Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Sfinţirea unei capele la Păucineşti (23 fotografii)
24 decembrie 2009, Păucineşti

Pe 24 decembrie, în Ajunul Naşterii Domnului pentru credincioşii greco-catolici din Păucineşti (jud. Hunedoara, Prot. Sarmisegetuza) a fost o zi de mare bucurie. În prezenţa Mons. Angelo-Narcis Pop, vicarul general al Eparhiei de Lugoj, a Pr. Dorin Szilvester, protopop de Sarmisegetuza şi a Pr. Florin Vasiloni, a avut loc sfinţirea unui locaş de închinare pentru credincioşii din această parohie. Fotografii: Florin Vulcan.

Deva din nou în sărbătoare (14 fotografii)
22 decembrie 2009, Deva

După ce, în data de 11 decembrie a.c am avut ocazia să ascultăm Concertul de Colinde din repertoriul românesc şi internaţional susţinut de Liceul de Muzică şi Arte Plastice Sigismund Toduţă din Deva – în seara de 21 decembrie a.c am avut bucuria de a asculta un Concert de Colinde româneşti susţinut de Corala “Sargetia” (sub bagheta dirijorului Nicolae Iacobescu) împreună cu un grup de studenţi de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (reuniţi sub bagheta dirijorului Răzvan Rădos).

Concert de colinde la Orăştie (23 fotografii)
20 decembrie 2009, Oraştie

Pe 20 decembrie în parohia „Sf. Ilie Tezviteanul” din Orăştie a avut loc cea de a treia ediţie a tradiţionalului concert de colinde. Organizatori alături de parohia din Orăştie păstorită de Pr. Prot. Silviu Lucian Bindea, au mai fost Primăria şi Consiliul local al municipiului precum şi Casa de Cultură din localitate. Au participat interpreţi locali şi din zonă precum şi patru coruri greco-catolice: corul parohiei din Gherla, corul „Immaculata” din Deva, corul „Reînvierea” din Lugoj şi –nu în ultimul rând – corul parohial din Orăştie. Printre interpreţi s-au numărat şi Pr. Sorin Sabo şi Pr. Silviu Bindea care au interpretat câteva colinde tradiţionale. Postul „Radio Maria” s-a aflat la Orăştie cu această ocazie de unde a transmis în direct momente din concert în cadrul emisiunii „Crăciun din iubire prin întreaga Românie”.După concert, invitaţii de seamă precum şi corurile au luat cina la un restaurant din localitate.

Colindători la Episcopia Lugojului (11 fotografii)
17 decembrie 2009, Lugoj

În perioada acestui Post de bucurie în apropierea marelui Praznic al Naşterii Domnului la Episcopia de Lugoj în fiecare an sosesc grupuri de colindători (coruri parohiale, teologi, s.a). aducând Vestea cea bună prin cânt, prin colind, atât Prea Sfinţiei Sale Episcopul Alexandru, cât şi personalului ce activează în cadrul Episcopiei. Miercuri, 16 dec. a.c., corul Parohiei “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” Timişoara V, dirijant de D-l Prof. Ciprian Cipu managerul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Timiş, împreună cu păstorul lor, Pr. Daniel Sas au colindat la reşedinţa Episcopiei lugojene pe Prea Sfinţia Sa Alexandru şi pe personalul ce activează în cadrul episcopiei. La sfârșit, PS Alexandru le-a mulțumit colindătorilor şi le-a urat sărbători pline de har, pace şi multă sănătate. Fotografii: Raimondo-Mario Rupp.

Radio Maria - Crăciun din iubire în întreaga Românie: Lugoj (20 fotografii)
8 decembrie 2009, Lugoj

Luni 7 decembrie 2009 postul catolic „Radio Maria” a transmis în direct din catedrala greco-catolică „Pogorârea Sfântului Spirit” Lugoj, programul oficiilor liturgice de seara (Sfântul Rozar, Sfânta Liturghie). Este pentru prima dată când Radio Maria face transmisiuni din catedrala din Lugoj. Înainte de Sfântul Rozar a avut loc interviuri cu preoţii din Protopopiatul de Lugoj care au vorbit despre felul cum este aşteptată Sărbătoarea Naşterii Domnului, despre obiceiurile şi tradiţiile întâlnite în parohiile păstorite. Emisiunea se numeşte „Crăciun din iubire prin întreaga Românie” şi a fost realizată din studio de Claudiu Ardelean şi Laura Chirilă iar pe teren s-a aflat d-nul Orest Nichita.

Reuniunea de toamnă a clerului Eparhiei de Lugoj 2009 (8 fotografii)
7 decembrie 2009, Lugoj

În dimineaţa zilei de 7 decembrie a.c., la reşedinţa Episcopiei Române Unită cu Roma, Greco-Catolică de Lugoj a avut loc reuniunea de toamnă a clerului acestei Eparhii. P.S. Episcop Alexandru Mesian a făcut o prezentare a principalelor evenimente din viata Eparhiei, care s-au derulat de la ultima întâlnire a clerului din Eparhia de Lugoj. În cadrul acestei întâlniri au mai luat cuvântul Mons. Angelo-Narcis Pop vicar general şi Pr. Dr. Marius-Petru Pop, Secretar Episcopal. Fotografii: Raimondo-Mario Rupp.

Foto: hirotoniri de preoţi la Lugoj (40 fotografii)
15 noiembrie 2009, Lugoj

La 15 noiembrie, duminica a 25-a după Rusalii în cadrul Sfintei Liturghii celebrate în Catedrala episcopală „Coborârea Spiritului Sfânt” din Lugoj, Prea Sfinţia Sa Episcop Alexandru Mesian a hirotonit doi lucrători în via Domnului pe tinerii teologi licenţiaţi Ovidiu Gheorghe Rănescu şi Ovidiu Crişan. Tânărul Ovidiu Gheorghe Rănescu, este originar din localitatea Budinţ (Jud. Timiş, Prot. Lugoj). În anul 2009 a absolvit Facultatea de Teologie greco-catolică la Oradea. Este licenţiat în teologie şi este înscris la master. Tânărul Ovidiu Crişan, este originar din localitatea Bârzava (Jud. Arad, Prot. Arad) şi a absolvit Facultatea de Teologie greco-catolică la Oradea în anul 2006 obţinând licenţa, iar in anul 2008 şi masteratul. Fotografii: Raimondo-Mario Rupp.

Foto: parohia "Immaculata" din Deva în sărbătoare (12 fotografii)
15 noiembrie 2009, Deva (RO)

Duminică, 15 noiembrie, la orele 18.00 a avut loc un Concert de Muzică Corală şi Instrumentală susţinut de către Corala Camerală “Sargetia” din Deva. Au participat ca interpreţi profesori şi elevi de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice “Sigismund Toduţă” din Deva, sub bagheta dirijorului Profesor Icobescu Nicolae. S-au interpretat fragmente din opere cunoscute de Beriot, Haciaturian, Bruch, Liszt, Mozart, Bruckner, Palestrina, Orlando di Lasso, Ceaikovski, Verdi, cât şi anumite cântece din repertoriul autohton. Auditoriul a fost încântat de excelenta prestaţie a celor din urmă dat fiind faptul că aceștia au participat la diverse concursuri din ţară şi din străinătate câştigând diverse premii şi distincţii. Au susţinut diverse concerte la Viena, Belfort, Roma, câştigându-şi faima internaţională.

Vizită pastorală PS Alexandru la Şeitin (64 fotografii)
1 noiembrie 2009, Seitin (ro)

Duminică 1 noiembrie 2009, Prea Sfinţia Sa Episcop Alexandru Mesian, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Şeitin, Protopopiatul Arad, la invitaţia Pr. paroh Ioan Vaşadi şi a consiliului parohial. Tot la invitaţia Pr paroh şi a consiliului parohial s-a aflat la acest deosebit eveniment şi Prea Sfinţitul Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea. Este cea de a patra vizită pe care Prea Sfinţitul Alexandru o face în această parohie. Prima vizită a avut loc în anul 2000 în vremea când parohia era păstorită de Pr. Ioan Bob, trecut la Domnul în anul 2004. A doua vizită a avut loc în primăvara anului 2004 cu ocazia funeraliilor Pr. Ioan Bob, iar a treia vizită a avut loc la 20 martie 2005 cu ocazia instalării actualului paroh, pr. Ioan Vaşadi. Motivele principale ale acestei vizite pastorale au fost: sfinţirea bisericii în urma lucrărilor de restaurare şi înființarea Reuniunii Mariane. Fotografii: Raimondo-Mario Rupp.

Vizită a Reuniunii Mariane de la catedrală în parohia Lugoj III (9 fotografii)
25 octombrie 2009, Lugoj

Ultima activitate la Lugoj în cadrul Zilelor Acţiunii Catolice a aparţinut Reuniunii Mariane "Bunavestire" de la Catedrală care a făcut o vizită la la parohia Lugoj III din cartierul "Mondial" la Centrul Socio-Educativ Sf. Ioana Antida. Acolo s-au rugat de la orele 15.30 Sf. Rozar împreună cu membrii din Reuniunea Mariană din parohie şi cu ceilalţi credincioşi. De la orele 16.00 a urmat Sf. Liturghie celebrată de Mons. Angelo-Narcis Pop care se ocupă de această parohie. Răspunsurile au fost date de membrii din ambele reuniuni mariane. În cuvântul de învăţătură Mons. Angelo a făcut o frumoasă paralelă dintre evanghelia zilei (îndrăcitul din ţinutul Gherghesenilor) şi misiunea laicilor. Asemeni cum Isus i-a spus îndrăcitului vindecat care a vrut să-l urmeze cu apostolii "mergi şi vesteşte lumii ce bine ţi-a făcut Dumnezeu", aşa şi noi chiar dacă nu am fost chemaţi la darul preoţiei ministeriale, suntem chemaţi la preoţia universală şi la a-l vesti pe Cristos lumii prin apostolatul laic.