Hramul Mănăstirii Surorilor OSBM de la Lugoj

Eparhia de Lugoj

12

Ca în fiecare an, Surorile Ordinului Sfântului Vasile cel Mare (OSBM), Provincia „Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria”, au sărbătorit la 7 septembrie, hramul Mănăstirii „Nașterea Prea Curatei Fecioare Maria” din Lugoj. La sărbătoare, alături de Surorile Baziliene din Lugoj au luat parte şi Surorile Baziliene de la Cluj.

După Rugăciunea Rozarului de la catedrală, la orele 18.30 s-a plecat în procesiune spre mănăstirea Surorilor de pe strada Victor Vlad Delamarina. La orele 18:45 în curtea mănăstirii a început Vecernia Sărbătorii. După rânduiala Vecerniei, a urmat Sfânta Liturghie pontificată de Prea Sfinţia Sa Episcop Alexandru Mesian. Au concelebrat: Vicarul General Mons. Angelo-Narcis Pop; pr. Ioan Pop, parohul Catedralei; pr. Petrișor Gherghel, Paroh la Zorlențu Mare; pr. Ardelean Narcis, paroh la Șanovița şi ieromonah Isac Vela de la Mănăstirea Fraţii Sfintei Cruci din Giroc. Răspunsurile au fost date de corul catedralei „Reînvierea” dirijat de D-na Prof. Olimpia Drăgan.

Cuvântul de învăţătură a fost ţinut de Mons. Angelo Pop, care a oferit câteva reflecţii asupra răspunsului pozitiv al Mariei la planul lui Dumnezeu.

După Sfânta Liturghie a urmat Ora de Adoraţie şi Binecuvântarea Euharistică. Clerul, Surorile şi mulţimile de credincioşi s-au rugat în faţa Mântuitorului Isus Cristos prezent în Sfânta Euharistie.

La sfârşitul programului de rugăciune tinerii Catedralei au susţinut un mic concert cu cântece mariane.

La sfârşit toţi cei prezenţi s-au întreţinut la o agapă fraternă oferită cu multă generozitate de către Surori.

 

Biroul de presa eparhial

Pr.Gherghel Petrișor

  4

Mai multe fotografii: AICI

ComentariiExprimaţi-vă opinia