Luni, 10 februarie a.c., în Biserica Greco-Catolică din localitatea Borlești, județul Satu Mare, s-a celebrat slujba de înmormântare a celui care a fost protopop de Marghita, părintele Zorel Miclăuș.

Numărul de credincioși care au dorit să-l conducă pe ultimul drum pământesc pe cel care le-a fost prieten și păstor a fost foarte mare. Au venit de la Marghita, orașul în care părintele a desfășurat o bogată activitate pastorală, fiind protopop din anul 2001, dar și din Șumal, parohia unde părintele începuse în anul 1993 misiunea sa de păstor de suflete. Nici colegii preoți nu au fost puțini. Părinții vicari, protopopi și parohi au venit din parohiile din Eparhiile de Oradea și de Maramureș dar și din Italia pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului lor coleg în cele ale propovăduirii Cuvântului Divin.

Preasfințitul Virgil Bercea a celebrat funeraliile și i-a încurajat pe cei rămași din familia părintelui să fie coerenți cu ceea ce părintele Zorel a propovăduit până acum: credința în viața veșnică și în acea iubire care îl face pe om să vadă dincolo.

Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan și Preasfințitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj au transmis mesaje de condoleanțe încurajând și mângâind pe cei rămași, asigurându-i totodată de faptul că Dumnezeu îl primește cu brațele deschise pe slujitorul Său, părintele Zorel.

Odihna cea veşnică dă-i-o lui Doamne şi Lumina cea fără de sfârşit să-i strălucească. Să se odihnească în pace. Amin

 

Biografia părintelui Zorel Miclăuș

Pr. Zorel Miclăuș s-a născut la data de 26 septembrie 1967, din părinţii Mihai si Terezia. A frecventat grădinița de la 4 ani, apoi şcoala primară şi gimnaziul în localitatea natală. A urmat apoi liceul. Clasele  a IX-a şi a X-a în Satu-Mare iar treapta a doua de liceu în Baia Mare – profil filologie. A stat  un an în Mănăstirea Rohia alături de Nicolae Steinhardt.

În anul 1990 s-a înscris la Institutul Teologic Greco-Catolic din Baia Mare, finalizându-şi studiile la Institutul Teologic Greco-Catolic de grad universitar din Oradea, făcând  parte din prima generaţie de studenţi seminarişti de după 1989.

S-a căsătorit  în 1993 cu Adriana fiind hirotonit preot de PSS Vasile Hosu în 14 noiembrie 1993 în parohia Șumal jud. Sălaj. Primii ani de slujire i-a desfăşurat în această  parohie cu filia Camăr. Împreună cu comunitatea de aici reuşeşte să consolideze Biserica înfrumuseţând-o cu un iconostas nou, bănci  noi  şi  să renoveze casa parohială. În 1995 Dumnezeu le binecuvântează căsătoria cu un băiat pe nume Mihai, iar în 1998 cu o fetiță pe nume Zorela.

În anul 2001 a fost numit protopop de Marghita unde s-a implicat activ dând dovadă de un bun gospodar,  reuşeşte să construiască actuala biserică ce a fost sfinţită în anul 2003. Nu se opreşte aici şi continuă cu construcția casei parohiale. În paralel cu aceste lucrări în toamna anului 2003 preia şi construcţia bisericii greco-catolice din Ghenetea care, prin aportul dânsului, se sfinţeşte în vara anului 2004. La fel ca și aici, părintele protopop Zorel Miclăuș sprijină fiecare parohie prin cunoștințele şi darurile cu care Dumnezeu l-a înzestrat dând dovadă de spirit organizatoric deosebit, sinceritate și onestitate. Printre multele realizări pe care le-a avut în toată activitatea trebuie să amintim şi de pictura bisericii greco-catolice din Marghita pe care şi–a dorit-o din tot sufletul.

După toată această bogată activitate în via Domnului, Tatăl cel ceresc îl cheamă la el în data de 7 februarie 2014 pentru a-i pune pe cap coroana mântuirii sale.

Părintele Zorel o lasă în urmă pe soţia sa  Adriana, pe cei doi copii: Mihai de 19 ani şi Zorela de 16 ani şi o măicuţă bătrână.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în ceata celor drepţi. Amin

Biroul Eparhial de presă

Via EGCO.RO

2_resize

3_resize

16_resize