Praznicul Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Franciscană

Eparhia de Oradea

An de an sute de credincioși se adună de Praznicul Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Franciscană din Oradea, pentru a se ruga și a aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările din viața lor.

„O, Măicuță Sfântă Te rugăm fierbinte / Să ne-asculți de-a pururi / Marea rugăminte” au fost versurile care în ajunul sărbătorii au răsunat prin glasurile credincioșilor ce au pornit într-o procesiune prin oraș cu statuia Maicii Domnului, purtată pe umeri de frații franciscani, alături fiindu-le Preasfințitul Părinte Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea și Excelența Sa László Böcskei, Episcopul romano-catolic, părintele paroh Mihai Vătămănelu și un sobor de preoți. După întoarcerea la Mănăstire, programul religios a continuat toată noapte urmând ca în dimineața zilei de marți Preasfinția Sa Virgil să celebreze Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, ca o încununare a zilelor de har petrecute în preajma Maicii Domnului.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, ierarhul a vorbit despre cele șapte dureri ale Maicii Domnului: „1) profeția bătrânului Simeon că o sabie îi va străpunge inima; 2) fuga în Egipt de frica lui Irod; 3) pierderea lui Isus pe când avea 12 ani; 4) drumul spre Calvar; 5) răstignirea lui Isus; 6) coborârea de pe cruce și 7) înmormântare Domnului”. La finalul Sfintei Liturghii, statuia Sfintei Fecioare, care în acest an peregrinează în toate protopopiatele Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, cu ocazia Centenarului de la Fatima, a fost purtată din nou în procesiune în jurul Bisericii.

Biroul de presă al Episcopiei de Oradea
Eugen Ivuț
via EGCO.ro

imagine

imagine

imagine

ComentariiExprimaţi-vă opinia