Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Sfintele Paşti 2011 la Catedrala din Lugoj (11 fotografii)
24 aprilie 2011, Lugoj

Imagini de la Sfânta Liturghie Arhierească săvârşită în prima zi de Paşti la Catedrala "Coborârea Sfântului Spirit" din Lugoj de către Prea Sfinţia Sa Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj. Concelebranţi la această Sfântă Liturghie au fost: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj, Rvs. Teodor Baba, Protopopul Lugojului şi Rvs. pr. prot. on, Ioan Pop, Parohul Catedralei. Fotografii: Raimondo-Mario Rupp.

Slujba Învierii Domnului la Arad (16 fotografii)
24 aprilie 2011, Arad

Hristos a înviat! Sub semnul bucuriei Învierii Domnului, al fraternității și iubirii dintre oameni, anul acesta la Parohia "Nașterea Maicii Domnului" de pe str. Vincențiu Babeș nr. 4, Slujba Învierii a fost săvârșită împreună cu toți preoții din parohiile arădene, cu participarea unui număr mare de credincioși greco-catolici din oraș. Evenimentul s-a arătat a fi binevenit și toți cei prezenți s-au putut bucura de marele praznic al Învierii Domnului. (A consemnat: rvs pr. Radu Vorindan, Protopop de Arad, Paroh Arad-Centru)

Misiuni populare pentru mirenii din protopopiatul de Orăștie (21 fotografii)
15 aprilie 2011, Orastie

Începutul Postului Mare în anul acesta, readuce credincioșilor din protopopiatul Greco-Catolic Orăștie întărire spirituală și prin obișnuitele de acum ”Misiuni populare”. Scriu obișnuite deoarece în protopopiatul Greco-Catolic Orăștie misiunile populare au redevenit o tradiție de unsprezece ani. Primele trei zile au fost zilele în care credincioșii Bisericii Greco-Catolice din localitatea Romos au avut parte de o serie de trei meditații cu tematică strâns legată de postul mare. După parohia Romos au urmat conform programului parohiile: Geoagiu, Pricaz, Rapoltul Mare, Sărăcsău, Șibot.

Seri de reculegere spirituală la Orăştie (9 fotografii)
15 aprilie 2011, Orastie

Zilele de 10, 11 și 12 aprilie au adus sub denumirea de: „Trei seri de reculegere spirituală” Misiunile populare și meditații spirituale pentru mireni în parohia „Sfântul Ilie Tezviteanul” din Orăștie. Aceste reculegeri au fost susţinute de Pr. Prot. On. Eugen Damian, paroh la Hunedoara. În prima seară tema a fost: Despre Sacramente. „A fi om fără Sfintele Sacramente”, a spus Pr. Damian, „este ca și când ai hrăni și ai da să bea unui copil, este ca și cum îi dai toate cele necesare vieții dar nu-i acorzi un strop de afectivitate. Acel copil are confort, are hrană și căldură dar acelui copil îi va lipsi dragostea”. În a doua seară, tema propusă a fost despre Apostolatul laicilor. Părintele a încercat să deslușească credincioşilor ce trebuie, ce se poate și ce nu trebuie să facă un laic în munca de apostol al Bisericii lui Cristos. În ultima seară Părintele Damian Eugen a vorbit despre Relația cu aproapele. Omul nu poate trăi fără prezența lui Cristos, şi fără Sf. Euharistie.

Aniversare cinci ani de la înfiinţarea ASTRU Eparhial Lugoj (53 fotografii)
9 aprilie 2011, Cugir

Sâmbătă, 9 aprilie, în cadrul Întâlnirii Protopopiale a Tinerilor şi Copiilor – Cugir, ASTRU eparhial Lugoj a sărbătorit 5 ani de la înfiinţare. Ziua a început cu Sfânta Liturghie Arhierească, pontificată de Preasfinţitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj. A urmat Adunarea Generală şi aniversarea a cinci ani de la înfiinţarea ASTRU-lui eparhial Lugoj. Astriştii au avut deosebita plăcere şi onoare să îl aibă în mijlocul lor pe Preasfinţitul Alexandru Mesian. După salutul PS Alexandru, în cadrul Adunării Generale, a fost ales un nou Asistent Spiritual eparhial si s-a definitivat motto-ul Asociaţiei. La final, fiecare participant a primit un cadou din partea Prea Sfinţitului Alexandru şi din partea Consiliului de Coordonare al ASTRU eparhial Lugoj. Dupa aniversare, astriştii au luat parte la programul Întâlnirii Protopopiale a Tinerilor şi Copiilor. Foto: Raimondo-Mario Rupp

Concert de muzică coral-instrumentală la Deva (14 fotografii)
3 aprilie 2011, Deva

În seara zilei de 3 aprilie a.c. a avut loc în Biserica “Imaculata”, un Concert de muzică coral-instrumentală prezentat de Corala “Sargetia” din localitate. Sub bagheta dirijorului Nicolae Icobescu, corul a interpretat diverse bucăţi din opere ale unor compozitori români şi străini dintre care amintim: I.G. Ghica-Comănești, Gheorghe Cucu, G. Nicolau, C. Porumbescu, George Enescu, W. A. Mozart, M. Jora, L. van Beethoven, I. Chierscu, T. Popovici, N. Lungu şi alţii. Parcurgând textele liturgice care se vor citi în aceste zile speciale – a săptămânii a cincea din Post – ar trebui să trăim cu ochii minţii la Patimile lui Cristos, să ne înfrânăm trupurile, să ne întărim voinţa, ca să putem să ne închinăm şi Sfinte Învieri. Având exemplul Sfântului Andrei Episcopul Cretei şi a sfintei Maria Egipteanca să cerem şi noi de la Dumnezeu Tatăl - îndurare, de la Fiul - iertare şi de la Spiritul Sfânt - sfinţire şi întărire. (Pr. drd. Sabo Sorin, paroh "Imaculata" Deva)

Reculegeri spirituale cu soţiile preoţilor la Lugoj. Ediţia a XIV (7 fotografii)
2 aprilie 2011, Lugoj

Conform tradiţiei inaugurate de Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, în fiecare an în perioada Postului Mare are loc o zi de reculegere pentru soţiile preoţilor. Anul acesta reculegerile spirituale au avut loc în ziua de 2 aprilie la Centrul Pastoral Diecezan din Lugoj şi au fost ţinute de Rvs. Pr. Prot. On. Doinel Preda, paroh la Haţeg. Programul zilei a început cu o meditaţie despre „Bunavestire”. În jurul amiezii a avut loc Sfânta Liturghie săvârşită în Capela Centrului Pastoral Diecezan de către rvs. Pr. Prot. On. Doinel Preda, alături fiind rvs. pr. Adrian Nagy, protopopul Văii Jiului şi rvs. pr. Dumitru Crişan, paroh la Comloşu Mare. A urmat masa de prânz după care a avut loc a doua meditaţie cu tema „Reuniunile mariane: trecut, prezent şi viitor”. Programul s-a încheiat cu “Binecuvântarea Euharistică” în cadrul căreia P.S. Alexandru Mesian în cuvântul conclusiv a subliniat importanţa care se acordă de către Biserică soţiilor preoţilor. Foto: Raimondo-Mario Rupp

Exerciţii Spirituale cu clerul Eparhiei de Lugoj, seria II (19 fotografii)
30 martie 2011, Lugoj

În după-amiaza zilei de 28 martie a.c, printr-o Sfântă Liturghie arhierească, concelebrată în Catedrala Lugojului, a debutat seria a II-a a exerciţiilor spirituale 2011 cu veneratul Cler al Eparhiei de Lugoj. Exerciţiile propriu-zise s-au ţinut la Centrul Pastoral Diecezan din Lugoj, str. Episcop Dr. Ioan Bălan nr. 6. Seria I a exerciţiilor s-a desfășurat în perioada 21-23 martie, iar seria a II-a în perioada 28-30 martie a.c. La ambele serii au participat câte un grup de 55 de preoţi ai Eparhiei. Anul acesta exerciţiile spirituale au fost ţinute de Preasfinţitul Mihai Frăţilă, Episcop auxiliar de Alba Iulia şi Făgăraş, vicar de Bucureşti. Fotografii: Raimondo-Mario Rupp.

Vizită pastorală a PS Alexandru în parohia Darova. Înfiinţarea Reuniunii Mariane (59 fotografii)
27 martie 2011, Darova

În Duminica a treia din post (a Sfintei Cruci) Prea Sfinţia Sa Episcop Alexandru Mesian s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Darova, Protopopiatul de Lugoj la invitaţia pr. paroh Ioan Grad şi a consiliului parohial. Cu această ocazie, după Sfânta Liturghie arhierească, a luat ființă “Reuniunea Mariană Bunavestire”, a credincioșilor din Darova. P.S. Alexandru a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj şi de pr. Teodor Baba, Protopopul Lugojului. Este cea de a treia vizită pe care Prea Sfinţitul Alexandru o face în această parohie. Prima vizită a avut loc în anul 1995 în vremea când parohia era păstorită de pr. Ciobanu Nicolae. Prea Sfinţia Sa Alexandru continuă și în acest an şirul vizitelor pastorale în parohiile Eparhiei de Lugoj pentru a forma apostolat laic în care intră şi Reuniunea Mariană. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Marșul vieții la Timișoara (59 fotografii)
26 martie 2011, Timișoara

Cca 1.000 de oameni din toate cultele s-au alăturat sâmbătă, 26 martie în Timişoara, pentru a celebra împreună viaţa şi familia creştină. „A fost o sărbătoare a bucuriei! Amuzamentul putem să ni-l producem singuri, însă bucuria ne-o dăruieşte Dumnezeu – aceasta nu putem noi să ne-o producem! Iar marşul de sâmbătă a fost un eveniment al bucuriei”, a spus invitatul special al Marşului, Joannes Bucher, coordonatorul pentru Europa din partea Organizaţiei Internaţionale Human Life International. Înainte de pornirea în procesiune, la biserica “Sfânta Maria Regina Păcii” a avut loc o Sfântă Liturghie Arhierească, pontificată de Prea Sfinţia Sa Alexandru Mesian împreună cu un sobor de 10 preoţi. Prezenţa tinerilor la marș a fost covârşitoare - cca 75 % din participanţi. Împreună cu timişorenii, au mai sosit participanţi din Teiuş, Turnu Severin, Dudeştii Vechi, Arad, Cluj, Bucureşti, un grup de 29 de tineri din Voiteni.Fotografii: Valentin Danciu, Gerda Chișărău, Raimondo-Mario Rupp