Vizita Nunțiului Apostolic în Eparhia de Oradea

Eparhia de Oradea

Excelența Sa, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova, însoțit de secretarul Nunțiaturii, pr. Fernando Duarte Barros Reis, s-a aflat în perioada 8-10 septembrie într-o vizită în Episcopia Greco-Catolică de Oradea.

Însoțit de către Preasfințitul Părinte Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea, Excelența Sa Miguel Maury Buendia, a vizitat în ziua de sâmbătă, câteva dintre Bisericile, instituțiile de învățământ, centrele sociale aflate sub conducerea Episcopiei Române Unite de Oradea, întâlnindu-se și cu reprezentanții instituțiilor locale. Au fost vizitate: Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” și Liceul „Don Orione”, Seminarul Teologic Sfinții Trei Ierarhi „Vasile, Grigore și Ioan”; biserica „Tuturor Sfinților” din Ioșia, biserica „Sfânta Treime” din Cartierul Nufărul, mănăstirea franciscană „Maica Domnului”, biserica „Schimbarea la Față” din cartierul Velența, biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Haieu și biserica din Sântandrei. De asemenea a fost vizitat si Centrul Social „Maria Rossa”, cantina socială și centrul de zi pentru copii.

Excelența Sa, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia s-a întâlnit și cu primarul Oradiei, Ilie Bolojan și cu Preasfințitul Părinte Sofronie Drincec, Episcopul ortodox de Oradea. În seara zilei de sâmbătă în Catedrala greco-catolică „Sfântul Nicolae” a fost celebrată Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către tinerii din parohiile, oratoriile din oraș și de Cercetașii Români Uniți. Preasfinția Sa Virgil a dăruit Nunțiului Apostolic o cruce pectorală și o icoană care îl reprezintă pe Isus Cristos, ca amintire a vizitei în Eparhia de Oradea. La sfârșitul celebrării a fost împărțită credincioșilor binecuvântarea apostolică oferită de către trimisul special al Sfântului Părinte Papa Francisc în România.

Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova a fost însoțit de către secretarul Nunțiaturii, părintele Fernando Duarte Barros Reis.

Biroul de presă al Episcopiei de Oradea
Eugen Ivuț
via EGCO.ro

imagine

imagine

imagine

ComentariiExprimaţi-vă opinia