Biserica jumatate ortodoxa, jumatate greco-catolica

Cotidianul, 2 aprilie 2008
Articol de Mirela Corlatan

„Nu vrem sa dam pe nimeni afara din lacasurile de cult si, in calitate de proprietari de drept ai acestor biserici, oferim ospitalitate liturgica Bisericii Ortodoxe Romane pentru ca fratii ortodocsi sa poata celebra alternativ sfintele slujbe in biserica.“ Aceasta a fost solutia propusa inca de la inceput de Biserica Greco-Catolica, careia i-a fost retrocedat lacasul de cult din Valanii de Beius cu o saptamina in urma, prin sentinta judecatoreasca.

Ortodocsii au refuzat insa oferta, au rupt sigiliul aplicat de executorul judecatoresc si au intrat in biserica. Duminica, pentru a preveni conflicte violente, zona a fost intesata de politisti si jandarmi, iar dupa opt ore de negocieri s-a convenit ca biserica sa fie inchisa si sigilata pina pe 6 aprilie.

articolul integral


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiExprimaţi-vă opinia