Vizită la Milano, la invitația Acțiunii Catolice

Eparhia de Oradea

În perioada 7-9 aprilie, la invitația Acțiunii Catolice din Milano, președinta ASTRU Oradea, Cristina Mihălțan, însoțită de pr. Paul Popa, director al Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici, au făcut o vizită la Milano. Scopul vizitei a fost acela de a stabili împreună cu prietenii milanezi detaliile proiectului de parteneriat intre Acțiunea Catolică din Milano și Acțiunea Catolică din Oradea – ASTRU.

Ca un prim pas al acestui parteneriat am pus bazele unui schimb de experiență culturală și spirituală între cele două asociații. Astfel, în vara acestui an vom fi gazdele unui grup de tineri din Acțiunea Catolică din Milano care vor vizita țara noastră, urmând ca în iarnă să mergem noi la Milano pentru a-i cunoaște mai bine. Vineri, 7 aprilie, am participat alături de tinerii milanezi la o campanie de distribuire de mâncare oamenilor străzii. Pe lângă alimente, aceștia au primit o invitație pentru Duminica Floriilor, 9 aprilie, la biserica San Giorgio, pentru a participa la o meditație biblică și la vizionarea unui film cu subiect religios.

Sâmbătă, 8 aprilie, am asistat la un curs de educatori, unde am avut oportunitatea de a observa cum organizează Acțiunea Catolică din Milano astfel de evenimente. Seara am participat la rugăciunea desfășurată la Domul din Milano, unde, într-o atmosferă impresionantă, un număr de 55 de catehumeni veniți din toată Dieceză de Milano, după ce timp de 2 ani au urmat o pregătire catehetică și spirituală, au făcut promisiunea de credința rostind public Crezul în prezența Arhiepiscopului de Milano, Cardinalul Angelo Scola, a șapte episcopi, o mulțime de preoți, seminariști și tineri reprezentanți ai diferitelor grupuri catolice din Dieceză de Milano. Acești catehumeni urmează ca în Sâmbăta Păștilor să primească Sfânta Taină a Botezului. Emoționanta seară s-a încheiat cu o veghe la picioarele crucii Mântuitorului.

Duminică de Florii am participat la Sfânta Liturghie în biserică și apoi la prânzul alături de oamenii străzii, servit în curtea bisericii. Cu speranța că acest parteneriat, a cărui bază a fost pus în aceste zile pline de har, să fie cât mai rodnic și benefic pentru ambele asociații în cursul aceleiași zile de Florii ne-am întors în țară. (material apărut pe pagina Facebook a ASTRU Oradea)

imagine

imagine

ComentariiExprimaţi-vă opinia