Lacrimile Maicii Domnului vindecă și convertesc pe cei cu inimile rănite și care i se încredințează ei!

Eparhia de Lugoj

Chiar dacă icoana Maicii Domnului de la Scăiuș a lăcrimat în 1934, lacrimile ei au și azi efect pentru cei care i se încredințează mijlocirii ei.

Cu un grup de 13 tineri de la Centru Educativ Buziaș însoțiți de 3 cadre am petrecut un timp frumos în pelerinaj la Scăiuș, joi 09.03 2017. Sunt tineri cu care viața a fost mai dură, unii orfani, alții din familii dezbinate sau care nu s-au îngrijit de loc de ei, și care au ajuns să comită diverse fapte contrare legii și acum se află sub supraveghere într-un centru specializat. O parte din acești tineri sunt cei care au participat la activitățile catehetice începute în acest an și au avut și un comportament bun în centru și care au putut participa la un proiect de acces comunitar.

Eparhia greco-catolică de Lugoj, prin pr. Cristian Chişvasi, are un proiect catehetic pentru anul 2017, încheiat cu Centrul de Reeducare Buziaș, în care se desfășoară diverse activități religioase, proiecții de filme și deplasări în diverse parohii, pentru o viitoare integrare socială a acestor tineri după eliberarea lor.

Obiectivele acestui pelerinaj sunt:

1. împletirea cunoştinţelor religioase cu cele însuşite la întâlnirile catehetice săptămânale;
2. asimilarea valorilor moral-religioase prin descoperirea iubirii materne a Fecioarei Maria
3. rolul pelerinajelor în dezvoltarea vieții spirituale pentru obținerea de haruri perene și eterne;
4. formarea de atitudini pozitive faţă de semeni, iertare și împăcare cu aproapele.

La Scăiuș pr. Iulian Hasciar, ne-a vorbit despre lăcrimarea icoanei și despre vindecările la care a fost martor în cei 20 de ani de preoție, chiar în acest sanctuar marian. Ne-am rugat cu toții, am cântat o parte din Paraclisul Maicii Domnului, am vizitat bisericuța veche în care acum 83 de ani icoana a plâns pentru copii ei. Și iată chiar acum în aceste zile, câțiva dintre ei se vor fi regăsit pe drumul convertirii învățând rugăciunea „Bucură-te Marie” și descoperind mijlocirea Sfintei Maici prin rugăciunea rozariului, pe care majoritatea îl aveau la ei și aprinzând tămâie în fața icoanei ca și rugile lor să se înalte la cer precum tămâia faptelor bune deosebit de plăcută lui Dumnezeu

Pelerinajul a continuat la sediul Episcopiei de Lugoj, unde am fost primiți de P.S. Alexandru, Episcop greco-catolic de Lugoj, am servit masa de prânz împreună și am vizitat Palatul Episcopal, după care tinerii și cadrele s-au reîntors la centru. Dorim să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate harurile primite prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, și a sfinților mijlocitori; apoi mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, în particular cadrelor din Centru Educativ Buziaș, cu care avem o colaborare minunată, și pe care îi purtam în rugăciunile noastre.

Toți tinerii au primit mici cadouri spirituale din partea P.S. Alexandru și bucuria ne-a însoțit pe tot parcursul diferitelor activități. Un moment mai deosebit a fost când tinerii au întrebat în fața icoanei „unde sunt lacrimile? că acum nu se văd”. Nu aveam un răspuns pregătit, dar văzând bucuria și sinceritatea de pe fețele lor cred că în acel moment nu numai că nu era nevoie de lacrimi, dar mai mult ele au adus rod frumos purificând sufletele celor care i s-au încredințat ei.

Sperăm în ajutorul Fecioarei Maria în convertirea acestor tineri, și ca ei să devină apostoli ai credinței vii în mijlocul celorlalți tineri din centru care nu au putut participa la acest pelerinaj. Și ne dorim ca pe acest drum al catehumenatului continuu să servim cu bucurie în credință știind că Isus dorește să fie slujit în cei mici ai Împărăției „Adevăr vă spun: tot ce aţi făcut unuia dintre fraţii mei cei mai mici, mie mi-aţi făcut” Mt 25, 40

Prin mijlocirea F. Maria,
Pr. Cristian C.

ComentariiExprimaţi-vă opinia