Albume foto

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Încheierea Zilelor Acţiunii Catolice la parohia Arad-Centru (35 fotografii)
24 octombrie 2010, Arad

“Zilele Acțiunii Catolice” 2010 s-au încheiat duminica, 24.10, la parohia Arad-Centru cu o Sfântă Liturghie solemnă celebrată de Pr. drd. Coriolan C. Mureșan (Vicar Jud. Al Eparhiei de Lugoj şi Asistent spiritual National AGRU), concelebrând Pr. dr. Mihai Tegzes din Oradea şi Pr. Prot. on. Coriolan Mureșan (Consilier eparhial şi paroh Arad-Centru). În cadrul Sfintei Liturghii s-a dat citire unor fragmente din Mesajul Sfântului Părinte Papa Benedict XVI cu ocazia Zilei mondiale a Misiunilor şi s-a ținut o meditație despre importanţa apostolatului laic în reevanghelizare. Un moment deosebit de emoționant a fost cel al primirii Sacramentelor inițierii creștine (Botez, sfântul Mir şi Euharistie) de către un catehumen. La finalul Sfintei Liturghii Pr. Dr. Mihai Tegzeş a prezentat noua sa carte “Familia creștină”, vorbind despre exemplul de viață al lui Tobit. La Sfânta Liturghie a fost prezentă şi d-na Tereza Pintea , nou aleasa Președintă a “Reuniunii mariane” din Eparhia de Lugoj.

Vizită pastorală a PS Alexandru la Bocsig. Întâlnirea asociaţiilor laice din Eparhia de Lugoj (110 fotografii)
23 octombrie 2010, Bocsig

Pe 23 octombrie, PS Alexandru Mesian s-a aflat în vizită Pastorală în localitatea Bocsig (Jud. Arad). Această parohie este cunoscută pentru viaţa Rafilei Găluţ care a purtat rănile Mântuitorului până la moartea ei în anul 1939, stigmate confirmate de Comisia de preoţi şi medici numită de episcopii Alexandru Nicolescu şi Ioan Bălan. Cu ocazia vizitei pastorale din acest an, a avut loc o întâlnire la nivel Eparhial a asociaţiilor laice organizată de Pr. Coriolan C. Mureşan, Asistent Spiritual Eparhial AGRU şi ASTRU, vizită ce se înscrie în ediţia 2010 a „Zilelor Acţiunii Catolice”. A fost prezentă şi D-şoara Oana Tuduce, preşedintele Federaţiei Acţiunii Catolice din România. Programul a început cu rugăciunea rozarului, după care a urmat Sfânta Liturghie pontificată de PS Alexandru alături de un sobor de preoţi. După Sfânta Liturghie, s-a mers în procesiune la mormântul Rafilei Găluţ. Ziua s-a încheiat cu o agapă la căminul cultural. Fotografii: Raimondo R şi Alex Q.

Zilele Acţiunii Catolice 2010 la Orăştie (21 fotografii)
22 octombrie 2010, Orăştie

Imagini de la activităţile organizate la parohia "Sf. Ilie Tezviteanul", de către AGRU, ASTRU şi Reuniunea Mariană, în spătămâna 17-24 octombrie, de "Zilele Acţiunii Catolice". Fotografii: Gheorghe Constantin Orghici.

Adoraţie Euharistică la Lugoj propusă de AGRU (23 fotografii)
22 octombrie 2010, Lugoj

Vineri, 22 octombrie în continuarea programului "Zilelor Acţiunii Catolice", la Lugoj la Catedrală, a avut loc după Sfânta Liturghie de seară, o Adoraţie Euharistică propusă de AGRU. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Sfânta Vecernie la Mănăstirea Surorilor Baziliene din Lugoj (25 fotografii)
18 octombrie 2010, Lugoj

Luni, 18 octombrie în cadrul programului Zilelor Acţiunii Catolice de la Lugoj, la invitaţia Surorilor Baziliene s-a celebrat în capela Mănăstirii "Naşterea Maicii Domnului" o Sfântă Vecernie de către Pr. Robert Trubiansky, paroh la Păru. La sfârşit părintele a adresat celor prezenţi câteva gânduri legate de Evanghelia zilei. Momentul s-a încheiat cu o fotografie de grup şi o mică agapă. Fotografii: Raimondo-Mario Rupp.

Meditaţie mariană - activitate propusă de Terţiarii Bazilieni (10 fotografii)
17 octombrie 2010, Lugoj

În cadrul Zilelor Acţiunii Catolice, după deschiderea de la Catedrala din Lugoj cu Sf. Liturghie de la orele 10.30, dupămasa la ora 15.30 a avut loc o conferinţă cu caracter mariologic, tinută de Pr. Vasile Borda de la Timisoara, la casa memorială Ep.Ioan Ploscaru (Lugoj, I.P.Bănăţeanu, Nr.10). Întâlnirea a fost propusă de membrii Terţiari Bazilieni, la care au participat şi persoane din Congregaţia Mariană, Surorile Baziliene şi alte credincioase dornice de a asculta Cuvântul lui Dumnezeu. Au fost prezente mai multe persoane care au vizitat pentru prima dată camera în care a locuit Preasfintitul Episcop Ioan Ploscaru, de pie memorie, rămânând profund impresionate de spiritul de jertfă şi de simplitate al marelui episcop. Părintele Vasile Borda a subliniat rolul Preacuratei Fecioare Maria în planul de mântuire al neamului omenesc, a evidenţiat câteva virtuţi de mare importanţă din viaţa Mariei, invitându-ne să-i urmăm exemplul în trăirea noastră cotidiană.

Deschiderea Zilelor Acţiunii Catolice la Arad (14 fotografii)
17 octombrie 2010, Arad

"Zilele Acţiunii Catolice" s-au deschis şi pentru parohia Arad-Centru, biserica "Naşterea Sfintei Fecioare Maria" tot în data de 17 octombrie 2010 cu Sfânta Liturghie solemnă, celebrată de Rev. Pr. Drd. Coriolan C. Mureşan, Asistent Spiritual ASTRU eparhial şi AGRU naţional avîndu-l alături pe Rev. Pr. Cons. On. Coriolan Mureşan parohul locului.

Deschiderea Zilelor Acţiunii Catolice 2010 la Lugoj (10 fotografii)
17 octombrie 2010, Lugoj

Zilele Acţiunii Catolice s-au deschis la Lugoj cu Sfânta Liturghie de la ora 10.30 celebrată de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Earhiei de Lugoj. Înainte de Sfânta Liturghie grupurile ASTRU, AGRU, Reuniunea Mariană şi Terţiarii Bazilieni au pornit în procesiune aducând în fata iconostasului steagurile cu însemnele proprii. Mons. Angelo a vorbit atât la începutul Sfintei Liturghii cât şi în Cuvântul de Învăţătură despre rolul şi importanţa apostolatului laic în Biserică pe care aceste asociaţii de tip acţiune catolică îl propun credincioşilor. Fotografii: Raimondo-Mario Rupp.

Prima Adunare Generală a Reuniunilor Mariane parohiale din Eparhia de Lugoj (10 fotografii)
16 octombrie 2010, Lugoj

Sâmbătă, 16 octombrie 2010, ora 9.30 Reşedinţa Episcopiei Unite Lugoj a găzduit întrunirea preoţilor spirituali şi a preşedinţilor Reuniunilor Mariane constituite în cadrul Eparhiei de Lugoj. Putem spune că întâlnirea din acest an sub această formă este o premieră pentru Reuniunile Mariane din Eparhia de Lugoj. Au prezidat: Mons. Angelo-Narcis Pop, vicar General şi Pr. Ioan Chişărău de la Parohia “Sfânta Maria Regina Păcii” din Timişoara. Au mai fost prezenţi încă şase preoţi (Rvs. Pr. Ovidiu Teodorescu, Vicar Foraneu de Timişoara, Pr. Marian I.Ştefănescu - Reşiţa 2, Pr. Nicolae Lungu, Timişoara 1, Pr. Sabo Sorin, Deva, Pr. Dumitru Crişan, Comloșu Mare si Pr. Aurel Rafiliu de la Romos). Alături de Preoţii amintiţi, au participat şi 11 preşedinţi din parohiile unde există constituite Reuniuni Mariane de pe cuprinsul Eparhiei de Lugoj.

Hirotonire în catedrala Lugojului (43 fotografii)
3 octombrie 2010, Lugoj

În Duminica a 19-a după Rusalii, la 3 octombrie, în cadrul Sfintei Liturghii pontificate în Catedrala “Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj, Prea Sfinţia Sa Alexandru, Episcop greco-catolic de Lugoj, a hirotonit întru preoţie pe diaconul Vasile Chindriş, originar din localitatea Ieud (Jud. Maramureş), absolvent al Institutului teologic din Baia-Mare, promoţia 2003. La eveniment au participat alături de familia nou-hirotonitului, un grup numeros de pelerini din Protopopiatul Sighetul Marmaţiei însoţiţi de Pr. Vasile Husco. La masa altarului alături de Prea Sfinţia Sa Alexandru Mesian s-au aflat: Monseniorul Angelo-Narcis Pop, Vicar general al Eparhiei de Lugoj, Rev. Pr. Marian Ştefănescu, protopop de Reşiţa, P. On. Pr. Ioan Pop, parohul catedralei, Rev. Pr. Vasile Husco, Rev. Pr. Olimpiu Todoran şi Pr. Ovidiu Rănescu, paroh la Şanoviţa. Răspunsurile liturgice au fost date de corul „Reînvierea” al catedralei, condus de D-na Prof. Olimpia Drăgan.