Am in memorie vocea lui Ovidiu Iuliu Moldovan

CityNews, 23 aprilie 2008
Articol de Tiberiu Farcas

img32Episcopul greco catolic de Cluj – Gherla, Florentin Crihalmeanu, a vorbit astazi despre actorul Ovidiu Iuliu Moldovan, dupa parastasul de 40 de zile oficiat azi dimineata.

"Mi-a ramas un minte vocea lui extraordinara. Imi amintesc vocea lui dupa o ultima convorbire. Vorbea rar, macinat de boala. Dar avea aceleasi inflexiuni patetice si tunatoare. A fost un om modest, dedicat profesiei de actor, un om care macinat de boala a preferat sa se retraga din lume, ca lumea sa ramana cu imaginea pe care o stia despre el. Nu era casatorit si s-a dedicat total teatrului. Tot aici in Cluj e inmormantata mama lui, Marta, in Cimitirul Central. In orice caz, sa stiti ca Ion Caramitru a promis ca ii va continua visul lui Moldovan, de a construi o statuie a tatalui sau, rapit de horthysti si ucis. El a incercat sa afle unde e mormantul tatalui sau dar nu a reusit. A fost o datorie de suflet sa particip la inmormantare la Bucuresti si astazi la parastas la Cluj" a spus trist Crihalmeanu.

articolul integral

Alte articole de astăzi din aceeaşi sursă:


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiExprimaţi-vă opinia