Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Fraţi franciscani din Italia în vizită la Lugoj (20 fotografii)
1 martie 2010, Lugoj

Duminică, 28 februarie la Sfânta Liturghie Arhierească, Excelenţa Sa Episcop Alexandru şi credincioşii catedralei au avut bucuria de a avea ca oaspeţi, un grup de călugări franciscani minoriţi şi observanţi din mai multe oraşe ale Italiei. Aceştia au fost însoţiţi de Pr. Daniel Florin Bertean din Zalău (Eparhia de Oradea). Ei s-au aflat în România în vizită la Timişoara la Mitropolia Banatului pentru un schimb spiritual şi ecumenic care există de ceva vreme. După Sfânta Liturghie au fost invitaţi şi la reşedinţa episcopală unde s-a ţinut o agapă fraternă. Fotografii: Raimondo-Mario Rupp.

Sfinţirea locului de biserică la Dobrești (24 fotografii)
22 februarie 2010, Dobreşti

în data de 20 februarie 2010 a avut loc în localitatea Dobreşti (protopopiatul Lugoj) sfinţirea locului de Biserică şi aşezarea pietrei de temelie a noii Biserici, de către P.S.S.Alexandru Mesian, moment ce a marcat începutul unei lucrări umane ce are ca scop lauda şi cinstea Proniei Divine. În perioada următoare, din mila lui Dumnezeu, se va începe ridicarea noii Biserici cu Hramul ,,Sfântul Ilie’’, fapt ce va culmina cu sfinţirea noului lăcaş de cult. La eveniment au participat: P.S.S Alexandru Mesian - Episcop Greco-Catolic de Lugoj, Pr. Vicar General Pop Angelo-Narcis, Pr. Protopop Baba Teodor, Pr. Olariu Cristian- parohul parohiilor Balinţ şi Dobreşti, Pr. Inocenţiu Lung (Parohia Coştei), Pr. Trubiansky Robert (Parohia Păru) şi credincioşi din localitatea Dobreşti. Fotografii: Gabriel-Valentin Lupşa.

Ziua Bolnavului celebrată la Catedrala "Pogorârea Sfântului Spirit" Lugoj (34 fotografii)
11 februarie 2010, Lugoj

Pe 11 februarie a avut loc în catedrala din Lugoj sărbătorirea Zilei Mondiale a Bolnavului, sărbătoare ce a devenit tradiţie pentru lugojenii greco-catolici. Programul a început cu recitarea Sfântului Rozariu. La orele 17.30 a urmat Sfânta Liturghie celebrată de Pr. Prot On. Ioan Pop, parohul catedralei şi de preoţii concelebranţi: Pr. Inocenţiu Lung, paroh la Coştei, Glosik Alin, paroh la Visag, Pr. Ovidiu Neiconi, paroh la Ohaba-Forgaci şi Pr. Ovidiu Rănescu. După Sfânta Liturghie Pr. Inocenţiu a citit credincioşilor prezenţi Mesajul Sfântului Părinte Papa pentru Ziua Mondială a Bolnavului, după care programul a continuat cu rânduiala Sf. Maslu. La sfârşit credincioşii au fost stropiţi cu apă sfinţită de la Lourdes. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Ziua Vieţii Consacrate la Lugoj (30 fotografii)
2 februarie 2010, Lugoj

Înainte de prima Sfântă Liturghie a zilei (09.00) surorile OSBM Lugoj şi Surorile de Caritate "Sf. Ioana Antida" Lugoj au prezentat câteva gânduri privind Ziua Vieţii Consacrate apoi au adus în faţa altarului diferite simboluri (Biblia, Regula ordinului, flori, tămâie, globul pământesc, Crucea, Evanghelia, Lumânarea). Părintele Ioan Pop, parohul catedralei a încheiat momentul spunând: "Iubiţi credincioşi, în această zi când sărbătorim „Întâmpinarea Domnului în Templu”, vă invit pe toţi să mulţumim lui Dumnezeu pentru darul vieţii consacrate, pe care Spiritul Sfânt l-a dăruit Bisericii Sale. Voi, persoane consacrate în serviciul lui Dumnezeu, în diversitatea vocaţiilor ecleziale, veţi reînnoi îndatorirea de a-L urma pe Cristos ascultător, sărac şi cast, pentru ca prin mărturisirea voastră evanghelică, să strălucească în biserică şi în lume Mântuitorul nostru Isus Cristos, lumina tuturor oamenilor". Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Încheierea Octavei de Rugăciune în Proropopiatul de Sarmisegetuza (9 fotografii)
29 ianuarie 2010, Băuţar

Încheierea Octavei de rugăciune s-a ţinut în parohia Băuţar (Jud. Hunedoara). Alături de Pr. Szilvester Andrei Dorin, Protopopul Sarmisegetuzei s-a aflat şi Pr. Vasiloni Florin, paroh la Bucova. Din partea altor culte a participat (doar) pastorul Bisericii Baptiste din localitate, D-nul Petre Găină. Din diverse pricini Pr. ortodox nu a putut fi prezent. După terminarea Sfintei Liturghii, la orele 13 a avut loc programul care a marcat înceheierea acestei săptămâni ecumenice. După cuvântul rostit de D-nul Găină, corul bărbătesc al bisericii baptiste a prezentat un scurt program de cântece bisericeşti. A urmat Pr. Vasiloni care a vorbit despre începuturile construcţiei bisericii din localitate care este parţial terminată (sfinţirea demisolului a avut loc pe 25 octombrie 2009). În încheiere a vorbit Pr. Szilvester care accentuat nevoia şi importanţa "ca toţi să fim Una" măcar în această săptămână dedicată Unităţii Creştinilor, şi a mulţumit celor prezenţi.

Încheierea Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Deva (7 fotografii)
25 ianuarie 2010, Deva

Încheierea Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Lugoj (7 fotografii)
25 ianuarie 2010, Lugoj

Imagini de la ultima zi a Octavei de Rugăciune în catedrala din Lugoj. Momentul a avut loc după încheierea Sfintei Liturghii. Redăm din conţinutul programului: procesiune, lecturi, apostol citite de tineri, Tatăl Nostru rostit în mai multe limbi, Sf. Evanghelie, comentariu rostit de Pr. Prot. On. Ioan Pop, parohul catedralei.

Întâlnirea consilierilor şi a protopopilor din Eparhia de Lugoj (8 fotografii)
18 ianuarie 2010, Lugoj

În data de 18 ianuarie, ES Mons. Alexandru Mesian, a convocat la Reşedinţa Episcopală pe toţi consilierii şi protopopii eparhiei pentru a discuta problemele mai importante din viaţa Bisericii Greco-Catolice respectiv a Eparhiei de Lugoj. Fotografii: Raimondo-Mario Rupp.

Sfintele sărbători ale Naşterii Domnului Nostru Isus Cristos la parohia Arad-Centru (11 fotografii)
27 decembrie 2009, Arad

Acest album foto conţine un rezumat al imaginilor din zilele de 24, 25, 26 şi 27 decembrie ale oficiilor liturgice săvârşite în parohia "Naşterea Sfintei Fecioare Maria" de la Arad-Centru cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului Nostru Isus Cristos. Pe site-ul parohiei, www.gcatolicarad.cnet.ro se găsesc mai multe fotografii.

Vizită pastorală a PS Alexandru în a doua zi de Crăciun la Arad. Numire de protopop (9 fotografii)
26 decembrie 2009, Arad

În a doua zi de Crăciun PS Alexandru Mesian, însoţit de Rvs. Mons. Angelo Narcis Pop, vicarul general al Eparhiei de Lugoj, s-a aflat în vizită pastorală la Arad. Vizita de anul acesta a avut şi un caracter administrativ-organizatoric: Rvs. Mons. Nistor Chişbora s-a retras din activitatea de protopop. Chişbora a fost protopop de Arad timp de 15 ani. Cu această ocazie în locul vacantat a fost investit ca protopop greco-catolic de Arad pr. Radu Vorindan, paroh la Zădăreni. Părintele Radu Vorindan este dublu licenţiat în teologie şi psihologie. În anul 2006 a obţinut masteratul în teologie, actualmente fiind la un al doilea masterat în specializarea psihologie clinică.