Aniversar pentru Asociaţia l’Oeuvre d’Orient

23.05.2006, Paris (Catholica)În perioada 15-21 mai, Asociaţia catolică l`Oeuvre d`Orient a sărbătorit cea de-a 150-a aniversare. Asociaţia are ca scop susţinerea Bisericilor Catolice Orientale. Preşedintele acestei Asociaţii, amiralul Bernard Louzeau şi directorul ei, Mons. Philippe Brizard, au invitat la celebrările acestei aniversări pe toţi Patriarhii, Arhiepiscopii majori şi ceilalţi capi ai Bisericilor Catolice Orientale. Astfel, la Paris, aceşti ierarhi au avut întâlniri cu preşedintele Franţei, cu preşedintele Adunării Naţionale şi al Senatului, cu ministrul de externe şi cu primarul Parisului; de asemenea a avut loc o şedinţă academică la Institutul Catolic şi un Colocviu la Centrul ASIEM.

În Capela Institutul Catolic s-a celebrat o Vecernie în ritul caldeean, iar sâmbătă, 21 mai, s-a celebrat o Sfântă Liturghie pontificată de Arhiepiscopul Parisului, Mons. Andre Ving-Trois, în Catedrala Notre Dame, în prezenţa Patriarhului Ignace Moussa Daoud, prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, a Cardinalului Jean Louis Tauran, prefectul Bibliotecii Apostolice din Vatican şi a Nunţiului Apostolic, Mons. Fortunato Baldelli. Din partea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, au participat la această aniversare PS Alexandru Mesian de Lugoj şi PS Virgil Bercea de Oradea, care au făcut o vizită şi la Ambasada Română din Franţa, unde l-au întâlnit pe ambasadorul Sabin Pop. Celebrările pentru a 150-a aniversare a Asociaţiei l`Oeuvre d`Orient vor continua la Roma unde va fi prezent PS Florentin Crihălmeanu de Cluj-Gherla.

Informaţii despre Asociaţia l`Oeuvre d`Orient se găsesc pe situl www.oeuvre-orient.fr. Informaţiile au fost furnizate pentru Catholica.ro de PS Virgil, Episcopul Eparhiei greco-catolice de Oradea.


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiNu se pot exprima aici opinii.