Atac la Bartolomeu

Untitled document

Monitorul de Cluj, vineri 14 iulie 2006, p1,5

Un grup de personalitati din Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bucuresti sau Vatra Dornei, reuniti intr-un „grup multiconfesional de reflectie“, au semnat o declaratie in care isi exprima dezacordul fata de recenta luare de pozitie a Mitropolitului Bartolomeu in chestiunea proprietatilor bisericesti confiscate de regimul comunist, considerind-o „o abordare inadecvata si unilaterala“.

Semnatari din domenii diverse
Protestul a fost declansat, dupa cum se arata in scrisoare, de redeschiderea problemei recuperarii patrimoniului bisericesc confiscat de catre autoritatile comuniste in anul 1948. Faptul a avut loc in cadrul intrunirii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, la Manastirea Nicula, în 5 iulie 2006. Lista semnatarilor „apelului multiconfesional“ cuprinde nume ca Doina Cornea, Serban Radulescu Zoner (Presedinte Alianta Civica, Bucuresti), Simina Mezincescu (Secretar General Romania Viitoare, Bucuresti), Stejarel Olaru (Director Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului, Bucuresti), Lucia Hossu-Longin (realizator TVR, Bucuresti), Cornel Taranu (Cluj), Doru Radosav (Director BCU, Cluj) sau Nicolae Prelipceanu (scriitor, jurnalist „Romania Libera“, Bucuresti). Avertismentul Sinodului in privinta reglementarii disputei cu greco-catolicii este considerat de catre semnatarii apelului drept „o abordare inadecvata, unilaterala, a chestiunii proprietatilor bisericesti confiscate de regimul comunist“. Propunerea semnatarilor acestuia este de a se referi „neconditionat la toate confesiunile religioase din Romania care au avut de suferit“.

„Santaj cu implicare politica“(…)

Articol in tegral la: http://www.monitorulcj.ro/corp.php?CID=2&AID=10378


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiNu se pot exprima aici opinii.