A devenit deja o tradiţie ca, pe lângă activităţile lunare organizate de Surorile lui Isus Răscumpărătorul de la Bârsana cu copiii din Călineşti, să fie organizat şi un scurt campus desfăşurat în vacanţa de vară. Anul acesta el a avut loc în zilele de 25, 26 şi 27 iulie, la parohia greco-catolică Sf. Anton din localitate.

Programul se deschidea în fiecare zi cu o rugăciune şi continua cu jocuri, cateheze pe teme biblice adaptate vârstei copiilor şi cântece. Ziua se încheia, desigur, cu o altă rugăciune. În ultima zi programul a cuprins şi o vizită la bisericile monumente istorice din Călineşti şi s-a încheiat cu oferirea de cadouri pentru toţi copiii.

Campusul s-a bucurat de participarea copiilor care erau foarte entuziaşti să se întâlnească cu surorile. Câteva gânduri exprimate de copiii care au participat la acest campus: „Zilele petrecute cu surorile de la Bârsana au fost foarte plăcute şi frumoase dar au trecut prea repede” – Serba Diana 8 ani.

„… am fost chemaţi de surorile de la Bârsana care au mai venit pe la noi. Au venit cu cântece, jocuri şi activităţi religioase, dar de această dată era ceva nou: Marşul Bucuriei… Am mers la biserică acolo am făcut două rânduri. Primul era compus din echipa verde, iar celălalt din echipa violet. Surorile ne-au dat startul şi am început marşul… După terminarea zilei am mers la biserică ne-am luat rămas bun de la surori şi am plecat acasă cu sufletul, inima şi gândul la Dumnezeu Tatăl nostru, iar noi fiii Săi; acolo în biserică şi oriunde noi eram fraţi. Acasă am început să vedem că cele trei zile petrecute cu surorile au fost minunate pentru că ne-am jucat foarte mult, am cântat cântece frumoase. Noi copiii le mai aşteptăm pe surori să vină şi să ne mai înveţe lucruri amuzante dar şi importante în viaţă cum ar fi minunile făcute de Dumnezeu şi patimile lui Isus Mântuitorul. Tot ce am făcut în aceste trei zile ne-a arătat cât de frumoasă e viaţa dacă şti să o trăieşti alături de Dumnezeu.” (Duma Petru 9 ani şi Iurca Gabriel 10 ani).

Copiii aşteaptă deja cu nerăbdare următoarea întâlnire lunară.

Tereza Groşan

imagine

imagine

imagine