Şi anul acesta ca şi în anii precedenţi la Centrul Socio-Educativ „Sf. Ioana Antida” din cartierul „Mondial” al Lugojului a avut loc tradiţionalul campus de vară destinat copiilor din acest cartier. Campusul s-a desfăşurat în perioada 11 – 22 iulie şi a avut ca temă: „Iubirea pe primul loc”.

Organizatorii acestei ediţii de campus au fost: Surorile de Caritate ale Ordinului „Sf. Ioana Antida” din Lugoj împreună cu personalul didactic care se ocupă de copiii de la centru şi cu animatori din oraş şi de la Bucureşti. La campus au participat 100 de copii din cartier şi din oraş cu vârste cuprinse între 5 şi 17 ani.

În fiecare zi începând de la orele 9 la Centrul „Sf. Ioana Antida”, copiii participanţi la campus au desfăşurat diferite jocuri, dansuri, cântece şi pregătirea unei scenete pentru ziua festivă.

Campusul s-a încheiat în după-amiaza zilei de 22 iulie cu o frumoasă serbare la care au participat: P.S. Alexandru, Episcop de Lugoj, părinţii copiilor şi alte persoane din cartier şi din oraş. Copiii au prezentat diferite programe artistice, printre care remarcăm: diferite bansuri coordonate de Surorile care se ocupă de copii, recitarea unor poezii şi sceneta cu tema “Frozen, – regatul de gheaţă” pentru care s-au pregătit pe toată perioada acestui campus.

La final P.S. Alexandru i-a felicitat pe copii şi pe cei care au pregătit acest campus.

Copiii au fost premiaţi pentru diferite activităţi desfăşurate în zilele de campus.

* * *

Anul acesta s-au împlinit 11 ani de la inaugurarea clădirii Centrului Socio-Educativ Sanitar „Sfânta Ioana Antida” şi de la deschiderea parohiei Lugoj III, al cărei paroh este Mons. Angelo-Narcis Pop, vicarul general al Eparhiei de Lugoj. A existat o preocupare încă din anul 2005 de a se construi o nouă biserică în incinta acestui Centru Educativ Socio-Sanitar şi astfel clădirea centrului să rămână exclusiv pentru activităţi şi proiecte educative sociale şi sanitare. Noua biserică cu hramul „Sf. Ioana Antida a fost sfinţită la 23 mai 2015”.

Astăzi Surorile de Caritate se îngrijesc de copiii săraci din acest cartier defavorizat, desfăşurând săptămânal de luni până vineri diferite activităţi educativ-recreative şi de-asemenea oferă la un număr de 40 de copii o masă caldă, gratuit.

Mai multe fotografii se găsesc AICI.