Reculegeri spirituale cu soţiile preoţilor la Lugoj. Ediţia a XX-a

Eparhia de Lugoj

Conform tradiţiei inaugurate de Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, în fiecare an în perioada Postului Mare are loc o zi de reculegere pentru soţiile preoţilor. În acest an, în ziua de 18 martie 2017, la Centrul Pastoral Eparhial „Sfântul Vasile cel Mare”din Lugoj (str. Episcop Dr. Ioan Bălan nr. 4), soţiile preoţilor au răspuns invitaţiei de a trăi o zi de reculegere şi rugăciune, de pregătire spirituală pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului nostru Isus Cristos.

Anul acesta reculegerile spirituale au fost ţinute de rvs. pr. Petrişor Gherghel, paroh la Zorlenţu Mare. Programul a început la orele 10.00 cu rugăciunea „Tatăl Nostru”.

În deschiderea exerciţiilor spirituale, P.S. Alexandru a rostit un cuvânt de bun venit participanţilor, după care a urmat prima meditaţie a zilei. Tema meditaţiilor propuse de Părintele Petrişor a fost: „Cine este pt tine, Isus Cristos?”

În jurul amiezii a avut loc Sfânta Liturghie săvârşită în Capela Centrului Pastoral „Sfântul Vasile cel Mare” de către: pr. Petrişor Gherghel, paroh la Zorlenţu Mare, pr. Nicolae Lungu, paroh la Timişoara 1, pr. Ioan Brândău, paroh la Budinţ, pr. Adrian Didi, paroh la Turdaş, pr. Ovidiu Crişan, paroh la Zădăreni şi pr. Alin Taichiş, paroh la Izvin.

A urmat masa de prânz după care a avut loc un program de rugăciune în capelă apoi a doua meditaţie. În acest timp au avut loc şi spovedanii.

Soţiile preoţilor au avut ocazia să pună întrebări despre temele propuse şi să relateze din experienţa lor personală.

Facem menţiunea că în fiecare an, inclusiv anul acesta 2017, clerul Eparhiei de Lugoj de-asemenea a participat la Exerciţii Spirituale timp de trei zile.

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii se găsesc AICI.

ComentariiExprimaţi-vă opinia