Albume foto

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Deschiderea Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Lugoj (18 fotografii)
18 ianuarie 2011, Lugoj

Imagini de la prima zi a Octavei de Rugăciune în catedrala din Lugoj. Momentul a început cu o procesiune înainte de Sfânta Liturghie. După încheierea Sf. Liturghii programul a continuat cu următoarele momente: lecturi şi apostol citite de tineri, Tatăl Nostru rostit în limba italiană de Pr. Robert Trubiansky, Sf. Evanghelie, ectenie, comentariu rostit de Pr. Prot. On. Ioan Pop, parohul catedralei şi cântece cântate de tineri.

Vizită pastorală a PS Alexandru la Arad (15 fotografii)
26 decembrie 2010, Arad

De zece ani există tradiţia ca în fiecare an a doua zi de Crăciun, Prea Sfinţia Sa Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, să se afle în vizită pastorală la Arad. În această vizită Preasfinţitul a fost însoţit de Rvs. Mons. Angelo Narcis Pop, vicarul general al Eparhiei de Lugoj. În acest an Sfânta Liturghie s-a ţinut la capela greco-catolică „Bunavestire” din centrul Aradului. La sosire, preoţii l-au întâmpinat pe Prea Sfinţia Sa cu Sfânta Cruce şi Sfânta Evanghelie. Înainte de Sfânta Liturghie s-a rostit Sfântul Rozar. La masa altarului alături de P.S. Alexandru s-au aflat: Mons. Angelo-Narcis Pop, Rvs. Nistor Chişbora, prelat papal şi fost protopop al Aradului, Rvs. Pr. Radu Vorindan Protopopul Aradului, Pr. Sorin Seviciu, Pr. Romeo Bodea, Pr. Marcel Tarce şi Pr. Ovidiu Crişan. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohiei „Bunavestire” condus de Dl. Artemiu Şimonca. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Concert de colinde la Orăştie. Ed. a IV-a (18 fotografii)
19 decembrie 2010, Orăștie

În ziua de 19 decembrie la parohia „Sf. Ilie Tezviteanul” din Orăştie a avut loc cea de a patra ediţie a tradiţionalului concert de colinde. În deschidere, pr.prot.Silviu-Lucian Bindea, a adresat celor prezenţi, un cuvânt de bun venit. A urmat salutul Dl. Alexandru Muntean, primarul Municipiului Orăştie. De-asemeni Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General a transmis salutul şi binecuvântările Prea Sfinţitului Alexandru Mesian.Seara a continuat cu programul de cântece interpretate de coruri bisericeşti şi interpreţi locali printre care amintim: solista Doamna Ceama, ansamblul Casei de Cultură, interpretul de muzică populară Eugen Pistol, Alexandra şi Călin, colindătorii de la parohia „Sf. Ap. Petru şi Pavel” din Cugir, corul parohiei „Sfânta Treime” din Hunedoara, corul parohiei „Imaculata” din Deva, şi corul parohiei „Ilie Tezviteanul” din Orăştie. Printre interpreţi s-au numărat pr. Sorin Sabo și pr. Silviu Bindea care au interpretat câteva colinde tradiţionale. Foto: Dan Orghici.

Seară de Rugăciune și Concert de colinde în parohia Ohaba-Forgaci (21 fotografii)
18 decembrie 2010, Ohaba-Forgaci

În ziua de 18 decembrie în parohia Ohaba-Forgaci din Protopopiatul de Lugoj a avut loc o Seară de Rugăciune, urmată de un Concert de colinde. Credincioşii, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General. Programul a început cu Rânduiala Vecerniei. După Vecernie, Mons. Angelo a adresat credincioşilor pe lângă salutul și binecuvântarile Prea Sfinţitului Alexandru, şi un cuvânt de învăţătură pe marginea Sărbătorii Naşterii Domnului. În partea a doua a programului, grupul de tineri şi copii ai parohiei au susţinut un frumos concert de colinde. În încheiere vocile grupului „de pe Târnava Mică” de la Blaj a încântat în mod deosebit auditoriul. La final Pr. Ovidiu Neiconi, parohul locului a mulţumit în primul rând bunului Dumnezeu, Mons. Angelo, invitaţilor de la Blaj, Dl. primar şi nu în ultimul rând tuturor credincioşilor prezenţi. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Serbare de Crăciun a copiilor de la Grădinița Italiană din Lugoj (18 fotografii)
16 decembrie 2010, Lugoj

În ziua de 16 decembrie, la Centrul pastoral eparhial “Sfântul Vasile cel Mare” din Lugoj, str. Episcop Dr. Ioan Bălan nr. 4, a avut loc tradiţionala serbare a copiilor de la grădiniţa italiana a Surorilor de Caritate "Sf. Ioana Antida". Şi anul acesta PS Episcop Alexandru Mesian şi Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General au dat curs invitaţiei de a lua parte la serbare. Copilaşii i-au încântat pe cei de faţă cu frumoase scenete şi cântece de Crăciun. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Concert de colinde la Cugir. Ediţia a X-a (22 fotografii)
16 decembrie 2010, Cugir

În ziua de 16 decembrie 2010, la demisolul noii biserici greco-catolice din Cugir, aflate încă în construcție, care are ca hram „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, a avut loc cea de-a 10-a ediție a Concertului de colinde de la Cugir. Ca în fiecare an, Concertul a fost centrat pe prezența Corului Teologic blăjean în mijlocul cugirenilor. Prin rezonanța numelui locului de proveniență, a Facultății de Teologie, precum și a corului în sine, s-a dorit reînvierea în conștiința cugirenilor a valorilor Bisericii Române Unite în consonanță cu spiritul Sărbătorii Nașterii Domnului Isus Cristos: iubirea și dăruirea fără limite, până la sacrificiu, dacă e nevoie! Mântuitorul ne-a făcut dovada unei astfel de iubiri, iar Biserica Sa, fidelă acestui exemplu, a făcut și face la fel!

Concert de Crăciun organizat la Biserica “Sfânta Treime” din Hunedoara (23 fotografii)
15 decembrie 2010, Hunedoara

În ziua de 15 decembrie 2010 la Biserica “Sfânta Treime” din Hunedoara a avut loc un concert vestind apropierea Sfintei Sărbători a Crăciunului. Concertul a fost organizat cu sprijinul Secţiei de Muzică din cadrul liceului de Informatică Traian Lalescu din Hunedoara. Concertul a fost susţinut de tinere talente ale secţiei de muzică, elevi ai prestigiosului liceu Hunedorean. Timp de mai bine de două ore, au fost interpretate, piese de mare virtuozitate din repertoriul clasic instrumental şi vocal precum şi nemuritoare colinde. La reuşita deplină a acestei manifestări un aport revine cadrelor didactice care au fost alături de micuţii muzicieni împărţind în mod egal emoţiile specifice trăirii acestui moment înălţător.

Inaugurarea unei capele la Liebling (55 fotografii)
12 decembrie 2010, Liebling

La 12 decembrie, PS Alexandru Mesian, s-a aflat în vizită pastorală în Parohia Liebling din Prot. Timişoara, jud. Timiş unde s-a sfinţit o capelă cu hramul „Sfântul Nicolae”. Programul a început la orele 10.30 cu Sfinţirea Apei, după care a urmat Sfânta Liturghie arhierească. Mons. Anglo-Narcis Pop a vorbit în Cuvântul său de Învățătură despre Evanghelia zilei. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul bisericii „Sfântul Iosif” din Timişoara, dirijat de D-na prof. Doina Boşca. În cadrul Sfintei Liturghii, 11 copii au primit Prima Împărtăşanie. La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Alexandru a vorbit despre istoricul parohiei. A urmat cuvantul d-nului primar Munteanu Ioan Gheorghe. La final, pr. Ic. Stavr. Dragoş Vasile a adus mulţumiri lui Dumnezeu, lui PS Alexandru pentru ajutorul acordat, d-lui primar, corului, d-lui ing. constructor Madescu din Lugoj, tuturor credincioşilor prezenţi şi celor care au contribuit la amenajarea acestui locaş de cult. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Sărbătoarea Hramului Bisericii Imaculata din Deva (10 fotografii)
12 decembrie 2010, Deva

Din anul 2002, în fiecare an, parohia din Deva îşi sărbătoreşte hramul: Concepţia fără păcat a Sfintei Fecioare Maria de către sfânta Ana. S-a obişnuit şi convenit de către părintele - de pie memorie, ieromonah Puni Emil SJ – ca la sărbătoarea de hram să predice un preot străin (din altă localitate), iar sărbătoarea să se ţină în ziua de duminică, indiferent de ziua în care ar cădea această sărbătoare. Dat fiind faptul că în anul acesta data de 9 decembrie a căzut într-o zi de joi, Hramul s-a ţinut în duminica după sărbătoare (12 decembrie). În acest an credincioșii avut bucuria de a asculta câteva Misiuni de Hram rostite de către părintele ieromonah Olivo Bosa SJ în perioada 11-12 decembrie.

Sărbătoarea Sfântului Nicolae la Deva (10 fotografii)
6 decembrie 2010, Deva

În fiecare an de sărbătoarea sfântului Nicolae în parohia “Imaculata” se desfăşoară un Concert de Colinde prezentat de către Liceul De Muzică şi Arte Plastice “Sigismund Toduţă” din Deva. În acest an credincioşii au avut bucuria de a asculta colindele a trei coruri: Corul de copii “Alechino” reprezentând elevi din clasele I-IV, Corul “Lira” reprezentând elevi din clasele V-VIII şi Corul “Orfeu” reprezentând elevi din clasele IX-XII. Aceste coruri au interpretat Colinde şi Cântece de stea din repertoriul românesc şi internaţional. Pe lângă aceste minunate voci, s-au distins profesorii lor îndrumători: Gelu şi Mariana Onţanu-Crăciun, Maria Hândorean (absolventă a Academiei de Muzică George Dima din Cluj-Napoca); şi unii din elevi de elită ai liceului: Casiana Horopciuc, Ruben Ivanovici şi Emanuel Ocoş.