Duminică, 17 decembrie 2017, la Mănăstirea franciscană „Maica Domnului ” din Oradea a avut loc concertul „Bucuria Crăciunului”, organizat de clubul Kiwanis Art din Oradea. Clubul ființează din 2010 și promovează și susține copiii și tinerii talentați din Oradea și performanțele lor. Este al patrulea an când clubul organizează concertul ce precedă sărbătoarea Nașterii Domnului la mănăstirea din Olosig.

În acest an au fost invitați: corul elevilor din clasele V-VIII de la Liceul Greco-Catolic din Oradea (dirijor: prof. Nicoleta Țâmpu), eleva Cristina Nistor – cls. a IX-a, Liceul de Arte Oradea (prof. Ancuța Pop), cvartet de flaute: Ștefania Szücs (an I), Alexandra Mahu (an I), Samuel Olar-Pop (an III), studenți la Facultatea de Arte a Universității din Oradea (clasa lect. univ. dr. Ariadna Mircescu), Corul Facultății de Arte a Universității din Oradea – Departamentul Muzică (dirijor: lect. univ. dr. Carmen Rus). Ca prilej de bucurie pentru cât mai mulți dintre copiii și tinerii noștri, au fost invitați S.O.S. Autism și Asociația Sindrom Down să confecționeze lumânări și globuri pentru brad, obiecte care au fost achiziționate de organizatori și pregătite în punguțele de cadouri pentru colindătorii serii. Copiii de la cele două asociații vor primi daruri de Crăciun de la Kiwanis Art în cursul zilei de luni.

În timpul concertului au fost proiectate imagini cu picturi reprezentând Nașterea Domnului din arta europeană (pre-renaștere, renaștere, baroc). E vorba despre lucrări care duc cu ele mesajul Nașterii Domnului, mesajul adevărului, binelui, frumosului. Noi, cei de azi și Europa de azi datorează existența acestei mari arte unei Europe creștine, cu valori ale creștinismului pe care le-a reprezentat și care au rămas mărturie și ne îmbogățesc continuu. Seara s-a încheiat în aplauzele spectatorilor, daruri pentru colindători și copiii din audiență, diplome de excelență profesorilor, mulțumiri gazdelor, sponsorilor și multă bucurie.

Rodica Indig
via EGCO.ro

imagine

imagine

imagine