Sub inspirata lozincă: „Jocul este înțelepciunea copilăriei”, Oratoriul Maria Imaculata din Oradea a organizat programul „Școala de vară 2017 – EDU&CARE” în perioada 17-28 iulie cu un flux de peste 50 de copii dornici de a-și petrece timpul împreună.

Activitățile zilnice s-au desfășurat pe teme proprii în următoarea ordine: cultură, cu scriitorul de renume Ioan F. Pop; sport, cu prof. lect. univ. dr. Dana Cristea; mâini dibace, cu învățătoarele Lia Șipoș, Krisztina Ursu și Lorenia Nedeianu; pictură, cu prof. Alina Broizan; sănătate și dans, cu Cristina Mihălțan; cercetășie, cu David Popescu; muzică, cu Ovidiu Lazăr; o zi de baie la Ștrand Venus în Băile 1 Mai, mulțumindu-i lui Alin Vandici pentru atenția acordată, iar în încheiere un moment de spiritualitate în care ne-am oferit lui Isus mulțumind pentru darul prieteniei, urmat de premierea copiilor și petrecerea finală mult așteptată de aceștia.

Pe file de poveste și bună dispoziție am însușit mesajul marelui Ion Creangă care descrie, cred, cel mai plastic legătura dintre copil și rostul existenței sale – Dacă-i copil, să se joace, oferind cu generozitate momente de distracție prin muzică, dans și jocuri atât copiilor cât și părinților care au cutezat să șteargă praful timpului de pe frumoasele amintiri ale copilăriei și să se alăture nouă în aceste momente.

Mulțumim colaboratorilor noștri: Episcopia Greco Catolică de Oradea, parohiei „Sfântul Nicolae”, Biroului Pastoral și nu în ultimul rând conducerii Liceului Teologic „Iuliu Maniu” care, prin generozitatea caracteristică, a făcut posibilă desfășurarea acestui program oferind spațiile necesare activităților. La buna desfășurare au participat: pr. Traian Dobrată împreună cu dc. Gabriel Beita și grupul de animatori al Oratoriului: teologul Radu Bala, Andreea, Măriuca, Ștefania și Alin care prin entuziasmul caracteristic și spiritul tânăr au condus cu perspicacitate fiecare activitate.

Salutăm cu prietenie copiii dar mai ales părinții care ne-au oferit în grijă ceea ce au ei mai de preț! La o frumoasă revedere anul viitor, până atunci: VACANȚĂ PLĂCUTĂ!

pr. Dobrată Traian
via EGCO.ro

imagine

imagine

imagine