Duminică, 1 aprilie 2012, la Centrul „Don Orione” din Oradea a avut loc o celebrare a spiritului pascal la care a participat toată comunitatea, formată din preoţi, elevi, părinţi, profesori, tineri şi animatori de la cluburile de Scout şi Oratoriu pe care le găzduieşte centrul. S-a ales această zi de duminică, deoarece cu ocazia Paştelui elevii au vacanţă şi nu toţi ar fi putut participa alături de colegi şi prieteni la acest eveniment important în viaţa unei comunităţi creştine.

Serbarea a început la ora 14 în sala de festivităţi a Liceului „Don Orione”, în care s-au adunat peste 400 de persoane. Participanţii au urmărit cu emoţie şi chiar au cântat din sală cântecele tradiţionale de Paşte prezentate pe scenă de elevii din clasele mici (I, a V-a şi a VI-a) sau de copiii de la cercetaşi şi oratoriu. Aceştia au prezentat şi mai multe scenete cu tematică pascală pregătite sub îndrumarea profesoarelor Ileana Balotă, Iohana Păscar şi Ioana Rittinger. Scenetele, inspirate din patimile şi învierea lui Isus Cristos, au subliniat semnificaţia Paştelui, a jertfei Fiului lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor oamenilor şi mântuirea noastră.

Nu numai copiii şi adolescenţii au urcat pe scenă, ci şi un grup de părinţi care participă de obicei la seara familiilor ce are loc în fiecare sâmbătă la Centrul „Don Orione”. Aceştia au interpretat cu mult patos „Dumnezeu e tăria mea”, un cântec îndrăgit de creştinii din ţara noastră, indiferent de confesiune. După corul părinţilor au urmat copiii de la şcolile din Tămăşeni şi Adjudeni, judeţul Neamţ, care au venit în vizită la prietenii din Oradea, interpretând şi ei alte cântece creştine. După serbare a urmat o oră de dans la care au participat cu mic cu mare toţi cei prezenţi. Întâlnirea s-a încheiat cu un „Tatăl nostru” pe care cei prezenţi l-au rostit ţinându-se de mână, după care s-au îndreptat spre casă bine dispuşi şi înălţaţi sufleteşte.

pr. Mihai Fechetă
via EGCO.ro

imagine

imagine

imagine