Duminică, 2 iunie 2013, la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea a avut loc un eveniment important pentru 27 de copii din clasa a III-a, de la Liceul greco-catolic Iuliu Maniu şi din parohia Sfântul Nicolae din Oradea, care au făcut prima lor Împărtăşanie solemnă în cadrul Sfintei Liturghii arhiereşti, celebrată de PS Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea. Cu o zi înainte, sâmbătă, de ziua copilului, cei 27 de copii au făcut prima spovadă din viaţa lor.

Ajunşi la vârsta la care pot deosebi binele de rău, faptele bune de cele rele, pregătiţi de învăţătoarele lor şi de pr. Anton Cioba, director spiritual al liceului, şi pr. Ovidiu Duma, paroh al Catedralei Sf. Nicolae, cei 27 de copii au celebrat acest eveniment cu emoţie şi mare bucurie. La începutul Sfintei Liturghii copiii, cu lumânări aprinse în mână şi cântând, au intrat în procesiune în Catedrală împreună cu preoţii prezenţi şi cu PS Virgil. Ei au fost cei care au animat Sfânta Liturghie, dând un ton vioi şi îngeresc întregii celebrări.

În cuvântul de învăţătură PS Virgil a subliniat importanţa valorilor în viaţa omului şi importanţa ca acestea valori să fie transmise copiilor încă de la vârsta fragedă pentru ca aceştia să şi le poată asuma şi trăi la rândul lor. Copiii au răspuns întrebărilor pe care PS Virgil le-a adresat lor despre lucrurile pe care le-au învăţat la cateheza pregătitoare pentru eveniment. Părinţii, rudele şi prietenii care le-au fost alături, împreună cu copiii, au celebrat evenimentul printr-o agapă fraternă în sala festivă a liceului şi câteva jocuri.

Biroul de presă al Eparhiei de Oradea
via EGCO.ro

imagine

imagine

imagine