preotului şi amenajarea unei capele. Această parohie reînfiinţată în anul 1990 de Mons. Emil Puni S.J. fost Vicar General al Ep de Lugoj, din anul 1994 a fost păstorită de pr. Doinel Preda, actualmente Protopop de Haţeg. Între anii 2001-2004 a fost paroh pr. Florin Petrovan, iar din anul 2004 până în prezent este păstorită de pr. Daniel Solomon.

Vizită pastorală PS Alexandru în parohia Ohaba-Forgaci (83 fotografii)
31 iulie 2011, Ohaba-Forgaci

În Duminica a şaptea după Rusalii, Prea Sfinţia Sa Episcop Alexandru Mesian s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Ohaba-Forgaci, Protopopiatul de Lugoj. Motivele principale ale acestei vizite pastorale au fost: sfinţirea bisericii în urma lucrărilor de restaurare, Sfânta Liturghie şi reînființarea Reuniunii Mariane. La Sfânta Liturghie arhierească, în jurul sfintei mese a altarului s-au aflat: Mons. Angelo Narcis-Pop, Vicar general al Eparhiei de Lugoj, pr. cons. Baba Teodor, Protopopul Lugojului, Mons. Ioan Chişărău, paroh la „Sf. Maria Regina Păcii” şi Asistentul Spiritual Eparhial al Reuniunii Mariane, pr. Ioan Grad, paroh la Darova, pr. Iulian Hasciar, paroh la Scaiuş şi pr. Ovidiu Brîndău, paroh la Racoviţa. P.S. Alexandru a conferit titlul de Iconom Stavrofor (purtător de cruce) Părintelui Paroh Ovidiu Neiconi. La sfârşitul Sfintei Liturghii a avut loc recepţia celor 20 de credincioşi în Reuniunea Mariană, în faţa Episcopului. Foto: Raimondo-Mario Rupp

Vizită a PS Alexandru Mesian şi a PS Fülöp Kocsis la mănăstirea Fraţilor Sfintei Cruci (51 fotografii)
20 iulie 2011, Giroc

Hramul propriu-zis, din data de 20 iulie a fost binecuvântat prin prezenţa Preasfinţiei sale Alexandru Mesian, episcop de Lugoj şi de a Preasfinţiei sale Fülöp Péter Kocsis, episcop greco-catolic de Hajdúdorog. În predica sa, Preasfinţitul Fülöp a prezentat figura sfântului prooroc Ilie Tesviteanul ca unui monah, a cărui viaţă spirituală devine foc, fiind transformată prin puterea „arzătoare” a rugăciunii şi a contemplaţiei. Preasfinţia sa Alexandru a vorbit despre evoluţia mănăstirii şi i-a încurajat pe credincioşi să descopere aceasta oază de pace şi mediu de rugăciune. Sfânta liturghie a fost urmată de o mică agapă frăţească, iar de la orele 15, părintele Danciu a susţinut Lectio Divina, de data asta parcurgând un alt text referitor la Sfântul Ilie (învierea fiului văduvei). Seara s-a încheiat cu vecernia şi cu acatistul Sfântului Ilie.

Hramul "Sf. Ilie" - Orăştie (33 fotografii)
20 iulie 2011, Orăştie

Hirotonire în catedrala Lugojului (79 fotografii)
17 iulie 2011, Lugoj

În Duminica a V-a după Rusalii, (a Vindecării celor doi îndrăciţi din Gadara), la 17 iulie, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate în Catedrala episcopală „Coborârea Spiritului Sfânt” din Lugoj, Prea Sfinţitul Episcop Alexandru Mesian a hirotonit un nou lucrător în via Domnului, pe diaconul Alexandru Ploștinaru. Este cel de-al 92-lea preot hirotonit de Prea Sfinția Sa în cei 17 ani de păstorire a Eparhiei Lugojului. Tânărul Alexandru Ploștinaru, nou hirotonit preot, este originar din localitatea Covaci, jud. Timiș. A urmat timp de doi ani cursurile facultății de Teologie de la Cluj, după care a studiat la Roma, vreme de aproximativ de 9 ani. Este specialist în Drept Canonic Oriental. Părintele Alexandru are numire pentru parohia Peciu Nou din protopopiatul Timişoarei, dar va lucra şi în cadrul Episcopiei de Lugoj în problemele de Drept Canonic. Foto: Pr. Răzvan Oprişa, Raimondo-Mario Rupp şi Sergiu Soica.