Pr. Cristian-Florin Sabău: În compania Fecioarei de la Fatima

Eparhia de Oradea

La sfârșitul lunii aprilie 2017 a fost publicată broșura „În compania Fecioarei de la Fatima”, la Editura Surorilor Lauretane de la Baia Mare. Cuprinzând 148 de pagini de text, cartea a fost îngrijită de către părintele Cristian-Florin Sabău, cu intenția de a însoți călătoriile statuii Fecioarei Peregrine prin Eparhia Greco-Catolică de Oradea-Mare, călătorii ce vor avea loc între lunile mai-octombrie din 2017, Centenarul aparițiilor Maicii Domnului la Fatima.

Broșura începe cu o Prezentare, semnată de Preasfinția Sa Virgil Bercea, în care Ierarhul orădean oferă câteva linii pentru organizarea și trăirea vizitelor Fecioarei Peregrine. Preasfinția Sa Virgil afirmă că dacă nu ne este tuturor la îndemână să fim pelerini spre Sanctuarul de la Fatima, atunci vine Maria să ne viziteze! După o scurtă povestire a evenimentelor de la Fatima, cartea oferă sugestii pentru rugăciunea comunităților creștine cu ocazia vizitei Maicii Domnului, împărțind propunerile pentru feluritele categorii de vârstă: copii, tineri și adulți.

Sunt prevăzute meditații, Binecuvântarea euharistică, Privegherea penitențială, Acatistul de Fatima sau rugăciuni de consacrare pentru fiecare vârstă – toate gândite anume pentru vizita Fecioarei Peregrine. Tot pentru această ocazie, există o amplă secțiune de cântece împărțite pe tematici: euharistice, penitențiale și mariane. Broșura se încheie cu câteva sugestii pentru cultivarea devoțiunii mariane după ce statuia peregrină a plecat. Cartea va fi pusă în vânzare la prețul de 5 lei/buc și va fi disponibilă în fiecare parohie, începând din ziua sosirii statuii peregrine. Mai apoi, va putea fi achiziționată până la epuizarea stocului.

Broșura poate să rămână utilă după eveniment atât ca și carte de rugăciuni, cât și ca o culegere de cântece religioase.

Biroul de presă al Episcopiei de Oradea,
Eugen Ivuț
via EGCO.ro

imagine

ComentariiExprimaţi-vă opinia