Hramul Sfântului Anton la parohia Arad-Micălaca

Eparhia de Lugoj

La 13 iunie a.c. sărbătoarea Sfântului Anton de Padova, la parohia Arad-Micălaca a avut loc hramul bisericii care poartă numele Sfântului Anton din Padova. La acest eveniment a participat Prea Sfinţitul Alexandru, Episcopul Lugojului, însoţit de mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General al Eparhiei de Lugoj.

Această biserică, a fost sfințită la 19 iunie 2011, fiind prima parohie din Eparhia de Lugoj cu hramul „Sfântului Anton de Padova”. Ultima vizită pastorală în această parohie a avut loc la 26 decembrie 2015.

La sosire, P.S. Alexandru a fost întâmpinat în faţa bisericii cu Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce de pr. Radu Vorindan protopopul Aradului, de pr. Romeo Bodea, parohul locului şi de o reprezentantă a Reuniunii Mariane din parohie cu un frumos buchet de flori.

Programul a început cu Sfânta Liturghie Arhierească. Alături de Preasfințitul Alexandru au concelebrat: mons. Angelo Pop, pr. Radu Vorindan Protopopul Aradului, mons. Radu Farcaş, prelat papal, pr. Romeo Bodea, pr. Marcel Tarce, pr. Oltean Ioan Ardelean, paroh la Vladimirescu şi pr. Ovidiu Crişan.

P.S. Alexandru le-a vorbit credincioșilor despre viața si activitatea Sfântului Anton de Padova. Prea Sfințitul a amintit de pelerinajul cu relicva Sfântului Anton care a avut loc în anul 2004, în mai multe parohii ale Eparhiei de Lugoj printre care şi oraşul Arad. Sfântul Anton este un sfânt la care apelează şi credincioşi de alte confesiuni şi chiar de alte religii.

După Sfânta Liturghie, Prea Sfinţitul Alexandru a binecuvântat crinii şi pe credincioşi. Programul serii s-a încheiat cu o cunună de rugăciuni către Sfântul Anton, rostită de către preoţii concelebranţi, iar Prea Sfinţitul Alexandru a binecuvântat mulţimea cu relicva Sfântului Anton adusă de la Padova cu ocazia sfinţirii bisericii. Fiecare credincios a sărutat această relicvă.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă fraternă în curtea bisericii, pregătită de credincioşii acestei parohii.

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii se găsesc AICI.

ComentariiExprimaţi-vă opinia