Sfințirea bisericii din Valcăul de Sus

Eparhia de Oradea

„Cu voia Tatălui, prin lucrarea Fiului și prin săvârșirea Spiritului Sfânt s-a zidit această sfântă biserică greco-catolică între anii 2012 și 2017, în timp ce Biserica Universală era condusă de Sfântul Părinte Papa Francisc, Arhiepiscop Major și Mitropolit al Blajului fiind Preafericitul Lucian Mureșan, Episcop al Eparhiei noastre de Oradea, Preasfințitul Dr. Virgil Bercea, Vicar General al Oradiei fiind pr. Mihai Vătămănelu, Vicar Foraneu al Silvaniei pr. Gheorghe Țurcaș, protopop de Șimleu Silvaniei pr. Nicolae Bodea, iar preot paroh George-Nicolae Chiș, prim-curator Petru Brisc”.

Moment de bucurie și împlinire sufletească în Parohia Valcău de Sus, odată cu sfințirea noii biserici cu hramul „Schimbarea la Față a Domnului” când în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Preasfinția Sa Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea, însoțit de către Excelența Sa Miquel Maury Buendia, Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova au săvârșit Slujba sfințirii Bisericii. Ierarhii întâmpinați de soborul de preoți și oficialități, dar și de către copiii îmbrăcați în straie populare, au binecuvântat pe cei prezenți precum și munca bunilor credincioși din Valcău de Sus, care au ridicat o nouă Biserica spre mărirea lui Dumnezeu.

După Slujba de sfințire a noii Biserici, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la care au participat o mulțime de credincioși, cuvântul de învățătură fiind transmis de către Nunțiul Apostolic din România. Părintele George Nicolae Chiș, parohul comunității, a primit din partea Preasfințitului Părinte Virgil crucea pectorală, ca semn al aprecierii pentru devotamentul și munca depusă în vederea construirii noii biserici, iar Brisc Petru, primul curator, a primit distincția „Crucea Eparhială pentru laici”. „Binecuvântează Doamne moștenirea Ta, pe cei ce iubesc podoaba Casei Tale și pe cei ce cu credință, cu bună cucernicie și cu frica de Dumnezeu intra și se roagă într-însa. Amin!”

Biroul de presă al Episcopiei de Oradea
Eugen Ivuț
via EGCO.ro

imagine

imagine

imagine

ComentariiExprimaţi-vă opinia