La Editura Primus din Oradea apărut recent volumul intitulat „Portrete” care o are ca şi autoare pe doamna profesoară Otilia Bălaş.

Volumul „Portrete” oferă un florilegiu de portrete care, deja, au fost publicate, în eter, pe site-ul Episcopiei de Oradea. În cuvântul de prezentare al cărţii, Preasfinţia Sa Virgil precizează: „Cartea pe care tocmai o deschideţi ne prezintă o serie de „portrete” ale unor personalităţi marcante ale Bisericii Greco-Catolice, fii ai acestei Biserici devotaţi şi dăruiţi nu doar instituţiei ci devotaţi ţării şi neamului. Sunt nume cunoscute care au ars pe „un altar” convinşi fiind că prin viaţa lor pot contribui la stabilizarea şi împământenirea binelui comun. Au fost şi sunt şi astăzi persoane devotate unui crez şi care au ştiut mereu să-şi înmulţească „talanţii” primiţi de la Domnul spre folosul aproapelui, spre folosul societăţii”.

Felicităm pe această cale pe doamna profesoară Otilia Bălaş pentru munca neobosită dăruită Bisericii Greco-Catolice, care prin articolele domniei sale nu face altceva decât să ne aducă aminte de înaintaşii noştri iar astfel noi să le putem urma credinţa.

Biroul de presă al Episcopiei de Oradea
Eugen Ivuţ
via EGCO.ro

imagine