Sfântă Liturghie prezidată de PS Virgil de Ziua Bolnavului

Eparhia de Oradea

În Duminica Fiului Risipitor, Preasfinția Sa Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea, a slujit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Gheorghe” din curtea Spitalului de Neuropsihiatrie din Oradea, alături de capelanii din spitalele orădene, pr. Sorin Crăciun și pr. Ioan Aciu, și de pr. Vasile Șoptea, președintele Caritas Eparhial Oradea, cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului.

Pe data de 11 februarie se sărbătorește în Biserica Catolică Ziua Bolnavului, odată cu comemorarea Aparițiilor de la Lourdes. Ziua Mondială a Bolnavului a fost instituită de Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, la 13 mai 1992, printr-o scrisoare, la cererea Consiliului Pontifical pentru Pastorația Lucrătorilor Sanitari. Ziua Mondială a Bolnavului a fost sărbătorită pentru prima dată în 1993, iar celebrarea ei solemnă a avut loc la Lourdes. Cu această ocazie Preasfinția Sa Virgil, a vizitat împreună cu părinții capelani bolnavii internați în spitalele din oraș, aducând celor de pe patul suferinței alinare și binecuvântare. La Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie au participat pe lângă credincioși, cadre medicale și pacienții Spitalului.

Cuvântul de învățătură s-a axat pe Evanghelia referitoare la „Fiul risipitor”, Preasfinția Sa subliniind faptul că „Evanghelia de astăzi este o realitate în fiecare familie”, adresând și îndemnul „părinților să aveți răbdare cu pruncii voștri, iar pruncii să aibă răbdare cu ei înșiși”. În contextul Zilei Mondiale a Bolnavului, au fost acordate câteva diplome și medalii cadrelor medicale, fiindu-le apreciată astfel activitatea, medicul „la patul bolnavului fiind precum Tatăl Milostiv”. Astfel au fost acordate diplome asistentului medical Gheorghe Chișvasi, dr. Alice Stamate, dr. Angela Mesaroș, dr. Andrada Iova, dr. Elena Moldoveanu, dr. Gheorghe Carp și Asociației Medicilor Catolici „Sfântul Nicolae”.

Eugen Ivuț – Biroul de presă al Episcopiei de Oradea
via EGCO.ro

imagine

imagine

imagine

ComentariiExprimaţi-vă opinia