Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Vizita ES Havier Lozano în Eparhia de Lugoj. Prima zi: Lugoj, Reşiţa şi Oraviţa (48 fotografii)
10 aprilie 2010, Lugoj

Între 9 şi 12 aprilie a.c. Nunţiul Apostolic în România şi Rep. Moldova, Mons. Francisco-Javier Lozano, a vizitat Eparhia de Lugoj. Vizita a început în dimineaţa zilei de 10 aprilie mai întâi în oraşul Lugoj. Primul popas a fost la Sediul Primăriei unde s-a întâlnit cu Primarul şi Viceprimarul municipiului de pe TImiş. Vizita a continuat la catedrala “Coborârea Spiritului Sfânt”, unde a avut loc o întâlnire cu preoţii din Protopopiatul de Lugoj. A urmat vizitarea Casei Memoriale "Episcop Ioan Ploscaru", a Centrului Socio-Educativ "Sf. Ioana Antida", a Sediului Episcopiei, a Centrului Pastoral "Sf. Vasile cel Mare" şi a Mănăstirii Surorilor Baziliene. După masa de prânz, ES Nunţiul Apostolic, PS Alexandru şi Mons. Angelo-Narcis Pop s-au deplasat la Reşiţa unde s-au întâlnit cu clerul din Protopopiat. Tot în această zi, au vizitat şi Protopopiatul de Oraviţa unde s-au întâlnit cu clerul din acest Protopopiat, şi au vizitat şi Centrul Social pentru bătrâni “Sfântul Iosif”.

Vizita Episcopului Alexandru la Deva în a doua zi de Paşti (21 fotografii)
7 aprilie 2010, Deva

În dimineaţa zilei de 5 aprilie, PS Alexandru Mesian s-a aflat la Biserica „Imaculata” de la Deva unde la orele 10 a avut loc o Sfântă Liturghie solemnă. De mai bine de nouă ani s-a împământenit o tradiţie ca Prea Sfinţitul să viziteze această parohie în fiecare an, a doua zi de Paşti.

Slujba învierii şi Sf. Liturghie din prima zi de Paşti la Lugoj (23 fotografii)
7 aprilie 2010, Lugoj

Imagini de la Slujba Învierii Domnului şi Sfânta Liturghie Arhierească din prima zi de Paşti, săvârşite la Catedrala "Pogorârea Sfântului Spirit" din Lugoj. (3-4 aprilie 2010)

Zielele culturii la Deva (17 fotografii)
29 martie 2010, Deva

În săptămâna premergătoare Patimilor Mântuitorului, în zilele de 24, 26 şi 28 martie, la biserica "Imaculata" a avut loc un regal de muzică susţinut da profesorii şi elevii Liceului de Muzică şi Arte Plastice “Sigismund Toduţă” din Deva.

Seară spirituală la Arad (33 fotografii)
26 martie 2010, Arad

Vineri, 26 martie, la biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" a parohiei Arad-Centru credincioșii au participat după Liturghia Darurilor înaintesfinţite, la Adorația Euharistică pentru copii organizată de AGRU (sub îndrumarea d-nei Cristina Purice, a d-nei Oana Ciobâncan, a d-nei Dana Radu). La finalul Adorației toți cei prezenți au participat la Calea Crucii în jurul lăcașului de cult, meditațiile (cele scrise de Cardinalul Ratzinger în 2005 înainte de alegerea sa ca Suveran Pontif) fiind citite de credincioși iar Crucea fiind dusă pe rând de copii, tineri şi adulți. Momentele spirituale ale zilei au fost coordonate de Pr. Coriolan C. Mureșan (Vicar Jud. al Eparhiei de Lugoj), Pr. prot.on. Coriolan Mureșan (consilier eparhial si Paroh Arad-Centru) si Pr.Romeo Bodea (Paroh Arad-Micalaca).

Misiuni la biserica “Sf. Iosif” din Timişoara (14 fotografii)
21 martie 2010, Timisoara

Vineri, 19 martie 2010, s-a sărbătorit hramul bisericii Sf. Iosif din Timișoara şi a avut loc deschiderea misiunilor cu tema "Cu Isus Cristos pe cruce, cu Isus Cristos la înviere" predicate de Pr.drd. Coriolan C. Mureșan Vicar Judecătoresc la Eparhiei de Lugoj, asistent spiritual naţional al AGRU. Misiunile au ţinut până în 21 martie şi au cuprins şase meditaţii în cadrul programului oficiilor liturgice de dimineaţa şi seara.

Reculegeri spirituale cu soţiile preoţilor la Lugoj (12 fotografii)
13 martie 2010, Lugoj

A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an în timpul Postului Mare să se desfăşoare o zi de reculegere pentru soţiile preoţilor. Şi în acest an, pe 13 martie, la Centrul Pastoral al Episcopiei de Lugoj mai multe soţii de preoţi, au răspuns invitaţiei episcopale de a trăi o zi de reculegere şi rugăciune. Anul acesta reculegerile spirituale au fost ţinute de Rvs. Pr. Cons. Teodor Baba protopopul Lugojului. Programul zilei a început cu prezentarea unei meditaţii ample cu tema: „Familia creştină în lumea contemporană”, apoi a continuat în jurul amiezii cu Sfânta Liturghie săvârşită în Capela Palatului Episcopal, de către rvs. pr. Viorel Codrea, paroh la Cugir şi rvs. pr. Silviu Stroia, paroh la Silvașul de Sus. După masa de prânz a avut loc Rugăciunea Paraclisului apoi au urmat dezbaterile şi concluziile pe marginea temei propuse. Programul s-a încheiat cu “Binecuvântarea Euharistică”. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Exercitii spirituale cu clerul Eparhiei de Lugoj (seria II) (24 fotografii)
12 martie 2010, Lugoj

În după-amiaza zilei de 08 martie a.c, printr-o Sfântă Liturghie arhierească, concelebrată în Catedrala Lugojului, a debutat seria a II-a a exerciţiilor spirituale 2010 cu veneratul Cler al Eparhiei de Lugoj. Exerciţiile propriu-zise se ţin la Centrul Pastoral Diecezan din Lugoj, str. Episcop Dr. Ioan Bălan nr. 6. Seria I a exerciţiilor s-a desfăşurat în perioada 01-03 martie a.c. La ambele serii participă câte un grup de 50 de preoţi ai Eparhiei. Anul acesta exerciţiile spirituale au fost ţinute de Pr. conf. dr. Eugen Jurca, paroh la Timişoara IV. Fotografii: Raimondo-Mario Rupp.

Expunerea unei copii după Giulgiul de la Torino în parohia Lugoj III (16 fotografii)
7 martie 2010, Lugoj

În Duminica a III-a din Postul Mare (a Sfintei Cruci), pe 7 martie a.c., în parohia greco-catolică Lugoj III (Centrul Educativ Socio-Sanitar “Sfînta Ioana Antida” din cartierul “Mondial”), în cadrul Reuniunii Mariane, a avut loc expunerea unei copii după Giulgiul de la Torino. Reuniunile Mariane în această parohie au loc în fiecare lună în prima duminică, înainte de Sfânta Liturghie. Programul a început la orele 15.00 cu prezentarea unui documentar cu titlul “Omul durerilor” în care credincioşii au avut ocazia să cunoască mai multe detalii privind istoria şi valoarea acestei deosebite pânze. Traducerea documentarului a fost prezentată de Pr. Robert Trubiansky, paroh la Păru. În continuare a avut loc Sfânta Liturghie celebrată de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj, care se ocupă de această parohie. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Exercitii spirituale cu clerul Eparhiei de Lugoj (seria I) (20 fotografii)
3 martie 2010, Lugoj

În după-amiaza zilei de 01 martie 2010, printr-o Sfântă Liturghie arhierească, concelebrată în Catedrala Lugojului, a debutat a XIII-a ediţie a exerciţiilor spirituale cu veneratul Cler al Eparhiei de Lugoj. Exerciţiile propriu-zise se ţin la Centrul Pastoral Diecezan din Lugoj, str. Episcop Dr. Ioan Bălan nr. 6. Seria I a exerciţiilor se derulează pe perioada 01-03 martie 2010, iar seria a II-a pe perioada 08-10 martie a.c. La ambele serii participă câte un grup de 50 de preoţi ai Eparhiei. Anul acesta exerciţiile spirituale sunt ţinute de Pr. conf. dr. Eugen Jurca, paroh la Timişoara IV. Fotografii: Raimondo-Mario Rupp.